به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۴ اردیبهشت ماه) به شرح زیر است:
اشتغال با تسهیلات و اعداد و ارقام دولتی و بودجه درست شدنی نیست
«عبدالرضا مصری» شب گذشته (دوشنبه 23 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما در خصوص اقدامات لازم برای افزایش اشتغال گفت: ما خود اقتصاد را گم کرده ایم. باید بتوانیم بدون نگاه به بودجه و اعداد و ارقام تسهیلات دولتی از 1600 هزار میلیارد تومان نقدینگی موجود کشور که دست مردم است اشتغال ایجاد کنیم.
رئیس کمیته اجتماعی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه باید اشتغال با تسهیلات و اعداد و ارقام دولتی و بودجه درست شدنی نیست، گفت: روزانه سلاطین اقتصادی در کشور ظهور می کنند. این سلطان ها همه از سود را در واردات دیده اند و پولشان را آنجا برده اند و واردات یعنی سفته بازی و اگر ما در تولید مشکل داریم بر آن است که سود ده نیست اگر تولید سود ده شود نقدینگی را خود بخود جذب می کند.
وی با اشاره به اینکه ما راه را گم کرده ایم و تا به مسیر درست برنگردیم و تا تولید کننده نتواند نفس بکشد نمی توانیم مشکل اشتغال را حل کنیم، افزود: الان هم که واردات ممنوع شده چون ارزی نیست و در این شرایط فراهم کردن مواد اولیه هم برای تولید کننده مشکل شده است، الان تولید کننده ماود اولیه اش را از کجا تامین کند.
تولیدات پتروپالایشگاهی در صورت مدیریت درست می تواند سود را تا صد برابر افزایش دهد
«علی بختیار» شب گذشته (دوشنبه 23 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره صنعت پتروشیمی ایران به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: احداث واحدهای پتروپالایشگاهی در دنیا جایگزین ایجاد واحدهای پالایشگاهی شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دوره بازگشت سرمایه این واحدها در مقایسه با واحدهای پالایشگاهی سریعتر است، گفت: این واحدها سه تا چهار ساله احداث می شوند. در طرح ایجاد واحدهای پتروپالایشگاهی؛ ارتقای 11 پالایشگاه فعال کشورهم با سرمایه ای که جذب می شود دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه تولیدات پتروپالایشگاهی در صورت مدیریت درست می تواند سود را تا صد برابر افزایش دهد، افزود: علاوه بر آن در زنجیره پایین دستی پتروشیمی ها اشتغال ایجاد می کنند.
بختیار با اشاره به اینکه مکانیزم سرمایه گذاری در این واحدها در بورس نگرانی ها بابت ضمانت اجرای این طرح ها را رفع می کند، گفت: بخش عمده ای تولیدات واحدهای پتروپالایشگاهی صادراتی است و بخش دیگر آن در داخل توزیع می شود که در صورت ایجاد زنجیره پایین دستی اش به رفع مشکل بیکاری در کشور کمک می کند.
آخرین وضعیت اجرای «اینستکس» و «ساتما» تشریح شد
شرکت سهامی خاص سازوکار ویژه تجارت و تامین مالی ایران و اروپا (ساتما) به شماره ۵۴۰۲۴۰ با سرمایه اولیه یک میلیارد ریال با حضور علی اصغر نوری، بانک رفاه کارگران (به نمایندگی فرشید فرخ نژاد)، بانک کشاورزی (به نمایندگی شهرزاد مشیری)، بانک پاسارگاد (به نمایندگی محمدرضا جوادیان) و خدمات انفورماتیک فرادیس گستر کیش (به نمایندگی حمید قنبری) به عنوان اعضای هیات مدیره دوم اردیبهشت ماه در اداره ثبت شرکت ها و موسسه های غیرتجاری تهران ثبت شد.
پس از تاسیس و ثبت ساتما و با توجه به جلسات و هماهنگی های برگزار شده با کشورهای اروپایی و شرکت اروپایی اینستکس، در نظر گرفته شد تا اولین نقل و انتقال های مالی ایران و اروپا با هماهنگی طرفین و بانک های ایرانی و اروپایی انجام شود. در مذاکرات انجام شده با طرف اروپایی، آمادگی طرف ایرانی برای عملیاتی کردن مکانیزم موردنظر و انجام دریافت و پرداخت ها اعلام و بر اهمیت سرعت بخشیدن به فرآیند اجرایی شدن کانال مالی، تاکید شده است. در این راستا، جلسات هماهنگی با بانک های ایرانی برگزار شده است و سلسله جلساتی برای معرفی ساز و کار و امکانات آن به صادرکنندگان و واردکنندگان ایرانی، در هفته آینده برگزار می شود. اقدامات بانک مرکزی و بانک ها برای تسریع در عملیاتی کردن این مکانیزم نیز ادامه دارد.
حالا در ادامه کار شرکت سهامی خاص سازوکار ویژه تجارت و تامین مالی ایران و اروپا رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه توپ در زمین اروپا است، آخرین وضعیت عملیاتی کردن فعالیت سازوکارهای «اینستکس» و «ساتما» را تشریح کرده است.
ایجاد یک میلیون و ۹۰ هزار شغل در سال جاری/تصویب طرح اشتغال ۹۸ در آینده نزدیک
رییس سازمان برنامه و بودجه اسفند ماه سال گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرده بود که دولت اعتباری بالغ بر 65 هزار میلیارد تومان برای ایجاد یک میلیون و 77 هزار فرصت شغلی در سال 98 اختصاص داده است و در تبصره 18 قانون بودجه سال 97 هم همین مبلغ در نظر گرفته شده بود که حدود 25 درصد آن برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی به دستگاه ها پرداخت شد.
«محمدباقر نوبخت» در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه این بودجه مبتنی بر عملکرد است، ادامه داده بود که «تا دستگاه ها و استان ها گزارش اقدامات صورت گرفته را در ایجاد اشتغال با استفاده از این اعتبارات ندهند بخش دوم آن اختصاص نمی یابد. برای دولت هیچ چیز مهم تر از توجه به اشتغال و تولید نیست.»
بنابراین گزارش با آغاز سال 98 و تاکیدات مقام معظم رهبری به موضوع تولید دستگاه های اجرایی عزم راسخ تری را برای تحقق این مهم در دستور کار قرار دادند و از آنجا که افزایش و رونق تولید نیازمند استفاده بیشتر از نیروی کار کارآمد است رونق در طرح های اشتغالزایی را به عنوان هدف نهایی برای خود ترسیم کردند که در این رابطه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از اختصاص ۲۵ هزارمیلیارد تومان منابع مالی برای ایجاد یک میلیون و ۹۰ هزار شغل در سال ۹۸ پس از تصویب این طرح در شورای عالی اشتغال خبر داده است.
طلا گرمی ۴۵۸ هزار و ۲۳۷ تومان/دلار در کانال ۱۵ تومان
هر گرم طلای 18 عیار 458 هزار و 237 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1299 دلار برای امروز (سه شنبه 24 اردیبهشت) ارزشگذاری شده است. در بازار طلا نیز سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 5 میلیون و 25 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 800 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 820 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 800 هزار تومان و سکه یک گرمی با قیمت یک میلیون و 20 هزار تومان مبادله می شود.
این در حالی است که (دوشنبه 23 اردیبهشت) در بازار سکه قیمت ها به این صورت بوده است که سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 5 میلیون و 10 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 920 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 825 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 830 هزار تومان و سکه گرمی با قیمت یک میلیون و 15 هزار تومان مبادله می شود و هر گرم طلای ۱۸عیار هم ۴۵۲ هزار تومان ارزشگذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۸۵ دلار معامله میشد.
امروز (سه شنبه 24 اردیبهشت) در بازار آزاد دلار با قیمت 15 هزار و 90 تومان، یورو با قیمت 17 هزار تومان، پوند با قیمت 19 هزار و 700 تومان، لیرترکیه با قیمت 2500 تومان، درهم امارات با قیمت 4 هزار و 120 تومان، دلار استرالیا با قیمت 11 هزار و 200 تومان و دلار استرالیا با قیمت 10 هزار و 500 تومان ارزشگذاری شده است.
اختصاص ۸.۳ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالاهای اساسی
براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت مجموع ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یافته به واردات کالاهای اساسی مصرفی به جز دارو شامل برنج، گوشت قرمز، تخم مرغ، روغن و گاو و گوسفند زنده در سال ۹۷ برابر ۳ میلیارد و ۵۳۶ میلیون دلار بوده است.
همچنین در سال ۹۷ در مجموع ۴ میلیارد و ۷۶۱ میلیون دلار ارز ترجیهی برای واردات کالاهای اساسی نهادههای دامی شامل کنجاله سویا، ذرت، جو و دانه سویا اختصاص یافته است.
ارائه گزارش اجرای بانکداری دیجیتال به وزارت اقتصاد
استفاده از فناوری های روز برای صرفه جویی در وقت و هزینه در همه امور در سال های اخیر رواج پیدا کرده است. سیستم بانکداری نیز در تلاش است تا با بهره از فناوری های روز زمینه افزایش خدمت رسانی به مشتریان خود را فراهم آورد. در همین رابطه سیستم بانکی به دنبال پیدا کردن بانکداری دیجیتال است. این نوع از بانکداری به معنی دیجیتالی کردن تمام فعالیتها و برنامههای بانکداری سنتی است که پیش از این تنها در شعب فیزیکی در اختیار مشتری بود؛ فعالیتهایی مانند برداشت و انتقال پول، مدیریت حساب، درخواست برای استفاده از محصولات مالی، وام و پرداخت قبوض اما چیزی که اتفاق افتاد تغییر رفتار مشتری و ترجیح آنها به استفاده از سرویسهای آنلاین و موبایلی بود.
حالا در این مسیر و برای افزایش کارایی بانک ها و شفافیت اقدامات پولی و مالی بانکها بر اساس سند بانکداری آینده مکلف شده اند تا به صورت دورهای گزارش توسعه زیرساختها و تحقق بانکداری دیجیتال را به وزارت اقتصاد گزارش کنند.
اینها گفته های معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد در مصاحبه با ایبنا است که در این رابطه اینگونه توضیح داده است: «وزارت اقتصاد در زمینه صنعت بانکداری سندی را با محوریت بانکداری دیجیتال منتشر کرده و انتظار داریم که با همکاری تمامی نهادهای ذیربط و پیگیری جدی این موضوع از سوی بانک مرکزی، گامهای نظام بانکی در بخش دولتی و خصوصی برای حرکت به سوی بانکداری دیجیتال و تحول در نظام بانکی هر چند آهسته سریعتر شروع شود؛ بانکها باید بدانند که نسل جدید در کشور خواستهها و انتظاراتشان از خدمات بانکی تغییر کرده و انتظار دارند خدمات را آسان و در قالب فضای دیجیتال دریافت کنند؛ بر همین اساس حضور نسل جدید با توجه به فعالیت کسب و کارهای استارت آپی نیازمند تحول است و در غیر اینصورت اکوسیستم بانکداری دچار مشکل می شود.»
عرضه روزانه ۳ هزار تن خرمای ذخیره شده
در آستانه ماه مبارک رمضان با افزایش تقاضا در بازار شاهد بالا رفتن قیمت خرما در میادین و مغازه ها بودیم به طوری که خرما در میدان میوه و تره بار شهرداری تهران ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان و در سطح شهر نیز ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان بود.
بنا به گفته کارشناسان شرایط آبوهوا و صادرات موجب افزایش نرخ خرما و رسیدن آن به 40 هزار تومان شده است که برای کنترل این بازار مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از عرضه بیش از ۳ هزار تن محصول ذخیره شده خرما خبر داده است.
سازمان تعاون روستایی در این باره به نقل از «حسین شیرزاد» آورده است: «هماکنون بالغ بر ۳ هزار تن خرمای ذخیره شده محصول سال قبل، شامل ۲ هزار و ۵۰۰ تن خرمای مضافتی تولیدی جیرفت و جنوب استان کرمان و همچنین بیش از ۵۰۰ تن خرمای استان بوشهر همه روزه به صورت عمده و با ۲۰ تا ۲۵ درصد زیر قیمت بازار توسط اتحادیه مرکزی تعاون روستایی در حال عرضه به بازارهای کشور است.»/
نظر شما