به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، استفاده از فناوری های روز برای صرفه جویی در وقت و هزینه در همه امور در سال های اخیر رواج پیدا کرده است. سیستم بانکداری نیز در تلاش است تا با بهره از فناوری های روز زمینه افزایش خدمت رسانی به مشتریان خود را فراهم آورد. در همین رابطه سیستم بانکی به دنبال پیدا کردن بانکداری دیجیتال است. این نوع از بانکداری به معنی دیجیتالی کردن تمام فعالیتها و برنامههای بانکداری سنتی است که پیش از این تنها در شعب فیزیکی در اختیار مشتری بود؛ فعالیتهایی مانند برداشت و انتقال پول، مدیریت حساب، درخواست برای استفاده از محصولات مالی، وام و پرداخت قبوض اما چیزی که اتفاق افتاد تغییر رفتار مشتری و ترجیح آنها به استفاده از سرویسهای آنلاین و موبایلی بود.
حالا در این مسیر و برای افزایش کارایی بانک ها و شفافیت اقدامات پولی و مالی بانکها بر اساس سند بانکداری آینده مکلف شده اند تا به صورت دورهای گزارش توسعه زیرساختها و تحقق بانکداری دیجیتال را به وزارت اقتصاد گزارش کنند.
اینها گفته های معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد در مصاحبه با ایبنا است که در این رابطه اینگونه توضیح داده است: «وزارت اقتصاد در زمینه صنعت بانکداری سندی را با محوریت بانکداری دیجیتال منتشر کرده و انتظار داریم که با همکاری تمامی نهادهای ذیربط و پیگیری جدی این موضوع از سوی بانک مرکزی، گامهای نظام بانکی در بخش دولتی و خصوصی برای حرکت به سوی بانکداری دیجیتال و تحول در نظام بانکی هر چند آهسته سریعتر شروع شود؛ بانکها باید بدانند که نسل جدید در کشور خواستهها و انتظاراتشان از خدمات بانکی تغییر کرده و انتظار دارند خدمات را آسان و در قالب فضای دیجیتال دریافت کنند؛ بر همین اساس حضور نسل جدید با توجه به فعالیت کسب و کارهای استارت آپی نیازمند تحول است و در غیر اینصورت اکوسیستم بانکداری دچار مشکل می شود.»
«عباس معمارنژاد» در ادامه اضافه کرده است: «در وزارت اقتصاد از بانکها خواستهایم به صورت دورهای گزارش توسعه زیرساختها و میزان تحقق خدمات در حوزه بانکداری دیجیتال و نتایج را به وزارت اقتصاد گزارش کنند؛ همچنین با توجه به انتشار سند بانکداری آینده، ضمن ارائه دستورالعمل به بانکها تاکید شده تا در مجامع بانکها گزارشی از وضعیت بانک در زمینه بانکداری دیجیتال و میزان حرکت به سوی این تحول ارائه شود.»
این گزارش می افزاید: از مزایای این نوع از بانکداری می توان به از بین بردن هزینههای عملیات پردازش ستادی، خطاهای کمتر یا بدون خطا (شرایط ایدهآل)، شعبههای کوچکتر (شعبههای معمولی میتوانند تبدیل به جولانگاه کیوسکهای بانکی برای ارائه انواع رابطهای فناورانه و ارتباطات ویدئویی برای تعامل و مشورت کارشناسان بانکی با مشتریان شوند)، استقرار متخصصین بانکی و تجاری در یک مرکز و ایجاد ارتباط آنها با مشتریان از طریق ارتباطات فناورانه (با تلفن همراه، رایانه شخصی یا کیوسک مستقر در شعبه) یاد کرد.
بنا به گفته کارشناسان صنعت، از این طریق بین ۲۰ تا ۴۰ درصد صرفهجویی در هزینههای عملیاتی، قابل دستیابی است. کاهش هزینهها تأثیر متقابل بر سود داشته و آن را افزایش میدهد./
نظر شما