حجت الاسلام «محمد نوروزپور» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه برای بازسازی مساجد و بقاع متبرکه تخریب شده در مناطق سیل زده استان هایِ گلستان، مازندران، خراسان شمالی، لرستان، ایلام و اهواز، اظهار کرد: از میان اماکن و بناهای آسیب دیده در استان های سیل زده، قریب یک هزار و ۱۸۷ مسجد،حسینیه و بقعه متبرکه، دچار آسیب شدند که لازم است، مرمت و بازسازی این اماکن مذهبی با حمایت های دولت مورد توجه گیرد.
مدیرکل بقاع متبرکه واماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: از آمار اعلام شده، بیشتر اماکنی که در سیل اخیر دچار آسیب شدند، مربوط به مساجد بوده است و سازمان اوقاف وامور خیریه کشور تلاش می کند، بعد از جمع آوری کمک ها با بهره گیری از ظرفیت های مردمی کار نوسازی، عمران و آبادی این اماکن را آغاز کند.
حجت الاسلام نوروز پور ادامه داد: در بحث ساخت و نوسازی این اماکن، موضوع مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، حمایت دولتمردان برای ساخت مساجد و بقعه های متبرکه است، زیرا همان گونه که موضوع ساخت ابنیه ها و منازل مردم در این مناطق اگرچه مهم و در دستور کار است، ولی باید بازسازی مساجد هم مورد توجه قرار گیرد.
تخریب ۱۰۰ درصدی مساجد و بقاع در برخی مناطق
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تاکید کرد: بنده خودم در بازدیدی که از مناطق سیل زده استان های ایلام، خوزستان و لرستان داشتم، از نزدیک مشاهده کردم که برخی از این اماکن که البته آمار آنها کم بوده است به صورت ۱۰۰ درصد تخریب و برخی دچار آسیب کمی به عنوان مثال 30 درصد یا 20 درصد شده اند، که همه اماکن مذهبی و مساجد با تخریب جزیی و کلی کار مرمت و نوسازیشان باید در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: برخی از اماکن مذهبی آسیب دیده، بسیار قدیمی بوده اند که به نظر می رسد تعمیر آنها به صلاح نیست و با حمایت دولت و کمک مردم بهتر است، این بناها به صورت مستحکم و قوی از نو ساخته شوند. اگر چه در برخی مناطق برخی از هیئت امنای مساجد در حال نوسازی مساجد دچار آسیب هستند.
نوروزپور خاطر نشان کرد: در حال حاضر کارشناسان بخش فنی و مهندسی سازمان اوقاف و امور خیریه کشو برای برآورد خسارت های این اماکن در مناطق سیل زده حضور یافته اند که امید است تا پایان اردیبهشت ماه آمار دقیقی برای برآورد درصد تخریب اماکن مذهبی داشته باشیم، که خسارت های وارد شده را به صورت کامل و دقیق تا اوایل خردادماه به ستاد حوادث غیرمترقبه وزارت کشور اعلام کنیم.
اجرای طرح «افق» در جوار ۲۰۰ مسجد و بقعه متبرکه
مدیرکل بقاع متبرکه واماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اعلام کرد: علاوه بر این، با پیگیری های صورت گرفته و جلساتی که با مسئولان ستاد حوادث غیرمترقبه وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم، قول مساعد به ما داده شد که حمایت های ویژه برای ساخت این اماکن صورت گیرد.
نوروز پور در پایان به اجرای «طرح افق» به منظور ارائه خدمات اجتماعی به محرومین و مستمندان همزمان با ماه مبارک رمضان و در جوار اماکن مذهبی، مساجد و بقعه های متبرکه اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از کارویژه های این طرح مربوط به ماه مبارک رمضان است که بر این اساس، 200 مرکز افق، کار شناسایی نیازمندان و محرومان اطراف مساجد و اماکن مذهبی را انجام می دهند، تا با همکاری مردم و با استفاده از ظرفیت موقوفات در این شرایط و مشکلات اقتصادی بتوانیم از آنها حمایت اقتصادی و معیشتی داشته باشیم.
نظر شما