آب در قنات سفالیزن جاری شد/ احتمال خشک شدن آن تا چند ماه آینده

آب در قنات سفالزن به طول ۵ کیلومتر و عمق ۳۵ متر جاری شد و کشاورزان شهر گوگد را خوشحال کرد اما به دلیل تفاوت میان سطح آب های زیر زمینی و قنات های شهرستان گلپایگان، برای احیای قنات ها تردیدی وجود دارد که تنها باید منتظر زمان در این امر بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان، «حسین‌علی محمدی» در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه قنات سفالوزن شهر گوگد، توانایی تامین بیش از 70 درصد آب زمین‌های زراعی شهر گوگد و روستاهای مجاوررا دارد و با تاکید بر اینکه این قنات  15 سال خشک و مسدود بوده است، گفت: آب  در این قنات  با بارش باران های  سال زراعی اخیر، جاری شد و کشاورزان منطقه برای جاری شدن آب در قنات سفالوزن شهر گوگد، یا قربانی کردن 4 گوسفند به استقبال زندگی دوباره قنات رفتند.

 

شهردار گوگد با یادآوری خشک سالی های چند سال اخیر در شهرستان که سبب خرابی هایی در قنات شده است و برای مرمت و بازسازی آن بنا به نظر کارشناسان به 200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد، افزود: شورای شهر گوگد مکاتیاتی با نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی به دلیل اینکه  این هزینه پیش بینی شده از توان مالکان خارج است، صورت گرفته است و شهرداری شهر گوگد نیز با در اختیار قراردادن لودر و تجهیزات مورد نیاز به کشاورزان، برای بازگشایی آب در این قنات همکاری کرده است.

 

«بهرامعلی شاهرضایی» در حاشیه  بازدید مسئولان شهرستان از سد کوچری، جاری شدن آب در قنات  سفالزن را به دلیل پایین بودن ارتفاع آن از سطح آب های رها شده در بندها برای تقویت سفره های زیر زمینی دانست.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، عمر قنات سفالزن بین 100 تا 400 سال تخمین زده می شود و عمق مادر چاه آن 35 متر و به طول 5 کیلومتر است.

 

کارشناسان سطح آب های سفره های زیر زمینی را صد متر زیر زمین و ارتفاع قنات های شهرستان را در 30 یا 40 متری زمین تخمین می زنند و از این رو معتقدند که 70 متر اختلاف سطح های زیر زمینی با این رها سازی ها غنی نخواهد شد و با پایان برنامه سیراب سازی سفره های زیر زمینی، این قنات ها خشک شود.

 

«حسین یار محمدیان» در بازدید از سد کوچری خواستار تلاش جهاد کشاورزی و منابع طبیعی برای احیای زمین های خشک شده کشاورزی شده است./

کد خبر 791143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha