۱۶ هزار کودک ۳ تا ۶ ساله رفسنجانی از نظر بیماری تنبلی چشم باید غربالگری شوند

رئیس اداره بهزیستی رفسنجان گفت : ۱۶ هزار نفر از جمعیت این شهرستان سنین بین ۳ تا ۶ ساله هستند که باید مورد غربالگری چشمی قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، محمود حیدری امروز( ۳۰ اردیبهشت) به مناسبت روز ارتباطات در جمع خبرنگاران بیان کرد: خبرنگاران پل ارتباطی ملت و مسئولین هستند و در جاهایی که نواقصی می بینند به مسئول مربوطه اعلام می کنند تا رفع شود.

 


وی افزود: معلولین مشکلاتی هم برای خود و هم برای خانواده و جامعه دارند؛ خدماتی از جمله مسکن، دارو و درمان، مشاوره و مساعدت های دیگر از بهزیستی دریافت می کنند و هرکسی به هر طریقی که بتواند به بهزیستی کمک کند  لذا رسانه ها در این زمینه می توانند نقش بسزایی ایفا کنند و ما نیاز به افکار و ایده ها داریم تا آسیب های اجتماعی و معلولیت ها در جامعه کاهش یابد؛ طرح واکسیناسیون فلج اطفال توسط بسیجیان طی ۳۰ سال گذشته ریشه کن شده است.


حیدری تصریح کرد:  همچنین اگر بحث ژنتیک در جامعه جابیفتد و زوجین قبل ازدواج مشاوره ژنتیکی شوند یا دانش آموزان در دبیرستان ها مشاوره ژنتیکی شوند دیگر معلولیت نخواهیم داشت؛ نوزادان اگر در هفته اول تولد غربالگری شنوایی شوند مشکلات شنوایی آنها در همان زمان رفع می شود و در آینده از هزینه کردها حدود ۷۰ میلیون تومان بابت کاشت حلزون جلوگیری می شود.

 


این مسئول گفت: طرح غربالگری تنبلی چشم نیز توسط بهزیستی اجرا می شود که والدین باید هوشیار و آگاه باشند و فرزندان ۳ تا ۶ ساله خود را با مراجعه از نابینایی مطلق در آینده نجات دهند؛ در رفسنجان ۱۶ هزار نفر کودک در این سنین وجود دارد که حدود ۱۰ هزار نفر مراجعه می کنند و ۶۰ درصد این آمار نیز دچار آمبولی(تنبلی چشم)‌ هستند که با بستن یک چشم بند ساده در طول چند روز این عارضه درمان می شود، در طول سال این طرح اجرا می شود که از والدین درخواست داریم فرزندان خود را با مراجعه به بهزیستی از خطر نابینایی حفظ کنند.

 


وی با اشاره به اینکه نجابت و کرامت مردم رفسنجان موجب شده تا در موارد مختلف مطالبه گری نکنند؛ خاطرنشان کرد: طرح جمع آوری متکدیان مربوط به دوسال پیش است که توسط فرماندار وقت ( ملانوری) پیگیری و افرادی جمع آوری و ۹۵ درصد از آنها که غیر بومی بودند طرد شدند ضمن اینکه افراد معتاد در بین این متکدیان هم به کمپ ها جهت ترک اعتیاد ارجاع داده شد و این طرح به خوبی در حال اجرا بود که با تغییرات مدیریتی این طرح ناتمام ماند و در حال حاضر نیز می بینیم که در شهر دوباره متکدیان جولان می دهند لذا همه ارگان ها اعم از شهرداری، بهزیستی، فرمانداری، نیروی انتطامی، اداره کار و ... دست به دست هم دهند تا این چالش و آسیب اجتماعی کاهش و کم رنگ شود.

کد خبر 791277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha