به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد هادی آرین» امروز (29 اردیبهشت) در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان برنامه و بودجه استان اظهار کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که در حال حاضر 30 نقطه شهری، 25 بخش، 61 دهستان دارد و 50 درصد آبادی های آن خالی سکنه است.
رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی با اشاره اینکه متاسفانه خشکسالی 17 ساله مهاجرت را از نقاط روستای به نقاط جمعیتی شهری رقم زده است، گفت: همجواری با مرز افغانستان از پتانسیل های خراسان جنوبی است که 331 کیلومتر مرز مشترک و چهار بازارچه مرزی داریم.
وی به مهمترین شاخص های خراسان جنوبی اشاره و افزود: نرخ باسوادی در خراسان جنوبی با نرخ متوسط کشوری برابری می کند و بالغ بر 86 درصد جمعیت استان باسواد هستند.
آرین ادامه داد: درآمد سرانه خانوار شهری در استان 280 میلیون ریال است که در مقایسه به کشور که 336 میلیون ریال است این سرانه بسیار پایین است.
رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی با اشاره اینکه درآمد سرانه خانوار روستایی استان 138 میلیون ریال است، عنوان کرد: این سرانه در کشور 202 میلیون ریال است که سرانه درآمدی خانوارهای شهری و روستایی پایین است در حالی که هزینه های خانوار با کشور مطابقت دارد.
وی نرخ بیکاری استان در سال گذشته را 8.5 درصد دانست و بیان کرد: این نرخ در کشور 12.5 درصد است و نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز با متوسط کشور مطابقت دارد.
آرین با اشاره به اینکه اشتغال استان در دو بخش کشاورزی و صنعت است، گفت: در سنوات گذشته زیرساخت های متفاوتی در استان تجربه کردیم اما برای رسیدن به متوسط کشور با توجه به برنامه ها و پیش بینی طرح آمایش استان فاصله بسیاری داریم.
رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی به پتانسیل های خراسان جنوبی و برنامه ریزی در این زمینه اشاره و عنوان کرد: وجود ذخایر فلزی و غیر فلزی، وجود مرز مشترک، مزیت نسبی در تولید برخی محصولات کشاورزی، مزیت نسبی در تولید برخی صنایع دستی، آثار تاریخی و طبیعی در جهت توسعه گردشگری، نیروی جوان و تحصیلکرده و پتانسیل های انرژی تجدید پذیر از جمله نقاط قوت و پتانسیل های استان است.
وی ادامه داد: کمبود شبکه حمل و نقل، محدودیت منابع آبی و خشکسالی چندین ساله که ما را در رسیدن به اهداف دجار کندی حرکت می کرد و برداشت زیاد از منابع آبی، پایین بودن سطح درآمد مردم، کمبود بنگاه اقتصادی بزرگ و دوری از مراکز عمده تولید و توزیع کشور از عمده نقاط ضعف خراسان جنوبی است.
رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی با اشاره اینکه اهداف بنیادی توسعه در سند چشم انداز با عنوان امنیت پایدار، حس کرامت شهروندی و توسعه نهادی و حکمرانی شایسته، توسعه فناوری، حفظ منابع طبیعی و آبی براساس اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه درون زا و تبدیل استان به مرکز هم پیوندی ملی و بین المللی تعریف کردیم، افزود: تلاش کردیم تا بر اساس طرح آمایش و برنامه توسعه شهرستان ها به اهداف مدنظر برسیم
نظر شما