خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: «معامله قرن» طرحی است که به ادعای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به منازعه بیش از 70 ساله فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی پایان می دهد و در این راه برخی از کشورهای عربی نیز در کنار آمریکا قرار گرفتند تا بتواند این طرح را اجرایی کنند.
معامله قرن قرار است نقشه جدیدی برای فلسطین باشد تا اشغالگران صهیونیستی سهم بیشتری در این سرزمین داشته باشد به طوری که براساس این طرح شهر «ابودیس» به عنوان قدس اشغالی پایتخت فلسطین خواهد بود و فلسطینی ها باوجود قطعنامه 194 شورای امنیت که بر حق بازگشت آنها تاکید دارد، نمی توانند به سرزمین شان بازگردانند؛ همچنین در این طرح فلسطینی ها نمی توانند ارتشی داشته باشند.
به گفته «جرد کوشنر» داماد و مشاور دونالد ترامپ، همه جزئیات طرح معامله قرن در اوایل جولای آینده تعیین خواهد شد. به نظر می رسد که باوجود مخالفت فلسطینی ها، کسی دربرابر این طرح نخواهد ایستاد، همانگونه به راحتی آمریکا سفارت خود را از تل آویو به قدس اشغالی منتقل کرد و هیچ کشور عربی پرنفوذ و دارای قدرت نظامی بالا واکنشی نشان داد، بلکه دربرابر این اقدام سکوت کردند.
حال کشورهایی مانند عربستان و امارات که نقش برجسته ای در عادی سازی روابط بین کشورهای عربی اسلامی با رژیم صهیونیستی ایفا می کنند، برای اجرای این طرح به نفع صهیونیستها زمینه چینی می کنند.
رئیس تحریریه روزنامه عربستانی «عرب نیوز» در مقاله ای نوشت: «معامله قرن» را فرصتی موفقیت آمیز به شمار آورد و فرصت آخر و بهتر برای فلسطینی ها به منظور تشکیل دو دولت عنوان کرد. باید فلسطینی ها مذاکرات را جدی بگیرند و تلاش خود را برای یک دولت ملی گرا برای نسل های آتی به کار گیرند.
این نویسنده نوشت: عربستان تنها کشوری است که می تواند درصورت موافقت فلسطینی با این طرح، کشورهای عربی اسلامی را قانع کند.
وی افزود: کشورهای دیگری مانند اردن و مصر نیز نقش مهم و تاریخی در این امر خواهند داشت. عرب بارها در طول 70 سال با طرح صلح مخالفت کردند و هیچ پیشروی در مسئله فلسطین محقق نشد.
این درحالی است که فاش شدن برخی جزئیات معامله قرن نشان از این دارد که فلسطینی ها مجبور به امتیازدهی ناعادلانه به اشغالگران صهیونیستی مانند صرف نظر کردن از قدس اشغالی در ازی وعده های اصلاحات اقتصادی و دولت فلسطینی عاری از سلاح شوند.
برهمین اساس، تشکیلات خودگردان فلسطین، تلاش های صلح آمریکا به رهبری کوشنر از اواخر سال 2017 میلادی را تحریم کرد، زمانی که ترامپ تصمیم گرفت تا سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس منتقل کند و قدس اشغالی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت بشناسد. اگرچه این اقدام با سیاست آمریکا مغایرت داشت.
اما در این مسیر، عربستان همگام با آمریکا برای کمک به رژیم صهیونیستی شده سات، به طوری که گفتمان رسانه های سعودی از زمان ولیعهدی «محمد بن سلمان» در سال 2016 میلادی در قبال فلسطین تغییر کرد؛ در مارس 2018 میلادی، «صالح الفهید» نویسنده مطبوعاتی عربستان نزدیک به دیوان پادشاهی نسبت به مخالفت کشورهای عربی با معامله قرن به شدت هشدار داد.
همچنین، «عبدالحمید الغبین» نویسنده و روزنامه نگار عرب که در حمله به فلسطینی ها و حمایت از عادی سازی روابط با اشغالگران شهرت دارد، در مصاحبه با شکبه عبری زبان « i24 NEWS » گفت که رژیم صهیونیستی خطری برای عربستان نیست. به رسمیت شناختن قدس غربی به عنوان پایتخت این رژیم به صلح در منطقه منجر خواهد شد.
گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از الغبین آمده است که «سعود القحطانی» وزیر پیشین دیوان پادشاهی و از نزدیکان محمد بن سلمان از مسئولان عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی بوده است. به طوری که رسانه های سعودی برای این فرآیند به فضاسازی بین مردم این کشور اقدام کردند.
این روزنامه فاش کرد که «احمد عیسری» معاون پیشین رئیس اطلاعات عربستان نیز بارها به رژیم صهیونیستی سفر کرده و با مقامات این کشور قبل از عزلش دیدار داشته است.
در جولای 2018 میلادی، نیز کوشنر برای بررسی معامله قرن به عربستان سفر کرد و با محمد بن سلمان به بررسی و تکمیل این طرح پرداختند.
«خلیج اون لاین» فاش کرد که عربستان و برخی از کشورهای عربی فشار زیادی بر «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای پذیرش معامله قرن وارد کرده اند، به طوری که یک مسئول فلسطینی گفته است که کشورهای عربی و در راس آن عربستان با فشار و گاهی با وعده تلاش دارد تا محمود عباس را به پذیرش این طرح قانع کند.
در این مسیر امارات نیز نقشی کمتر از عربستان ندارد و تلاش دارد تا به دور از تحرکات سیاسی معامله قرن اجرا شود، به طوری که رسانه ها و شخصیت های برجسته به ترویج این طرح که به نفع رژیم اشغالگر است، اقدام می کنند.
«عبدالخالق عبدالله» استاد اماراتی و مشاور پیشین حاکم ابوظبی در مارس 2018 میلادی به تشکیلات خودگردان فلسطین و «صائب عریقات» دبیرکل اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین به دلیل مواضعش ضد معامله قرن حمله کرد.
عبدالله در صفحه توئیتر خود نوشت: معامله قرن کرانه باختری را به بخش اداری و تحت سیطره اشغالگران اسرائیلی تبدیل خواهد کرد و وضعیتی مشابه هنگ کنگ در ارتباطش با چین خواهد داشت.
وی افزود: این مشکل بزرگ است، درصورتی که تشکیلات خود گران این معامله را نپذیرد، دشمن اسرائیلی، قانون الحاق کلی و نهایی آن را صادر خواهد کرد.
در همین حال، می توان گفت نقش امارات در معامله قرن بیش از حد تصور است، به طوری که از خرید مستغلات فلسطینی ها در قدس و فروش آن به اسرائیلی ها حمایت می کند.
روزنامه میدل ایست مونیتور در جولای 2018 میلادی نوشت که «کمال الخطیب» معاون رئیس حرکت اسلامی در فلسطین نسبت به تلاش تاجر امارتی نزدیک «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی برای خرید منازل فلسطینی در شهر قدیمی قدس به ویژه مناطق نزدیک مسجد الاقصی هشدار داد.
وی افزود: این خرید از طریق «محمد دحلان» انجام می گیرد. این تلاش های مشابه اقدامات سال 2014 میلادی است که محمد بن زاید به خرید مناطق منطقه سلوان، وادی حلوه در قدس شرقی و فروش آن به شهرک نشینان صهیونیستی اقدام کرد. از فلسطینی خواسته می شود تا منازل خود به هیچ فردی نفروشند.
این نخستین بار نیست که مسئولان حرکت اسلامی، امارات را به خرید مستغلات فلسطینی ها در قدس شرقی به نیابت از رژیم صهیونیستی متهم می کند، زیرا در سال 2014 میلادی نیز اقدام مشابهی نیز انجام داده است.
از این رو می توان گفت که آمریکا برای اجرای طرح معامله قرن در این مسیر تنها نیست و کشورهای عربی از جمله عربستان و امارات نقش کلیدی و محوری در اجرایی شدن این طرح ننگین ضد فلسطینی انجام می دهند.
نظر شما