به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (اول خرداد ماه) به شرح زیر است:
برخوداری استارت آپهای کوچک از معافیتهای بیمهای و مالیاتی
«امیر ناظمی» شب گذشته (سه شنبه 31 اردیبهشت) در بخش خبری 21 شبکه یک سیما درباره آئین نامه سند توسعه اقتصادی دیجیتالی مصوب هیئت وزیران به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: بسیاری از افراد، ایده های خود را به علت نگرانی از موضوعات مختلف از جمله بیمه و مالیات، عملیاتی نمی کنند از این رو این آئین نامه به دنبال این است تا این موانع را برطرف کند و برای مدت کوتاهی معافیت هایی را برای صاحبان ایده قائل می شود تا بدون دغدغه آن را اجرایی کنند.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه بر اساس این مصوبه، استارت آپ های کوچک تا زمانی که نوپا هستند با داشتن شرایطی، از برخی معافیت های بیمه ای و مالیاتی و همچنین از تامین مالی برخوردار می شوند، گفت: شرایط استارت اپ ها برای برخورداری از این حمایت ها این است که کمتر از سه سال از تاریخ تاسیس آنها گذشته باشد و درآمد آنها محدود و کمتر از 500 میلیون تومان در سال باشد و اینکه سطح سرمایه آن ها پائین باشد.
اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث ۳۰ هزار واحد در ۴ استان سیل زده
«علیرضا تابش» شب گذشته (سه شنبه 31 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره آخرین اقدامات انجام شده برای استان های سیل زده کشور گفت: بازسازی مناطق آسیب دیده بلافاصله پس از اتمام سیلاب ها آغاز شد و اولویت بازسازی در حوزه واحدهای تعمیری بود که گام نخست اجرای آن بحث تامین اعتبار بود. برای هر واحد مسکونی یا تجاری روستایی یا شهری که آب وارد آن شده برای تعمیرات 150 میلیون ریال وام و 50 میلیون ریال کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است که اگر این مبالغ اعطا و بر تخصیص آن نظارت شود، کار با سرعت پیش می رود.
رئيس بنياد مسكن انقلاب اسلامي با اشاره به اختصاص 2 هزار و 500 ميليارد تومان وام قرضالحسنه براي ساخت و تعمير مسكن سيلزدگان از سوي بانك مركزي گفت: با توجه به روستاهایی که نیاز و آسیب بیشتری دیده اند، اختصاص این رقم متغیر است که البته این کار نیز تا زمستان باید به اتمام برسد اما به ترتیب به 4 استان لرستان، گلستان، مازندران، خوزستان توجه بیشتری شده است.
وی با اشاره به اینکه اين اعتبار براي 30 هزار واحد احداثي شامل 4 هزار واحد شهري و 26 هزار واحد روستايي، 40 هزار واحد تعميري و 42 هزار واحد معيشتي كافي است، گفت: سقف تسهيلات براي احداث مسكن در شهرها 50 ميليون تومان و در روستا 40 ميليون تومان است.
رئيس بنياد مسكن انقلاب اسلامي ادامه داد: اعتبار اختصاص يافته را در 21 استان، 260 شهر و 5 هزار روستا تقسيم كرده و اولويت را براي مناطق مركز سيل گذاشتهايم و در لرستان و خوزستان تمام واحدهاي آسيب ديده را تحت پوشش قرار ميدهيم.
۳۲ روستای خوزستان در شرایط بحرانی/ به دنبال ایمن سازی روستاها هستیم
شب گذشته (سه شنبه 31 اردیبهشت) «فاضل عبیات» در برنامه تیتر امشب شبکه خب سیما که به موضوع بررسی آخرین اقدامات انجام شده در استان های سیل زده کشور می پرداخت درباره شرایط کنونی استان خوزشتان به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: در شرایط کنونی به دنبال ایمن سازی روستاها هستیم. در صورتی که روش ایمن سازی جواب ندهد، جابه جایی را پیگیری می کنیم.
معاون عمرانی استانداری خوزستان با بیان اینکه 32 روستا اکنون وضعیت بحرانی دارند، اما اولویت ما ایمن سازی است. در زمان وقوع سیلاب ها، 103 روستا در خوزستان زیر آب رفت و حدود 140 روستا هم در محاصره سیلاب بودند. 2 روستا همچنان گرفتار سیلاب و ساکنان این مناطق خواستار جابه جایی هستند.
وی با اشاره به اینکه به دلیل وسعت زیاد مناطق متاثر از سیلاب، دنبال بازگشایی راه های بین روستایی هستیم، تصریح کرد: تا پایان ماه مبارک رمضان، بازگشایی راه های روستایی پایان می یابد.
در بخش دیگری از این برنامه خبری معاون عمرانی استانداری مازندران نیز درباره وضعیت این استان به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: منازل مسکونی شهر زیر آب و اطراف پل سفید در محدوده شیرگاه از 12 فروردین دچار مشکل شده که مشکلات هنوز باقی مانده اند، از بانک ها برای روستاهایی که متاثر از آسیب های سیل هستند، کمک درخواست کرده ایم.
باید با بومی سازی به مقابله با تحریم های فناوری اطلاعات رفت
«رضا تقی پور» شب گذشته (سه شنبه 31 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره اقدامات مورد نیاز برای مقابله با تحریم های فناوری اطلاعات گفت: از قبل، برخی اقدامات برای مقابله با تحریم های فناوری اطلاعات آغاز شد اما باید به فعالیت های بومی سازی از جمله در حوزه نرم افزارها از جمله سیستم عامل، سرعت ببخشیم.
وزیر سابق ارتباطات با اشاره به اینکه امروز ما درگیر جنگ نرم و تحریم هستیم و مسئولان باید توجه کنند که این جنگ، جدی و واقعی است، گفت: نباید اشتباهاتمان را تکرار بلکه باید از تولیدات داخلی حمایت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید به سرعت به سمت قطع وابستگی به نرم افزار ها و پایگاه های داده شرکت های آمریکایی برویم، افزود: در حمایت از پیام رسانهای داخلی جدی نبوده ایم، اگر با جدیت وارد این میدان میشدیم قطعاً اکنون پیام رسانهای ما موفق بودند.
در بخش دیگری از این برنامه «حسین میرزاپور»، کارشناس سیاستگذاری در فضای مجازی با بیان اینکه در اپلیکیشن های فضای مجازی به نسبت، وضع ما بد نیست و سهم اپلیکیشن های داخلی، خوب است،گفت: یکی از مهم ترین ویژگی های انقلاب صنعتی چهارم، سرعت تحول بالاست و بیشتر دولت ها در این زمینه احساس خطر کرده و از سرعت تحولات، شگفت زده شده اند.
توضیحات رییس کل درباره دادگاه بانک سرمایه
«عبدالناصر همتی»، رییس کل بانک مرکزی در یادداشت اینستاگرامی خود با تاکید بر اینکه بانک مرکزی در برخورد با متخلفین و سوء استفاده کنندگان از منابع و امکانات بانک ها جدی و مصمم است، عنوان کرد: لازم دیدم این نکته را توضیح دهم که اینجانب هیچ اطلاعی از مکاتبات حوزه نظارت با دادستانی محترم نداشتم.
دلایل معاونت محترم نظارت در مورد پاسخ های ارسالی و پروسه استعلام و پاسخگویی را به دقت بررسی و نظر بانک مرکزی اعلام خواهد شد. این اطمینان را به مردم عزیز می دهم که بانک مرکزی در خصوص برخورد با متخلفین و سوء استفاده کنندگان از منابع و امکانات بانک ها، در هر سطح و موقعیتی، جدی و مصمم است.
دهمین عرضه بدون مشتری نفت خام در بورس انرژی
براساس وظایف قانونی که در لایحه بودجه سال ۹۸ برای شرکت ملی نفت تعیین شده، امسال به صورت مستمر هر ماه حداقل ۶ میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین و میعانات گازی در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه میشود. براساس برنامه ریزی انجام شده قراراست تا پایان سال یک هفته نفت خام و یک هفته میعانات گازی در بورس انرژی عرضه شود.
بر این اساس روز گذشته (31 اردیبهشت) برای دهمین بار ۲ میلیون بشکه نفت خام سبک ایران در رینگ بینالملل بورس انرژی عرضه شد، اما خریداری برای خرید این محصول اقدام نکرد.نفت خام سبک ایران در این روز با قیمت پایه ۶۷.۲۸ دلار بر تابلوی معاملات بورس انرژی نشست و اگر فردی اقدام به خرید این کالا میکرد، باید ۶ درصد از مبلغ را به صورت ارزی یا ریالی به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه واریز میکرد و باقی مبلغ را در زمان بارگیری میپرداخت. خریدار میتوانست خارج از پایاپای به حسابهای معرفی شده از سوی شرکت ملی نفت ایران وجه مورد نظر را پرداخت کند.
بنابراین گزارش، سه شنبه سوم اردیبهشت ماه برای بار نهمن نفت خام در بورس انرژی عرضه شده بود این در حالی بود که سه شنبه 20 فروردین ماه برای هشتمین بار یک میلیون بشکه نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی عرضه شد. قیمت پایه هر بشکه از نفت خام ۶۳ دلار و ۳۶ سنت در نظر گرفته شده بود. در این عرضه نیز حداقل حجم خرید ۳۵ هزار بشکه حجم عرضه یک میلیون بشکه است. امکان واریز پیش پرداخت شش درصد به صورت ارزی فراهم شده است و برای تسویه باقیمانده وجه، خریداران میتوانند از ساز و کارهای ارزی مورد تائید شرکت ملی نفت ایران استفاده کنند. خریداران میتوانند تا چهار ماه پس از انجام معامله، محموله را تحویل بگیرند و تحویل محموله در دیگر مناطق نیز منوط به تائید شرکت ملی نفت ایران است. در صورت درخواست خریداران امکان تحویل محموله به صورت زمینی از مخازن نفت پالایشگاه تبریز نیز امکانپذیر شده است.
هشتمین عرضه نفت خام در بورس انرژی هم مانند دوره نهم و دهم عرضه آن در بورس انرژی مشتری نداشت.
استفاده از رمز یکبار مصرف اختیاری است
رمز یکبار مصرف One Time Password یا OTP رمزی است که فقط یک بار میتواند مورد استفاده قرار گیرد. این رمز علاوه بر جلوگیری از فیشینگ، (راهی که اطلاعاتی نظیر رمز را از طریق ابزارهای الکترونیکی به سرقت میبرند) جلوی برداشت از طریق کیلاگرها، نرمافزارهایی که کلیدهای فشرده شده روی صفحه کلید را ذخیره میکند را هم میگیرد.
بنابراین گزارش بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بود تا پس از بخشنامه بانک مرکزی به بانک ها از اول خردادماه بانک ها رمز دوم ثابت را حذف و به جای آن رمز یکبار مصرف را جایگزین کنند. این کار با هدف مقابله جدی با برداشتهای غیرمجاز در دستور کار قرار گرفته بود و تاکنون بانک های زیادی اقدامات لازم را در این راستا انجام داده اند اما از آنجا که زیرساخت انجام اینکار در همه شبکه بانکی فراهم نشده است از این رو بانک مرکزی در اطلاعیه ای جدید اعلام کرد که به منظور حفظ امنیت حسابهای مشتریان و آماده سازی زیرساختها تا اطلاع ثانوی سیستم استفاده از رمز دوم در بانکداری الکترونیک به شیوه فعلی ادامه دارد و بر این اساس رمز یکبار مصرف از امروز اول خرداد ماه به صورت انتخابی و اختیاری در دسترس مشتریان بانکها قرار میگیرد و مشتریان میتوانند از آن استفاده کنند.
بازار خودرو در ایران همچون بازارهای ثانویه دیگر در سال جاری حال و روز خوبی ندارد. خودرو در ایران قرار بود طبق مصوبه دولت و مجلس از سوی خودروسازان قیمت گذاری شوند و در بازار هم تنها ۵ درصد بیش از خودروسازان به فروش برسد.
این روش در ابتدا نشان از رسیدن بازار خودرو به ثبات داشت. تحلیلگران و فعالان بازار خودرو کماکان از این طرح راضی بودند و در بازار آزاد هم در روزهای ابتدایی سال ۹۸ قیمت خودروها به ثبات نسبی رسید. اما در روزهای پایانی فروردین موج گرانی این بازار را فرا گرفت.
گرانی ها چنان زیاد شد که هر خودروی ایرانی تا ۳۰ میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد. دیگر دولت و مجلس و خودروسازان در مسیر کنترل این بازار گام برنداشتند و تحلیلگران هم سرمایه گذاری مردم در بازار خودرو را علت اصلی این گرانی ها دانستند.
در نهایت با اعتراض های فراوان فعالان بازار خودرو و شورای رقابت طرح ستاد قیمت گذاری خودرو در ایران احیا شد. مجلس شورای اسلامی قیمت گذاری خودرو را در مصوبه ای به شورای رقابت سپرد و از سویی دیگر هم وزارت صنعت گام دیگری در این زمینه برداشت. در شرایطی که از آخرین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو حدود دو سال میگذرد، وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم به احیای این شورا گرفت.
روز گذشته روزنامه دنیای اقتصاد در خبری نوشت: شورای سیاستگذاری خودرو که سابقهای طولانی دارد، در دولت یازدهم و پس از وقفهای زیاد احیا و جلسات آن نیز تقریبا منظم برگزار میشد. در آن مقطع محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت اعتقاد ویژهای به شورای سیاستگذاری خودرو داشت و آن طور که شاهدان عینی میگویند، ضمن شرکت در بیشتر جلسات شورا، امور مختلف مربوط به صنعت و بازار خودرو را به جدیت در آن پیگیری و بررسی میکرد./
نظر شما