بررسی وضعیت جنگل های هیرکانی در یونسکو/ ارسال ۵ پرونده میراث معنوی ایران به یونسکو

طالبیان با اشاره به ارسال پرونده میراث طبیعی جنگل های هیرکانی به یونسکو به صورت مشترک با آذربایجان، گفت: با توجه به اینکه ۹۵ درصد مساحت جنگل های هیرکانی در ایران قرار دارد با نماینده یونسکو به نتایج اولیه رسیده ایم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، «محمدحسن طالبیان» در نشست خبری روز جهانی موزه و گرامیداشت هفته میراث فرهنگی گفت: 680 موزه در سطح کشور داریم که 248 موزه در اختیار بخش هایی غیر از میراث فرهنگی قرار دارد.

 

معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه تعداد موزه های خصوصی به 129 موزه افزایش یافته است، افزود: در حال حاضر 37 موزه مشارکتی داریم که بیانگر رشد خوبی در حوزه همکاری و مشارکت مردمی در بخش موزه داری است.

 

وی با بیان اینکه برای تکمیل موزه های ایجادی مشکلات مالی زیادی داریم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر موزه مفاخر فارس، موزه فرش و موزه یاسوج با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام است.

 

طالبیان در ادامه با اشاره به استرداد هزار و 780 لوح گلی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: کار برگشت تعدادی از این الواح گلی به کشور به نتیجه رسیده است.

 

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ثبت میراث جهانی گفت: در حال حاضر پنج پرونده در حوزه میراث فرهنگی برای میراث جهانی ارسال شده است که شامل یلدا، جشن مهرگان، مینیاتور و مراسم زیارت تادئوس مقدس می شود.

 

وی در ادامه با اشاره به ارسال پرونده میراث طبیعی جنگ های هیرکانی به یونسکو تصریح کرد: با توجه به اینکه 95 درصد مساحت جنگل های هیرکانی در ایران قرار دارد با نماینده یونسکو به نتایج اولیه رسیده ایم.

 

طالبیان با اشاره به تهیه و ارسال پرونده مشترک میراث طبیعی جنگل های هیرکانی بین ایران و آذربایجان گفت: با توجه به اینکه جلسه بررسی این پرونده در باکو برگزار می شود، ممکن است دچار چالش شویم.

 

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه با اشاره به تعیین حریم آثار تاریخی و فرهنگی گفت: سه هزار و 490 حریم آثار تاریخی و فرهنگی تعیین شده است که در پنج سال تعیین حریم های آثار تاریخی نسبت به گذشته 65 درصد پیشرفت داشته است.

 

طالبیان تعداد آثار ثبت شده تاریخی در ایران را 32 هزار و 488 اثر عنوان کرد و گفت: هزار و 983 اثر به عنوان میراث ناملموس در فهرست ملی و 570 اثر در بخش میراث طبیعی و هزار و 322 اثر منقول ثبت شده داریم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه آثار ثبت شده جهانی مقام یازدهم را داریم، گفت: ایران تاکنون 13 اثر ناملموس در جهان ثبت کرده است که در این بخش رتبه نهم ثبت میراث ناملموس را داریم و در بخش میراث ناملموس آسیا نیز رتبه چهارم را ایران به خود اختصاص داده است.

 

معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه دو هزار و 200 کارگاه مرمتی فعال در کشور وجود دارد، افزود: در حوزه حفظ و احیای بناها و بافت های تاریخی نیز 15 تا 20 درصد افزایش داشته ایم.

 

طالبیان با بیان اینکه هزار پروانه مرمت نیز تاکنون صادر شده است، گفت: اولین سامانه پرونده الکترونیک مرمت نیز آماده است.

 

وی با اشاره به اجرای طرح حمایت از مالکان و بهره برداران گفت: 85 پایگاه ملی و 23 پایگاه جهانی حفظ و احیای بناها و بافت های تاریخی در کشور داریم.

 

 

کد خبر 791434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha