بازار متشکل ارزی کشور تا پایان خرداد راه اندازی می شود

پورابراهیمی با بیان اینکه بازار متشکل ارزی تا پایان خرداد راه اندازی می شود، گفت: هدف از راه اندازی این بازار ساماندهی نرخ ارز در اقتصاد کشور است.

«محمدرضا پورابراهیمی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد بازار متشکل ارزی گفت: با توجه به تغییر سیاستهای ارزی دولت در نیمه دوم سال 97 و تصمیماتی که در طول نیمه دوم و همچنین ابتدای سال 98 اخذ شده است مسیر حرکت تصمیمات وضعیت  ارز را نسبت به گذشته بهتر نشان می دهد.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پیگیری های را که کمیسیون اقتصادی در مورد تسریع در راه اندازی بازار متشکل ارزی انجام داد خوشبختانه به شکلی با دولت به توافق رسیدیم و در نشست مشترک با بانک مرکزی توافق شد که تا پایان خرداد امسال بازار متشکل ارزی کشور راه اندازی شود.

 

وی از جمله اهداف تشکیل بازار متشکل ارزی را ساماندهی نرخ ارز در اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: برخلاف نظربرخی از افراد که تصور می کردند بازار متشکل ارزی آثار و پیامدهای منفی برای اقتصاد کشور داشته باشد این بازار می تواند به تعادل بهتر بازار ارز کمک کند. بر اساس گزارش بانک مرکزی حدود 50 تا 60 درصد از منابع ارزی کشور در سال 97 از محل صادرات غیر نفتی برگشت پیدا کرده است البته بقیه آن هم بر اساس برنامه زمان بندی توسط دولت و بانک مرکزی در حال پیگیری است.

 

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته نحوه تسویه این ارزباعث شده است که صادرکنندگان هیچ علاقه ای به روشی که در حال حاضر بانک مرکزی اعلام می کند نداشته باشند لذا به جز بحثی که برای تعهدات پتروشیمی ها در ارتباط با موضوع تعهدات ارزی مطرح شده است بقیه صادرکنندگان با شرایط کنونی به دلیل تعیین نرخ نامناسب برای تسویه ارزناشی از صادرات آنچه را که به عنوان تکالیفشان بوده است را عمل نکرده اند.

 

وی گفت: بخشنامه بانک مرکزی در ارتباط با این موضوع که مقدمات ورود به بازار متشکل است صادر شده است و این اقدام اولیه باعث شد که نرخ ارز در بازار غیر رسمی به شکلی تعدیل شود و امیدواریم مسیر حرکت بانک مرکزی استمرار داشته باشد که تا پایان خرداد شاهد راه اندازی بازار متشکل باشیم.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: با این روش حجم زیادی از منابع ارزی که تا امروز به هردلیلی برگشت پیدا نکرده است به اقتصاد کشور برمی گردد و شاهد افزایش حجم صادرات خواهیم بود. نکته مهمتر اینکه همزمان با افزایش حجم عرضه منابع، به دلیل بازگشت منابع ارزی حاصل از صادرات و صادرات جدید ،میزان تقاضای ارز در اقتصاد کشور نیز کاهش پیدا می کند.

 

وی اضافه کرد: در حال حاضر هر کسی که از سامانه نیما ارز تخصیصی برای واردات کالا دریافت می کند مابه تفاوت قابل توجهی عایدی دارد که این مابه تفاوت به جز رانت برای کشور حاصلی ندارد و این رانت باعث شده است که تقاضا برای ارز در اقتصاد کشور بیش از آن چیزی که نیازکشور است اتفاق بیفتد که این هم موجب تغییر منفی در تراز بازرگانی کشور و همچنین موجب تشدید تقاضا برای افزایش نرخ می شود لذا بازار متشکل هم میزان تقاضا را کاهش می دهد و هم حجم عرضه را افزایش می دهد.

 

پورابراهیمی تصریح کرد: کاهش میزان تقاضا برای ارز و افزایش حجم عرضه در اقتصاد قطعا در هفته های آینده موجب کاهش نرخ ارز در بازار غیر رسمی می شود و تعادل منطقی در بازار ایجاد می کند ضمن اینکه از رانت و فساد در اقتصاد کشور جلوگیری می کند.

 

وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از سیاست های ارزی اخیر بانک مرکزی حمایت می کند، گفت: بازار متشکل ربطی به نرخ ارز ترجیحی 4200 تومانی ندارد، نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی همان 4200 خواهد بود و بر اساس آن تخصیص ارز تعیین می شود و براساس توافقی که بین مجلس و دولت انجام شده است همانند سال گذشته حدود 14 میلیارد دلار منابع ارزی در این خصوص توسط دولت در نظر گرفته شده است./

کد خبر 791888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha