متعلق دانستن فرهنگ ایثار به جناح خاص، ظلم بزرگی است

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران گفت: اگر در تبلیغات به گونه ای عمل کنیم که استنباد شود فرهنگ ایثار متعلق به جناح و جریان خاصی است، ظلم کرده ایم چرا که شهید و ایثار متعلق به فرد نیست همانگونه که پیام عاشورا جهانی و متعلق به همه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدرضا سوقندی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران امروز چهارشنبه (یکم خردادماه) در آیین تجلیل از کارکنان ایثارگر و خانواده شهدا و جانبازان فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های تابعه در بجنورد با بیان اینکه ایثار از منظر فرهنگ دینی ما یک مفهوم قرآنی است، خاستگاه این فرهنگ را وحی دانست.

 

وی با بیان اینکه منشاء برخی از فرهنگ ها طبیعت بشری است که انسان ها آن را خلق کرده اند، افزود: برخی فرهنگ ها را خداوند، وحی و قرآن کریم ایجاد کرده و انسان ها در این عرصه آن را توسعه داده اند که ایثار جزو همین فرهنگ می شود.

 

سوقندی در تبیین مفهوم ایثار اظهارداشت: ایثار آن چیزی نیست که ما آنچه را اضافه داریم ایثار کنیم و یا به دیگری ترجیح دهیم بلکه ایثار در فرهنگ قرآنی ما بخشیدن و دیگری را بر خود مقدم دانستن در عین نیاز و احتیاج خود ماست.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، به مفهوم منفی و ارزشی ایثار هم اشاره کرد و با استناد به آیات پایانی سوره اعلی که عده ای دنیا را بر آخرت ترجیح می دهند، این نوع ترجیح را هم ایثار قلمداد کرد البته ایثار منفی و ادامه داد: در سوره حشر آیه 9، انصار مهاجرین را بر خود مقدم می دانند که این ترجیح هم ایثار است البته ایثار ارزشی.

 

وی، عرصه های ایثار را ایثار جان که اوج ایثارهاست بیان کرد و در مرحله بعد ترجیح منافع ملی و مردمی بر منافع خود ذکر کرد و اظهارداشت: اگر ما در جنگ هشت ساله پیروز شدیم از این بابت بود که همه مردم در هر عرصه ای ایثار کردند از آن رزمنده حاضر در میدان جنگ که جان خود را ایثار می کرد تا آن هموطنی که ساعت ها در صف دریافت نفت انتظار می کشید.

 

وی گریزی به مسئله افزایش آمار و ارقام طلاق هم زد و دلیل آن را کم رنگ شدن فرهنگ ایثار از سوی مرد و زن دانست و گفت: شرایط در جنگ اقتصادی حال حاضر هم به همین گونه است؛ آیا اگر کالایی کم شود ما آن را نمی خریم؟ آیا در حد نیاز خرید می کنیم و اجازه می دهیم کالاهای کم یاب به دیگران هم برسد؟ که اگر چنین ایثار اقتصادی بکنیم قطعا ایثارگر هستیم.

 

سوقندی، فعالان عرصه فرهنگ و هنر، شعرا، ادبا و اصحاب رسانه را هم در زمره ایثارگران خطاب کرد چرا که با کمترین امکانات از وقت و عمر خود در  حوزه فرهنگ هزینه می کنند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، بر دقت در امور تبلیغاتی این حوزه هم تأکید کرد و با تصریح این مطلب که گاهی ما در تبلیغات به گونه ای عمل کرده ایم که گویا فرهنگ جبهه و دفاع مقدس و ایثار متعلق به جناح و جریان خاصی است، بیان کرد: سطح ارزش ایثار ملی و مردمی است و تمام مردم در خلق این فرهنگ نقش داشته اند.

 

وی ادامه داد: اگر در تبلیغات به گونه ای عمل کنیم که استنباد شود فرهنگ ایثار متعلق به جناح و جریان خاصی است، ظلم کرده ایم چرا که شهید و ایثار متعلق به فرد نیست همانگونه که پیام عاشورا جهانی و متعلق به همه است.

 

سوقندی، بر اهمیت ایثار اقتصادی تأکید مضاعف کرد و یکی از راهبردهای آن را در حوزه فرهنگ عمومی ایثار دانست و گفت: ملت ایران در مقابل تهدیدات اقتصادی دشمن راهبرد مقاومت، عزت و خلاقیت را انتخاب کرده است.

 

وی از برنامه های فرهنگی اجرا شده با محوریت ایثار و شهادت از جمله تئاتر ایثار و مقاومت در خراسان شمالی تقدیر و البته بر تلاش برای جمع آوری خاطرات رزمندگان تأکید کرد و گفت: اگر خواهان ماندگاری یک فرهنگ هستیم باید نمادها، سمبل ها و الگوها را حفظ کنیم.

 

حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در این نشست گفت: تلاش و تمایل هنرمندان استان برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ستودنی است و امید داریم با همکاری و تعامل همه دستگاه ها اقدامات این حوزه را بیش از پیش توسعه دهیم.

 

وی همچنین اظهارداشت: یکی از برنامه های مهمی که در دستور کار قرار دارد، لحاظ کردن پیوست ایثار در تمام فعالیت هایی است که در حوزه فرهنگی و هنری انجام می شود اعم از برنامه هایی که به بودجه نیاز دارد و یا ندارد.

 

در ادامه این برنامه از ایثارگران بخش های مختلف فرهنگی و هنری خراسان شمالی تجلیل شد.

 

 

   

کد خبر 791907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha