۳ ماه آینده؛ تکمیل واحد‌های تعمیراتی در سیل

تفاهم نامه تکمیل و تعمیر واحد‌های مسکونی آسیب دیده در مناطق سیل زده در راستای تسریع روند ساخت و سازها در مناطق سیل زده کشور بین بنیاد مسکن و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام امضا شد که بر اساس آن واحد‌های تعمیراتی در سیل تا ۳ ماه آینده تکمیل می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، وقوع سیل در انتهای سال گذشته و ابتدای سال جاری در برخی استان های کشور باعث شد تا در مصوبه 23 اردیبهشت دولت و ابلاغ آن 2500 میلیارد تومان وام قرض الحسنه برای امر مسکن اختصاص یابد و بنا به گفته رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری 26 اردیبهشت ماه این رقم برای 30 هزار واحد احداثی 40 هزار واحد در شهرها و 26 هزار واحد در روستاها 40 هزار واحد تعمیری و 42 هزار واحد معیشتی کافی است.

 

«غلامرضا تابش» در این برنامه با بیان اینکه سقف تعهدات تسهیلات در شهرها 50 و در روستاها 40 میلیون تومان است، گفته بود: «قول می دهم آنهایی که خانه هایشان را احداث می کنند و مستقر می شوند از وام های تعمیراتی بی بهره نمی ماند.»

 

وی درباره دیگر تعهدات بنیاد مسکن برای مناطق سیل زده کشور اضافه کرده بود: «از دیگر تعهدات بنیاد مسکن ، تامین رایگان سیمان مورد نیاز واحدهای احداثی تا سقف 8 تن و تعمیری یک تن است تا این لحظه هم یک هزار تن سیمان به منطقه لرستان حمل و 3 هزار و 500 تن درکل کشور جابجا شده است. ارزیابی ما برای کل کشور حدود 500 هزار تن است. حدود 20 هزار تن آهن آلات خریداری شده که حدود 4 هزار و 500 تن از آن را به استان های خوزستان و لرستان منتقل کرده ایم.»

 

حالا در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش برای رفع محرومیت‌ها و‌کمک به مردم محروم و آسیب دیده از سیل فروردین ۹۸ و جدیت در جبران خسارت وارده به خانواده‌های ضعیف و به منظور مساعدت در بازسازی واحد‌های مسکونی آسیب دیده در روستا‌ها و شهر‌های آسیب دیده در استان‌های سیل زده، تفاهم نامه‌ای بین ستاد اجرایی فرمان امام به نمایندگی رئیس ستاد اجرای فرمان امام محمد مخبر و رئیس بنیاد مسکن امضا شد.

 

موضوع این تفاهم نامه کمک در تامین بخشی از نیاز‌های مالی مورد نیاز بازسازی برای تکمیل و تعمیر واحد‌های مسکونی آسیب دیده در سکونتگاه‌های شهری و روستایی مناطق سیل زده است. در این تفاهم نامه ستاد فرمان امام برای تکمیل ۲۰ هزار واحد افراد نیازمند در سیل اخیر در مرحله اول ۳۰ میلیارد تومان پرداخت می‌کند.

 

رئیس بنیاد مسکن در حاشیه امضای این تفاهم نامه که روز گذشته (29 اردیبهشت) خبر داد که تا ۳ ماه آینده بازسازی واحد‌های تعمیراتی در سیل اخیر به پایان می‌رسد. ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه و هزار میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض از سیستم بانکی تامین کردیم و این مبلغ در اختیار سیستم بانکی قرار گرفته است و با معرفی بنیاد تسهیلات پرداخت می‌شود. علاوه بر تسهیلات بلاعوض برای واحد‌های مسکونی، برای مغازه نیز تسهیلات بلاعوض ۴۵ میلیون تومانی پرداخت می‌شود تا به عنوان سرمایه در اختیار مردم قرار گیرد و کسب وکار خود را آغاز کنند.

 

تابش اضافه کرده بود که در جلسه‌ای که با روسای بانک‌ها برگزارشد بنابرمصوبه دولت که پرداخت تسهیلات به سیل زدگان راحت باشد تصمیم بر آسان گیری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات شد و بدهی بانک‌ها نافی پرداخت تسهیلات نیست و سفته زنجیره‌ای و وثیقه­ مورد قبول بانک‌ها است. تاکنون ۱۵ هزار واحد به بانک‌ها معرفی شدند و بیش از ۵ هزار تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است.

 

این گزارش می افزاید: ۴۰ میلیون تومان تسهیلات احداثی به واحد‌های روستایی،۵۰ میلیون تومان تسهیلات به واحد‌های احداثی و ۱۵ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود، همچنین به واحد‌های تعمیری شهر و روستا ۵ میلیون تومان تسهیلات معیشتی و برای اسکان موقت واحد‌های احداثی شهری ۱۲ میلیون تومان و احداثی روستایی ۶ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

 

با توجه به میزان خسارت سیل اخیر، برخی از افراد قادر به تکمیل منابع اعتباری نیستند بنابراین طی تعاملاتی که با دولت صورت گرفت قرار شد به ۳۱ هزار واحد احداثی شهری و روستایی، ۳۹ هزار واحد تعمیراتی و۴۲ هزار واحد معیشتی، تسهیلات پرداخت شود. جمع اعتبارات تسهیلات ۲۵۰۰ میلیارد تومان است و به همین میزان تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود./

کد خبر 791212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha