خبرگزاری شبستان: خبر ازدواج یکی از بهترین و مهمترین خبرهای هر شخص در زندگی است که میتواند صددرصد زندگی هر فردی را تحت تأثیر قرار داده و حتی گذشته زندگی او را نیز تا اندازهای اصلاح کند، اما اینکه معیار تشکیل زندگی و انتخاب همسر در هر جامعه از کجا و چگونه شکل میگیرد و چه کسانی در آن دخیل هستند، جای بحث بسیار دارد که شاید در حوصله این یادداشت مختصر نباشد، به هر صورت نتیجه این انتخاب به طور مستقیم و یا حتی غیرمستقیم در جامعه بروز و ظهور دارد و به قول امروزیها «جوجه را آخر پاییز میشمارند» و یا «شاهنامه آخرش خوش است» هم از جمله ضربالمثلهایی که در برخی موارد متأسفانه ناموفق به کار میبرند.
امروز روز ازدواج حضرت زهرا (س) و علی (ع) را بهانه قرار دادیم و گشتی در سایت ثبت اسناد زدیم و آماری را بدین شرح بدست آمد:
کاهش 2 هزارو 491 مورد ازدواج در شهریور سال 90
بر اساس آمار، سازمان ثبت احوال در مرداد سال 90، تهران با 9 هزار و 624 ازدواج، بالاترین آمار ازدواج را در میان استانها به خود اختصاص داده و در این میان استان سمنان با 498 ازدواج کمترین ازدوج ثبتشده را نشان میدهد.
در همین راستا در شهریور سال 90 نیز تهران با 7 هزار و 133 ازدواج ثبت شده همچنان در صدر جدول ازدواج قرار دارد و استان یزد با 953 ازدواج در پایین سطر ازدواجهای ثبت شده قرار گرفته است.
همچنین در سال 89 تهران با 121 هزار و 6 ازدواج در صدر جدول و یزد با 12 هزار و 644 مورد ثبت ازدواج در ذیل این جدول قرار دارد.
2 درصد افزایش ازدواج در مقابل 9 درصد افزایش طلاق
در سال 89 تعداد 891 هزار و 627 واقعه ازدواج در کشور به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 درصد افزایش داشته است.
همچنین در بحث طلاق نیز در سال 90 تهران با 2 هزار و 578 مورد طلاق در صدر جدول و یزد با 99 مورد طلاق، کهگیلویه و بویراحمد با 71 طلاق و ایلام با 32 مورد در ذیل جدول قرار دارند.
در تیرماه سال 90 نیز در تهران 2 هزار و 632 مورد طلاق در صدر جدول و ایلام با 41 مورد طلاق در پایینترین نقطه جدول قرار دارد.
در سال 89 تهران با 777 واقعه طلاق و ایلام با 446 مورد طلاق خود را نشان دادند. همچنین از، 137 هزار و 200 واقعه طلاق در کشور به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1/9 درصد افزایش را نشان میدهد.
براساس این گزارش، جای این سوال در ذهن می ماند که چرا با تمام افزایش مبلغ وام و تسهیلات از قبیل مسکن و انواع هدایا برای متأهلین و هزاران قول و فعل برجای مانده برای ازدواج در سازمان های تازه تأسیس و به نام جوانان با کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق روبرو هستیم و فقط در سالروز ازدواج آسمانی اولین امام شیعیان جسته و گریخته در جملات مکرر به جوانان تأکید می کنیم که ازدواج کنید که مبادا از سنت نبوی دور شوید، اما برای حفظ این نهاد مقدس و تقویت آن چیری سراغ نداریم و فقط به پند و نصحیت قناعت می کنیم؟
آیا سازمان های تازه تأسیس که به بهانه جوانان و مهیا کردن شرایط مساعد زندگی برای نسل امروز و برداشتن موانع مختلف از سر راه تشکیل شدند، مبتلا به مرض روزمرگی قبل از هر فعالیتی شدند؟ و یا فقط وجود فیزیکی این سازمان یا سازمان های زیربط دیگر با مسئولانی با سابقه درخشان مدیریتی در عرصه های مختلف جواب تمامی سوال هاست؟ پس مسئولیت ترویج سنت ازدواج آسان برعهده کیست؟ خانواده، سازمان های تازه تأسیس، مدیران بی تجربه و یا هزاران اما و اگر دیگر که بهانه ای برای تأسیس سازمان های دیگر است، این نیز بگذرد.
پایان پیام/
نظر شما