به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ارم نیوز، مسجد العباس واقع در منطقه خولان الطیال در جحانه خولان واقع در شرق صنعا از مهمترین مساجد تاریخی و مشهور این کشور است که عمر آن به 900 سال می رسد.
براساس اطلاعات تاریخی، زمان ساخت این مسجد به ماه ذی الحجه سال 519 هجری مطابق با 29 دسامبر 1125 میلادی یا ژانویه 1126 میلادی برمی گردد.
پژوهشگران احتمال دادند که برخی مواد استفاده شده در ساخت ستون ها، سرستون ها، رواق ها و کتیبه های این مسجد در ساختمان هایی به کار می رفته است که تاریخ ساخت آنها به دوره تمدن باستان یمن قبل از اسلام برمی گردد.
این مسجد با زیبایی و شکوه نوارهای کتیبه که به دور دیوارهای نمازخانه پیچیده شده است و با زیبایی شگفت آور شکل محراب و گچبری های رنگی در داخل چارچوب احاطه شده با نقوش متمایز شده است.
برخی خطوط و نقوش در سقف مسجد بیانگر این است که موسس این مسجد «سلطان موسی بن محمد الفتی» است.
کشف این کتبه ها و تزئینات در این مسجد نادر به پژوهشگر و محقق فرانسوی مربوط می شود که باعث شد تا به هنر معماری اسلامی توجه کند. این پژوهشگر فرانسوی این مسجد را بدون مدرن سازی و تغییر در هویت اصلی این مسجد و با دقت بالا بازسازی کرد. بازسازی آن بیش از 10 سال به طول انجامید.
این مسجد جایزه معماری آغا خان در هند را در دسامبر سال 2004 میلادی به دست آورده است که به هفت اثر معماری در جهان عرب و اسلام اعطا شد. اعطای این جایزه به مسجد العباس بیانگر این است که این مسجد یکی از آثار معماری اسلامی منحصر بفرد در جهان عرب و اسلام است.
نظر شما