جدیت ایران در ایجاد کانال‌های بانکی بین تهران و پراگ

چندی پیش در دیدار نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و هیات تجاری جمهوری چک، پیشنهاد تشکیل کمیته مشترکی برای بررسی ایجاد کانال پولی بین دو کشور مطرح شد که حالا ایجاد این کانال با تاکید سفیر ایران در جمهوری چک و رییس اتاق تهران با جدیت بیشتر دنبال می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، 24 اردیبهشت اعضای هیات تجاری جمهوری چک به سرپرستی معاون وزارت صنعت و تجارت جمهوری چک با حضور مسئولانی از وزارت خارجه این کشور و اتاق بازرگانی مشترک چک و ایران سفری به تهران داشتند که در حاشیه این سفر نشست با نمایندگان بخش خصوصی در اتاق تهران برگزار شد و در این نشست آخرین تحولات مربوط به مناسبات اقتصادی دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

بنابراین گزارش، نایب رییس اتاق تهران و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در دیدار با هیات تجاری جمهوری چک، پیشنهاد تشکیل کمیته مشترکی برای بررسی ایجاد کانال پولی بین دو کشور را مطرح کردند. «سیدمحمد اتابک» از آمادگی اتاق تهران برای شناسایی و معرفی بنگاه ‌های طرف همکاری با جمهوری چک و کمک به بهبود در روابط تجاری دو کشور خبر داده و آورده بود که با وجود همکاری ‌های دیرینه دو کشور به ویژه در بخش‌ های صنعتی و معدنی، در شرایط کنونی سطح مناسبات نیاز به احیای روابط بانکی و یافتن مسیری مطمئن برای نقل‌ و ‌انتقالات پولی دارد.

 

 حالا در راستای این پیشنهاد روز گذشته (29 اردیبهشت) رییس اتاق تهران و سفیر ایران در جمهوری چک دیداری با یکدیگر داشتند که دو طرف در این دیدار با بررسی مراودات دوجانبه دو کشور بر لزوم و ضرورت توسعه روابط تجاری بنگاه‌های کوچک و متوسط دو طرف و راه‌اندازی کانال‌های مراودات بانکی تاکید کردند.

 

روابط عمومی اتاق تهران به نقل از «مسعود خوانساری» در دیدار با «اکبر امینیان» آورده است: «متاسفانه در سال گذشته به دلیل وجود مشکلات بانکی در روابط خارجی با کشورهای اروپایی حجم مبادلات با این کشورها از جمله جمهوری چک نسبت به سال قبل از آن با کاهش روبرو شده است. تاق تهران فهرستی از شرکت‌ های کوچک و متوسط برای ارائه به نهادهای مرتبط در چک تهیه کرده و آمادگی دارد تا همتایان ایرانی متناظر فعالیت شرکت‌ های کوچک و متوسط چک را به آنها معرفی کند.

 

وی همچنین تهاتر کالا میان بازرگانان دو کشور را از جمله راهکارهای حل معضل مراودات مالی برشمرد و اضافه کرده بود: «این امر میان دو کشور و حتی از طریق کشورهای ثالث قابل انجام است.»

 

امینیان نیز با اعلام اینکه رفتار چک در قبال رابطه با ایران مبتنی بر چارچوب ‌های اتحادیه اروپاست، گفته بود: «سفارت ایران در پراگ آمادگی دارد تا با ارتباط با سازمان‌های اشاره شده و نیز اتحادیه صنایع خُرد و متوسط چک راه‌ های افزایش مراودات دوجانبه را بررسی و دنبال کند.»

 

یادآور می شود: اتاق تهران در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میزبان سه هیات تجاری به سرپرستی وزرای صنعت، معدن و اقتصاد کشور جمهوری چک به تهران بود و در خلال این ملاقات ‌ها قراردادهایی نیز بین شرکت‌ های دو طرف به امضا رسید. همچنین اتاق بازرگانی تهران  در سال ۱۳۹۵ یک هیات تجاری به جمهوری چک اعزام کرد که طی آن ملاقات ‌های خوبی با اتاق بازرگانی و کنفدراسیون صنایع چک و اتاق بازرگانی مشترک ایران- چکسلواکی انجام و تفاهم‌ نامه‌ های همکاری با این نهادهای بخش خصوصی برای توسعه همکاری ‌ها امضا شد./

کد خبر 791226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha