ترامپ می خواهد آغازگر جنگ نباشد/او تمام ادوات جنگی را به صحنه آورده است

مطهرنیا با اشاره به تاکیدات ترامپ مبنی براینکه اهل جنگ با ایران نیستم، گفت: رئیس جمهوری آمریکا می خواهد مسئولیت جنگ را برعهده رقیب قرار دهد و آغاز گر جنگ نباشد.

«مهدی مطهرنیا» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص تاکیدات ترامپ مبنی براینکه اهل جنگ با ایران نیستم، گفت: این اظهارات بیشتر نشان دهنده تلاش او برای ایجاد فضایی است که مسئول یک تحرک خانمان برانداز تلقی نشود.

 

کارشناس سیاست خارجی با بیان این که آمریکا و شخص ترامپ با زیرکی و برنامه ریزی در حال شکل دادن و محتوا بخشیدن به یک رویداد گفتاری هستند، افزود: رویداد گفتاری یا Spoken event یک تعامل اجتماعی است که در آن زبان و زمان نقش اساسی دارد.

 

وی ادامه داد: سیاست و دیپلماسی از جمله رویدادهای گفتاری هستند که در آن ها زبان و زمان نقش ایفا می کنند و ترامپ هم تلاش دارد تا با استفاده از تحرکات ایران در منطقه به شکل دادن و محتوا بخشیدن به یک رویداد گفتاری روی آورد که در آن آمریکا و به ویژه شخص او آغاز کننده جنگ شناخته نشود.

 

 

مطهرنیا با یادآوری این نکته که ترامپ در آستانه انتخابات 2020 قرار دارد، عنوان کرد: او تمامی تعهدات خود در کمپین انتخاباتی 2016 را متعهده بوده را اجرایی کرده است و یکی از تعهدات او به مردم آن بوده که جنگ جدیدی آغاز نکند. از این رو در پی ایجاد سامانه ای است که با استفاده از متن وقایع، این رویداد گفتاری را کامل و آن را به یک گفتمان کنشی یا ایجاد یک کنش گفتمانی مسلط هدایت نماید.

 

کارشناس مسائل بین الملل با اظهار این که ترامپ تلاش دارد بدین وسیله افکار عمومی را تهییج کند، خاطرنشان کرد: او می کوشد با استفاده از این تهییج افکار عمومی به ناگاه کنش هدف گذاری شده خود را در اذهان افکار عمومی بکارد.

 

وی تاکید کرد: بدین ترتیب او چندین و چند بار تکرار می کند که اهل جنگ نیست. جنگ کشتار می آورد و اقتصاد را نابود می کند و لذا نمی خواهد بجنگد اما برای رسیدن به اهداف خود در صورت واکنش رقیب، در زمانی که جنگ ضرورت پیدا کند وارد عمل می شود. لذا باید جنگ را گریز ناپذیر نشان داد و طرف های مقابل را در یک ارزیابی اشتباه مشتاق به حملات متعدد نماید.

 

مطهرنیا تصریح کرد: با توجه به این نگرش او به دنبال ایجاد گفتمان جنگ است. گفتمان به باور من گفتار سامان یافته و سازمان مندی است که با قدرت پیوند می خورد و گفتار را از سطح رویداد به سطح روند چیره یا مسلط تبدیل می سازد.

 

وی به رویداد شب گذشته در عراق اشاره کرد و گفت: اکنون حمله به سمت منطقه سبز بغداد دستاورد دیگری است برای سرعت بخشیدن به انتقال این رویداد گفتاری به یک روند گفتمانی. شتاب تحولات بالاست و امکان جنگ به احتمال جنگ و احتمال جنگ به وضعیت اشتیاق به جنگ در حال تبدیل شدن است.

 

استاد دانشگاه با تاکید براین نکته که اکنون باید این اشتیاق به جنگ مسئول بپذیرد تا تبدیل به یک کنش جنگی شود، عنوان کرد: ترامپ نمی خواهد مسئولیت آغاز جنگ به عهده آمریکا باشد. پس انفجارها در فجیره صورت می پذیرد و آن را به ایران نسبت می دهد و در سطح افکار عمومی می گذارد. حمله پهبادها به آرامکو مطرح می شود و در سبد ایران گذاشته می شود و به افکار عمومی داده می شود و اکنون نوبت سفارت آمریکا و شلیک به سفارت آمریکا از بخش شرقی بغداد یا به قول آن ها جایی است که حامیان ایران استقرار پیدا کرده اند.

 

وی ادامه داد: سپس او در یک مصاحبه با فاکس نیوز که ظاهرا از پیش ضبط شده سخن می گوید و باز اعلام می دارد که نمی خواهد جنگی انجام دهد. این در حالی است که در بطن عمل، تمام ادوات و ابزار مورد نیاز برای جنگ را به صحنه آورده است و نیروهای او سخت فعال در جذب آرای نخبگان افکار عمومی در جهان و هم پیمانان آمریکا برای برخورد با تهران هستند.

 

مطهرنیا در پایان تصریح کرد: لذا در سطح گفتمانی تمام نشانه ها حاکی از آمادگی آمریکا برای ورود به جنگ تمام عیار با تهران است./

کد خبر 791302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha