به گزارش خبرگزاری شبستان، ریموند ویلیامز در مقدمه بر چاپ 1983 کتاب می نویسد:«از زمان نوشتن فرهنگ و جامعه اکنون بیش از یک ربع قرن می گذرد. هنگامی که سراسر یا بخشهایی از آن را از نو میخوانم گاهبهگاه احساس میکنم انگار کتابی را میخوانم که کس دیگری نوشته است. با این همه، در این کتاب بود که موقعیّتی یافتم که توانستم دریافتام را از آن چه در تمدّن صنعتی، و در هنر و اندیشهاش، رخ داده است – و همچنان در حال رخ دادن است- به بیان درآورم. از آن هنگام نکتهها و داوریهای خاصّی را بسط و پرورش داده و گاه دگرگون کردهام، امّا دست به ترکیب این دیدگاه خود نزدهام که یکی از راهو روشهای اصلی درک و فهم دو سدهی خارقالعادهای که با چنین ابعاد عظیمی جهان را دگرگون کرده است و شالودهی بحران بزرگ کنونی آن را تشکیل میدهد، از طریق اندیشهورزی مفصّل و پیچیده در باب فرهنگ است که در هر عصر فعّال و پُر جوشوخروش بوده است.
چنان که درآمد اصلی کتاب توضیح میدهد، فرهنگ و جامعه گردِ این کشف من شکل گرفت که فرهنگ، در معانی مدرن آن، هنگام انقلاب صنعتی سر برآورد. کتاب پیرامون انواع تازهای از مسایل و مشکلات سامان گرفت که نه تنها به معنای تازهای از فرهنگ بلکه در گروه کاملی از واژههای بسیار مرتبط به هم بیان شد. بدینگونه، زبانِ پژوهش و استدلال جدّی خود تا حدودی دگرگون شد و همچنان در حال دگرگونی است، و در آن هنگام هدف من این بود که این دگرگونی را در شیوهی نگارش زنان و مردان مختلفی دنبال کنم که به این نوع استدلال محوری تازه یاری رسانده اند...»
«فرهنگ و جامعه» اثر «ریموند ویلیامز» با ترجمه «علی اکبر معصوم بیگی» و «نسترن موسوی» را موسسه نشر نگاه روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما