به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، نشست تخصصی امام مهدی (عج) در قرآن شامگاه(۲۵ اردیبهشت) با حمایت های ستاد هماهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی و به همت کانون فرهنگی و هنری المنتظر با حضور اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد مشهد در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی قرآن مشهد برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام «محمدجواد سید آبادی» با اشاره به اینکه ۵۰۰ آیه تفسیری، تعمیمی، تعبیری و تطبیقی در قرآن کریم داریم که به امامت حضرت مهدی(عج) اشاره میکند، افزود:آیه ۵۹ سوره نساء نیز از جمله آیاتی است که هم مسئله امامت خاصه و هم مسئله امامت عامه را مطرح میکند و بسیاری از آیات را هم که همه ما با آن آشنایی داریم مانند آیه «بَقِیَّةُ اللّهِ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ» که از جمله آیات تعمیمی است که یکی از القاب حضرت(ع) نیز در این آیه آمده است.
استاد مرکز تخصصی مهدویت مشهد عنوان کرد: این آیه، آیه تفسیری نیست که برای خود حضرت آمده باشد، در واقع آیه برای قوم شعیب و برای معاملات اقتصادی که انجام میدادند و سودی که میبردند نازل شده است، گفتند که «این باقی مانده سودش برای شما خیر است». اما ائمه این آیه را تعمیم دادند به امام عصر و فرمودند: «چه باقی ماندهای بهتر از امام عصر برای مومنان، شیعیان و اهل زمین؟» آیه دیگر نیز آیه «وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَي الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ» است.
حجت الاسلام سید آبادی در تشریح امامت خاصه حضرت مهدی(عج) گفت: وقتی خاتم الانبیاء(ص) میخواستند نام حضرت مهدی(عج) را بیاورند نام تک تک ائمه را میآوردند اما به نام امام حسن عسگری(ع) که رسیدند سپس با کنایه صحبت کردند و نگفتند محمد ابن علی، بلکه فرموردن آنکس که همنام من و هم کنیه من است.
وی در خصوص چرایی اینکه بردن نام حضرت مهدی(عج) جایز نیست، بیان کرد: دو دسته روایات داریم که یک دسته صریحا نام حضرت را میآورند و دستهای دیگر با کنایه نام ایشان را بیان میکنند، یک دسته از آیات بردن نام حضرت را جایز نمیشمارند اما برخی از روایات منعی در این موضوع ندارند.
استاد مرکز تخصصی مهدویت مشهد اظهار کرد: «عقیقه» یکی از تأکیدات دین اسلام است که حتی اگر پدر و مادر وسعت مالی نداشتند فرد میتواند در بزرگسالی خود را عقیقه کند و به این امر توصیه شده است، لذا وقتی وجود مقدس حضرت مهدی(عج) متولد شد، امام حسن عسگری حضرت را عقیقه کردند و در برخی روایات داریم که حضرت برای ایشان ۳۰۰ گوسفند قربانی کردند.
حجت الاسلام سیدآبادی گفت: از آنجا که امر ولایت حضرت مهدی(عج) مخفی بود و امکان علنی شدن وجود نداشت، لذا این بهترین راه بود تا حضرت در بین شیعیان معرفی شوند، روایت شده که حضرت گوشت قربانی را برای شیعیان میفرستادند و به فرستنده میفرمودند: «بگو این گوشت عقیقه فرزند امام حسن عسگری(ع) به نام محمد است.» لذا خود امام حسن عسگری(ع) با صراحت اسم حضرت مهدی (عج) را آوردهاند که این نیز از همان دست آیات روایی را شامل میشود که با صراخت اسم حضرت آمده است.
وی اظهار کرد: در این خصوص با یک مثال میتوان این مسئله را تبیین کرد اگر ما بخواهیم نام یکی از بزرگان و علمای اعلا را ببریم آیا فرد را با نام کوچک خطاب میکنیم؟ البته که اینطور نیست لذا خطاب کردن وجود مقدس امام عصر(عج) که ولی خدا هستند با نام ایشان به لحاظ حرمت اخلاقی جایز نیست.
استاد مرکز تخصصی مهدویت مشهد اضافه کرد :حضرت مهدی(عج) دارای ۱۸۲ اسم، لقب و کنیه هستند و مهدی نیز از القاب حضرت است، لذا وقتی میخواهیم نام حجت و ولی خدا را ببریم، اخلاق به ما این اجازه را نمیدهد تا اسم ایشان را خطاب کنیم.
نظر شما