به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «جعفر مروارید» در مراسم اعطای نشان عالی فرهنگی و هنری فردوسی که در تالار خواجه نصیر الدین طوسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با اشاره به اینکه روز ملی فردوسی همزمان با روز پاسداشت زبان فارسی در نظر گرفته شده زیرا در زمانه کنونی نیازمند هر دو هستیم، گفت:ما هم نیازمند فردوسی و هم تاکید و توسعه زبان فارسی هستیم، نیازمند فردوسی هستیم چون نیازمند حماسه هستیم. آثار حماسی فراوانی در طول تاریخ تدوین شده که یکی از معروفترین آثار اثر حماسی هومر است اما شاهنامه که اثر حماسی فردوسی است نهتنها بخاطر شکل حماسی آن بلکه بخاطر محتوای آن امروز مورد تکریم و تاکید قرار می گیرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شاهنامه به خوبی و با یک هارمونی متناسب عزت را در کنار خرد و غیرت را در کنار اخلاق قرار میدهد، هم از شادمانیهای ایرانیان و هم از سوگواریها سخن میگوید. شاهنامه چکیده تجربههای اخلاقی و حکمت عملی ایرانیان است، ایرانیانی که با الهام گرفتن از قرآن و عترت هویت ایرانی اسلامی خود را توسعه دادند. شاهنامه هویت ایرانی اسلامی ما است.
مروارید با تاکید بر اینکه نیازمند بازخوانی شاهنامه هستیم، زیرا نیازمند توجه مجدد به اخلاق حکیمانه و اخلاق قهرمانانه هستیم، گفت: ملت ایران در طول تاریخ معروف به ملتی بودند که حسن اخلاق را داشتند، اخلاق در عرصههای فردی خانواده و سیاست، ما نیازمند گفتوگو هستیم، شاهنامه به خوبی گفتوگو را به ما یاد میدهد، ما نیازمند گفتوگوی میان نسلی، بینا ادیانی و بینا فرهنگی هستیم، شاهنامه اتحاد زبان فارسی و توسعه مفاهیم اخلاقی را به ما یاد میدهد.
وی افزود: زبان فارسی را شاهنامه حفظ و احیا کرده است، زبان فارسی زبان انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی است، تاکیدی که مقام معظم رهبری بر زبان فارسی دارند تاکید بر تمدن ایرانی است که از اسلام الهام گرفته است، ما اگر بخواهیم سبک زندگی ایرانی اسلامی را معرفی کنیم در درجه اول باید زبان فارسی را معرفی کنیم، زبان فارسی در کنار شاهنامه آن چشماندازی را تشکیل میدهد که در سطوح مختلف هنری و فرهنگی نیازمند معرفی آن هستیم.
نظر شما