استاد «مهدی حمیدی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان پیرامون استفاده از موسیقی در اشعار مذهبی با بهرهگیری از ساز اظهار کرد: همه سیستم این جهان، سازی است در وصف خداوند، لکن ساز یکی از وسیلههاییست که با هنر موزون بودن آن میتوان تاثیرگذاری زیادی را در موضوعات مختلف در همه جای جهان شاهد بود.
داور بین المللی قرآن با اشاره به معیارهای خوانندگان مذهبی افزود: کسی که قصد دارد در زمینه موسیقی مذهبی فعالیت کند باید ردیف بداند و کسانی که امروز به نام مذهبی بودن، آواز میخوانند در مسیر درستی حرکت نمیکنند.
حمیدی بیان کرد: من در طول سالهای گذشته به همراه مرحوم قوامنیا نزدیک به 30 برنامه تولید کردم که همه آنها با ردیفهای موسیقی قدیمی خوانده شده و جزء برنامههایی است که دیگر تجدید نخواهد شد.
وی درباره علل ماندگاری موسیقیهای مذهبی قدیمی گفت: اعتقادات خواننده مبنای اثرگذاری ترانه در شنونده و مخاطبان است، من زمانی که شعر خلوت حضور را خواندم 4 بار از استدیو خارج شدم و اشک ریختم چون از بطن اعتقاداتم بودا و اثرگذاری خود را در مخاطب داشت.
حمیدی با بیان اینکه اساس دین ما بر مبنای آیه «یا ایها الذین آمنوا کونوا قوامین بالقسط» بنا شده، اظهار کرد: عدالت، محور دین ماست برای همین باید در هر حالتی حقایق را بیان کرد اما متاسفانه امروزه اینگونه نیست.
وی تصریح کرد: ما از عدالت دور افتادهایم درحالیکه باید پیرو راه علی(ع) بود، اگر راه امام علی(ع) را رفته بودیم نتیجه چنین نمیشد، صدا و سیمای ما باید به صدای خوبی که از اعتقادات سخن میگوید بها دهد.
پیشکسوت موسیقی مذهبی ادامه داد: حضرت علی(ع) به مالک اشتر فرمود نباید در نزد تو خوبها و بدها یکسان باشد، با افراد به نحوی رفتار کنند که خودشان میخواهند لکن باید در عرصه موسیقی هم عدالتوار رفتار شود.
وی خاطرنشان کرد: در دوران بعد از انقلاب در عرصه موسیقی عدالت، رعایت نشد برای همین افرادی در منصب نشستند که خوب و بد را نمیشناسند و حتی از ردیفهای موسیقی هم سر در نمیآورد.
حمیدی با ابراز تاسف برای جوانان آینده افزود: متاسفانه امروزه موسیقی اصیل ما به موسیقیهای راک و پاپ بیمعنا تبدیل شده و جوانان به جای اینکه دنبال موسیقی اصیل باشند پیگیر موسیقی ناروا هستند./
نظر شما