خسارت گسترده سیل به باغات لرستان/ نجات انجریستان و انارستان لرستان نیازمند مشارکت مردم و حمایت مسئولان است

انجریستان و انارستان لرستان در سیل ۱۲ فروردین خسارت زیادی دیده و بخش مهمی از باغات استان در زیر گل و لای مدفون شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، سیل 12 فروردین در سراسر شهرستان های استان لرستان خرابی های بیشماری برجای گذاشت.

 

سیل در شهرستان های خرم آباد و پلدختر، نورآباد، کوهدشت چگنی و دورود و بروجرد جاری شد و خسارت های زیادی در حوزه زیرساخت ها، منازل مردم، زمین های زراعی و کشاورزی و باغات برجای گذاشته است.

 

بیشتر خرابی ناشی از سیل در شهرستان کوهدشت، پلدختر، معمولان و چگنی بود و روستاها، باغات و مزارع حاشیه رودخانه های این مناطق به صورت کامل تخریب شد.

 

سیل12 فروردین به بیش از یک سوم روستاهای استان لرستان که بالغ بر ۸۰۰ روستا  را شمل می شود در سیل احیر خسارت دیده اند.

 

به بخش زراعی و باغی لرستان درمجموع حدود 213 میلیارد تومان خسارت وارد شده که 150 میلیارد تومان آن به بخش زراعی و مابقی بخش باغبانی مربوط است.

 

انارستان استان لرستان واقع در بخش سیاب شهرستان کوهدشت و انجیرستان استان لرستان واقع در بخش زیودار شهرستان پلدختر زیر آب رفت و باغات این مناطق خسارت زیادی از سیل دیده اند.

 

به دلیل بالا بودن حجم گل و لای و رسوبات باقیمانده از سیل امروز به رغم از بین رفتن بخش مهمی از باغات ومزارع استان لرستان، مزارع و باغ‌هایی هم که سالم هستند در خطر نابودی قرار دارند

 

برنامه جهاد کشاورزی برای لایروبی ازباغات استان

 

«عبدالرضا بازدار»، با اشاره به اینکه هزار و 800 هکتار از انجیرستان پلدختر زید گل و لای مانده است، افزود: جهاد کشاورزی  برای  مناطق سیل زده استان برنامه ریزی ویژه ای دارد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، ادامه داد: حدود ۱۰ درصد از باغات استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم و حدود هزار و ۸۰۰ هکتار انجیر سیاه و منحصر به فرد استان واقع در منطقه «زیودار» معمولان متأسفانه به شدت آسیب دید.

 

وی با بیان اینکه در برنامه ریزی به عمل آمده تلاش می شود آب مورد نیاز باغات را تأمین کنیم، افزود: با توجه به احاطه باغات انجیر و انار در رسوب و گل و لای، در صورت تاخیر در آبرسانی باغات از بین می روند.

 

بازدار، خاطرنشان کرد: اولین اولویت ما آبرسانی به باغاتی است که منبع تامین آب و خطوط انتقال آب آن از بین رفته و یا برق آن قطع شده است و یا ایستگاه کاملا از بین رفته، خواهد بود.


وی  با بیان اینکه در حال راه اندازی چهار اییسگاه پمپاژ در باغات هستیم، ادامه داد: بیش از 70 درصد منابع آب مورد نیاز باغات شامل ایستگاه‌های پمپاژ ، کانال های آبیاری بازسازی و راه اندازی شده و ظرف کمتر از 20 روز آینده همه به شرایط مطلوب و پایدار می رسند.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین گفت: چندین هکتار از انجیرستان زیودار معمولان و انارستان تنگ سیاب کوهدشت زیر گل و لای رفتند، بدین منظور ماشینهای مخصوص مثل باب کت اجاره کرده‌ایم و با استفاده از بیل مکانیکی، لودر و کمپرسی در حال تخلیه رسوب موجود در سطح این باغات هستیم.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه طرح پاکسازی باغات از گل و لای و رسوب سیل، اذعان داشت: پاکسازی باغات حداکثر ظرف 20 روز آینده تکمیل می شود و پس از آن اقدامات تحقیقاتی ، ترویجی ، تهیه سم و کود و توصیه های ترویجی را انجام خواهیم داد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: هم اکنون به همت نیروهای جهادی، ارتش و سپاه و نیروهای جهادگر با استفاده از ماشین‌های مخصوص مثل «باب کت»، بیل مکانیکی، لودر و کمپرسی در حال تخلیه رسوب موجود در سطح باغات انجیرستان «زیودار» معمولان و انارستان «تنگ سیاب» کوهدشت هستند.

 

با توجه به شدت رسوبات ناشی از سیل در باغات مناطق سیل زده، پاکسازی باغات و نجات انجریستان و انارستان لرستان نیازمند حمایت های بیشتر و مشارکت مردم است.

 

صدمات و آسیب‌های زیادی به مزارع و باغات استان بویژه باغات انجریستان و انارستان لرستان وارد شده است.

 

رسوبات باعث جلوگیری از تهویه خاک اطراف ریشه گیاه و درخت می‌شوند و به دنبال آن مکانیزم و فعل و انفعالات گیاه و درخت به خوبی انجام نمی‌شود و به مرور زمان باعث خشکیدگی می‌شوند

 

بنا بر نظر کارشناسان همچنین این رسوبات باعث رشد بیماری‌ها می‌شوند که از طریق ساقه به گیاه و درخت انتقال می‌یابند، این بیماری‌ها به دلیل بالا بودن میزان رطوبت ایجاد می‌شوند و از سوی دیگر، برخی آفات به وجود آمده نیز در طول زمان باعث خشکیدگی درخت می‌شوند
 

کد خبر 791334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha