خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: بارندگی های پر بار امسال نه تنها بحران آب را در خراسان جنوبی تا حدودی بر طرف کرد و موجب پرآب شدن سدها و افزایش دبی آب قنات ها و چشمه ها شد؛ بلکه موجب سیراب شدن زمین های کشاورزی، و جان گرفتن خاک خشک استان پس از دو دهه خشکسالی و رونق بخش کشاورزی شد.
خشکسالی های چندین ساله در استان خراسان جنوبی ضربات سنگینی به بهره برداران بخش کشاورزی استان وارد کرده بود و بسیار از اراضی دیم خشک شده بود؛ اما به دنبال بارندگی های اخیر در فروردین ماه سال جاری، امسال شاهد رونق کشت دیم در استان هستیم.
«عبدالله محمدی» کشاورز روستای سیوجان در خصوص کشت دیم در این روستا، گفت: چند سالی است؛ کشاورزان روستا کشت دیم را به خاطر خشکسالی کنار گذاشته اند ولی امسال به برکت بارندگی های خوب، شاهد رونق کشت دیم به ویژه در محصول هندوانه و خربزه هستیم.
وی می گوید: کشت دیم گندم چند سالی بود که از مزارع کشاورزی رخت بر بسته بود و کشاورزان امیدی به کشت این محصول نداشتند، ولی اگر روند بارندگی های طی سال های دیگر هم ادامه داشته باشند، دیم کاری رونق بیشتری می گیرد.
۴۵۰۰ هکتار از اراضی خراسان جنوبی زیر کشت دیم
«مهدی عصمتی پور» معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: به دنبال بارندگی های خوب در استان و توجه مسئولان امر به ظرفیت های بخش کشاورزی، دیم کاری میتواند به عنوان یک فرصت و پتانسیل تأثیرگذار در توسعه اقتصاد کشاورزی استان نقش ایفا کند.
عصمتی پور با بیان اینکه امسال در بخش دیم محصولات کشاورزی زراعی شامل گندم و جو، یک هزار و 500 هکتار کشت شده، افزود: پیش بینی می شود در اراضی جالیز امسال حدود سه هزار هکتار هم هندوانه و خربزه کشت شود.
وی کل محصلات زارعی زیر کشت دیم استان شامل (گندم، جو، هندوانه و خربزه) را چهار هزار و 500 هکتار عنوان کرد و ادامه داد: از آنجایی که کشت دیم نیاز به آبیاری ندارد و با توجه به وضعیت خوب بارندگی ها، آب در بندسارهای کشاورزی جمع شده و کشاورزان با رطوبت موجود در مزراع شروع به کشت می کنند، این فرصت، پتانسیلی است که کشاورزان می توانند از آن بهره مند شوند.
فعالیت ۱۹ مرکز خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه خرید تظمینی گندم شامل گندم دیم هم می شود، گفت: گندم چه دیم و چه آبی باشد، جهاد کشاورزی موظف به خرید گندم از کشاورزان است.
عصمتی پور افزود: برای خرید تضمینی گندم کشاورزان امسال 19 مرکز جمع آوری در شهرستان های استان فعال است.
وی قیمت پایه هر کیلوگرم گندم تضمینی را یک هزار و 700 تومان اعلام کرد و گفت: این قیمت بنا بر میزان کیفیت محصول افزایش هم خواهد داشت و گندم دیم از کیفیت بالاتری برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: شهرستان قاین بیشترین سطح زیر کشت دیم را دارد و در شهرستان های با زیر کشت بالای دیم دو مرکز خرید تضمینی فعال است.
۱۸۶۵۰ هکتار از اراضی خراسان جنوبی زیر کشت گندم است
عصمتی پور سطح زیر کشت محصول گندم در استان را 18 هزار و 650 هکتار عنوان کردو اظهار داشت: میزان برداشت گندم از اراضی سطح زیر کشت بیش از 64 هزار تن پیش بینی شده است.
وی با توجه به ورود بیش از حد دلالان به بازار خرید گندم و جلوگیری از این مشکل، از کشاورزان خواست تا برای تحویل محصول خود به مراکز خرید و جمع آوری گندم مراجعه کنند.
پیش بینی برداشت ۴۰۰ تن محصول دیم در شهرستان زیرکوه
همچنین «جواد درویشی»، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار می کند: یک هزار هکتار از اراضی این شهرستان زیرکشت دیم رفته که پیش بینی می شود از این اراضی بیش از 400 تن محصول دیم برداشت شود.
وی با بیان اینکه اراضی شهرستان زیرکوه شیب دار و مستعد کشت دیم هستند، می افزاید: خشکسالی و کمبود منابع آبی در این شهرستان؛ کشاورزان را به استفاده بهینه از اراضی دیم و ایجاد باغ در اراضی شیب دار و مستعد زیرکوه سوق داد است.
«مجیداسداللهی»، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی هم به خبرنگار شبستان اظهار می کند: 19 مرکز خرید ملکی و مباشر خرید گندم و دو مرکز خرید دانههای روغنی در استان آماده خرید گندم و هستند.
وی با بیان اینکه 16 مراکز ذخیره سازی غیر ملکی در استان آماده سازی شده اند، می گوید: همچنین سه مرکز خرید ملکی« سیلوی بتنی و انبار مکانیزه بیرجند و انبار مکانیزه قاین هم آماده خرید تضمینی گندم کشاورزان هستند.
نظر شما