به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی، دکتر محمدعلی شجاعی، استاندار خراسان شمالی در نشست شورای زکات استان اظهار داشت: تشخیص اهمیت جلسات بر عهده دستگاه برگزار کننده جلسه است و مدیران باید در جلساتی مانند شورای زکات استان با توجه به اهمیت بالای موضوع شخصا حضور داشته باشند.
وی افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان دبیرخانه شورای زکات استان باید دلیل عدم حضور مدیران در این جلسه را طی مکاتبه ای جویا شود و جواب دستگاه ها برای استانداری نیز ارسال شود.
شجاعی بیان کرد: اهمیت پرداخت زکات به عنوان یک فریضه الهی در بیانات مقام معظم رهبری اعلام شده و به اعتقاد بنده زکات در واقع به نمایش گذاشتن روح مسائل اجتماعی در کنار مباحث دینی و مذهبی است که موجب تعادل اقتصادی جامعه می شود و می تواند به رخ جهانیان کشیده شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی، ابراز امیدواری کرد: در کنار تمامی کارهای انجام شده در گذشته با ایجاد هماهنگی بین دستگاهی در سال جاری در میزان پرداخت زکات جهش داشته باشیم.
وی افزود: صدا و سیمای استان با همکاری دستگاه های اجرایی در قالب یک بسته متناسب با شرایط روز کار تبلیغی و فرهنگی تولید کند و اهمیت پرداخت زکات از زبان اقشار مختلف موثر و معتمد جامعه به سمع و نظر مردم رسانده شود.
دکتر شجاعی تصریح کرد: پرداختن به بحث زکات نباید تنها به روحانیون مساجد محدود شود بلکه تعداد عاملین و مروجین این فریضه الهی باید بیشتر شود.
وی، بر دعوت افراد موثر و معتمد در نشست شورای زکات استان تاکید کرد و اظهارداشت: شورای زکات شهرستان ها نیز باید تشکیل و برای تنویر افکار عمومی و همراهی بیشتر مردم باید موارد مصرف زکات پرداخت شده به طور شفاف تشریح شود.
دکتر شجاعی خاطر نشان کرد: با توجه به تحقق بیش از 100 درصدی هدف تعیین شده برای جمع آوری زکات در سال ۹۷ پیشنهاد می کنم هدف گذاری میزان جمع آوری زکات در سال جاری بیش از 10 درصد افزایش سالیانه باشد.
رئیس شورای زکات خراسان شمالی ادامه داد: جهاد کشاورزی آمار دقیقی در مورد میزان سطح زیرکشت و غله برای برنامه ریزی پرداخت زکات ارائه دهد.
دکتر شجاعی افزود: تکالیف دستگاه های اجرایی عضو شورای زکات استان نباید تنها روی کاغذ باشد بلکه باید اجرایی و عملیاتی شود و همچنین سیاست های تشویقی برای پرداخت زکات دیده شود.
استاندار خراسان شمالی بر جلوگیری از فعالیت گروه ها و افرادی که مجوز جمع آوری زکات را ندارند هم تاکید کرد و گفت: نباید با فعالیت اینگونه افراد از اعتماد مردم سواستفاده شود.
تاکید بر رصد فعالیت فضای مجازی در بحث زکات، توسعه طرح طیبه شجره، تقدیر از افراد موثر، تعریف شاخص های ارزیابی عملکرد، توجه بیشتر مسئولان استان به بحث زکات، داشتن ضمانت اجرایی مصوبات، تعیین و تشریح مشخص وظایف دستگاه های عضو و غیر عضو شورای زکات استان از تاکیدات دکتر شجاعی در این نشست بود.
نظر شما