گره باز نشدنی سیاست و فوتبال در کتاب « به چه فکر می‌کنیم وقتی به فوتبال فکر می‌کنیم »

چاپ نخست کتاب « به چه فکر می‌کنیم وقتی به فوتبال فکر می‌کنیم » عنوان کتابی از از« سایمون کریچلی» با ترجمه «سیاوش آقارزاده مسرور» است که مطالعه آن می تواند برای علاقه مندان به فوتبال جذاب باشد.

 

 به گزارش خبرگزاری شبستان، « به چه فکر می کنیم وقتی به فوتبال فکر می کنیم؟ فوتبال درباره خیلی چیزهاست، چیزهای پیچیده، متناقض و متعارض بسیار: حافظه، تاریخ، مکان، طبقه اجتماعی، جنسیت با تمامی تنوع پُرمسئله‌اش(به خصوص مردانگی و بیش از پیش زنانگی اش) ،هویت خانوادگی، هویت قبیله‌ای، هویت ملی، ماهیت گروه‌ها، هم‌گروه بازیکنان و هم‌گروه طرفداران،و روابط اغلب خشونت آمیز ولی گاه آرام و تحسین برانگیز بین گروه ها و گروههای دیگر.

 فوتبال مسلما نوعی بازی تاکتیکی است  و نیازمند نظم و انظباط و تمرین بی وقفه برای حفظ و آمادگی بازیکنان و مهم تر از آن رسیدن به شکل ریتمی و حفظ آن ...»

در این کتاب سایمون کریچلی با تکیه برمطالعات حرفه ای در فلسفۀ قاره ای و مشاهدات و تجربیات شخصی اش از مربیان فوتبال، بازیکنان و طرفداران نشان می دهد که چرا فوتبال محبوب‌ترین ورزش این کرۀ خاکی است.

او تحت عنوان «سوسیالیسم»، فوتبال را به سیاست گره زده و به­قول خود به «بوطیقای فوتبال» می پردازد. او می نویسد «آنچه در یک تیم سازمان یافته رخ می دهد، دیالکتیک بی وقفه ای است بین فعالیت جمعی و مشترک گروه و فعالیت‌های حمایت گرانه و تکمیلی بازیکنانی که وجودشان تنها به­واسطۀ تیم معنی می یابد.»

عمق و گسترۀ دانش کریچلی شگفت آور است. روایت او را شخصیت هایی چون زین الدین زیدان، مارتین هایدگر فیلسوف و یورگن کلوپ مربی لیورپول پیش می برند.

چاپ نخست کتاب « به چه فکر می‌کنیم وقتی به فوتبال فکر می‌کنیم » عنوان کتابی از از سایمون کریچلی با ترجمه سیاوش آقارزاده مسرور را انتشارات ققنوس چاپ کرده است.

کد خبر 791924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha