به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بنا به گفته وزیر نیرو ایران قدرت نخست تولید برق منطقه است و همچنین دانش متخصصان و سطح فناوری جمهوری اسلامی در حوزه انرژی و برق زبانزد و فراتر از سطح کشور است. صنعت برق از مزیت های مهم کشور است و مهمتر از آن، منابع انسانی و نیروهای کارآمد می باشد زیرا عرصه فعالیت متخصصان ایرانی از عرصه فرامنطقه ای نیز عبور کرده است بر این اساس کشورمان با بهرهبرداری از 12 هزار مگاوات نیروگاه برقآبی رتبه ۱۹ دنیا، ششم آسیا و دوم منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.
بنابراین گزارش، کشورمان بیش از 80 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی دارد و این میزان ظرفیت نصب شده نسبت به چهار دهه قبل، بیش از 11 برابر رشد کرده است. دولت دوازدهم با حمایت های خود توانسته است در زمینه تولید برق اقدامات مناسبی را انجام دهد به طوری که رفع محدودیتهای تولید و افزایش ظرفیتهای موجود در نیروگاهها بههمراه راهاندازی 11 واحد جدید نیروگاه حرارتی باعث شد در مجموع 6264 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود.
طبق گزارش وزارت نیرو (پاون) از آغاز فعالیت دولت دوازدهم تاکنون 11 واحد جدید نیروگاه حرارتی مجموعا به ظرفیت 2027 مگاوات راهاندازی شده است. در همین مدت رفع محدودیت های تولید از نیروگاه های حرارتی موجود به ظرفیت 1105 مگاوات بههمراه افزایش 3132 مگاوات ظرفیت جدید در نیروگاههای حرارتی صورت پذیرفته است.
بر اساس این گزارش، ارتقای راندمان نیروگاههای حرارتی به 38.1 درصد نیز از دیگر دستاوردهای شرکت برق حرارتی در همین دوره محسوب میشود. افزایش ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی در پیک سال گذشته به میزان 99 درصد و کسب رکورد تولید همزمان نیروگاههای حرارتی در پیک سال 1397 بهمیزان 47 هزار و 473 مگاوات از دیگر اقدامات سال گذشته در زمینه تولید برق حرارتی است.
یادآور می شود: ظرفیت نیروگاههای کشور در ابتدای پیروزی انقلاب هفت هزار مگاوات بود که اکنون از مرز ۸۰ هزار مگاوات گذشته است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تنوع نیروگاهها در سطح کشور بودهایم به نحوی که انرژی برق هماکنون از طریق نیروگاههای مختلفی همچون دیزلی، اتمی، گازی، تجدیدپذیر، برقآبی، چرخه ترکیبی، تولید پراکنده و بخاری تولید میشود.
مشترکان برق طی این سال ها از 3 میلیون و 400 هزار به 360 میلیون مشترک رسیده است. شهرها و همه روستاهای 10 خانوار به بالا از نعمت برق برخوردارند. شرکت های سازنده تجهیزات برق در 4 دهه اخیر از 65 شرکت به 875 شرکت رسیده است. صنعت برق یکی از عرصه های اشتغالزایی در کشور است. در حال حاضر شرکت های پیمانکاری و مهندسین مشاور صنعت برق کشورمان در بخش خصوصی بالغ بر 3 هزار و 450 شرکت است.
طول شبکههای انتقال و فوق توزیع کشور در ابتدای انقلاب ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مدار بوده است که تا ابتدای دیماه سال جاری با احداث خطوط جدید این رقم به بیش از ۱۲۵ هزار کیلومتر مدار رسیده است و در حال حاضر نیز طول خطوط جدید انتقال و فوق توزیع که با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال ساخت و تکمیل شدن هستند به سه هزار و ۳۲۴ کیلومترمدار رسیده است. همچنین طول شبکههای توزیع برق کشور نیز از ۶۸ هزار کیلومتر ابتدای انقلاب به حدود ۷۹۸ هزار کیلومتر تا ابتدای فصل زمستان سال جاری رسیده است./
نظر شما