به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «عبدالرضا رضوانی» شب گذشته (دوشنبه ۲۳ اردیبهشت) در یک کنفرانس خبری با اشاره به سبقه ۵۲ سالی فعالیت شرکت کارخانجات مخابراتی ایران، گفت: در اواخر دهه ۷۰ و تا اوایل دهه ۹۰ فعالیت این شرکت افول پیدا کرد چرا که نتوانست با تغییرات تکنولوژی و سیاست های کشور خود را وفق دهد.
مدیرعامل شرکت کارخانجات مخابراتی ایران با بیان اینکه 14 هزار و 800 نفر در بورس سهامدار شرکت کارخانجات مخابراتی ایران هستند، افزود: 35 درصد از سهامداران متعلق به سهام عدالت، 11 درصد متعلق به شرکت «آتی دماوند» و 54 درصد از سهامی شناور هستند.
توافقی کم نظیر با بانک تجارت چرخه تولید کارخانجات مخابراتی ایران را به حرکت درآورد
وی با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته بدهی های کلان بانکی از گذشته را تعیین تکلیف کردیم، بیان کرد: این شرکت ۲ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال به بانک تجارت بدهکار بود که با مذاکرات انجام شده و همکاری بانک توانستیم ۵۱۵ میلیارد ریال از سود بدهی را کاهش دهیم و ۳۹۰ میلیارد ریال جریمه بدهی توسط بانک تجارت بخشیده شد و کل بدهی به یک هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال کاهش یافت که 60 میلیارد ریال نقدی و مابقی شامل یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال تقسیط شد که بر اساس یک توافق کم نظیر اتفاق افتاد.
رضوانی با بیان اینکه سه سال تنفس از بانک تجارت گرفتیم که تا اسفند ۹۹ ادامه دارد، اظهار کرد: تقسیط هفت ساله پلکانی انجام شد و ملک کنونی در رهن بانک قرار گرفت و سبب نفس کشیدن این مجموعه شد.
شمشیر بانک اقتصاد نوین بر روی شاهرگ بزرگترین کارخانه تولیدی ایران
مدیرعامل شرکت کارخانجات مخابراتی ایران با بیان اینکه بیشتر شرکت های مشابه درگیر بدهی های غیرجاری هستند و عملا از حیات ساقط شدند، عنوان کرد: بدهی غیرجاری عملا امکان استفاده از تسهیلات و سایر امکانات مانند دریافت ضمانتامه را از بین می برد.
وی با اشاره به تعیین تکلیف بدهی شرکت کارخانجات مخابراتی ایران به صنعت و معدن، گفت: یک میلیون و 409 هزار یورو بدهی این شرکت به بانک اقتصاد نوین است، قرارداد ارزی مشکل و منع قانونی دارد اما حالا بنابرهردلایلی در دوره های گذشته این قرارداد اتفاق افتاده است و بانک برای حل مشکل همکاری نمی کند.
این کارآفرین با بیان اینکه مطالبه آحاد مردم که مبتلا به سیستم بانکی هستند، اصلاح جدی نظام بانکی است و این درخواست از تأکیدات مقام معظم رهبری هم هست، متذکر شد: ارزش ریالی بدهی بانک اقتصاد نوین یک صد میلیارد ریال است اما این بانک کیسه 250 میلیاردی ریالی برای شرکت دوخته است، بانک اقتصاد نوین تسهیلات ارزی با سود 33 درصد ارائه داده که خلاف قوانین است.
رضوانی با تأکید بر اینکه باید ابزار در اختیار تولیدکننده قرار گرفتند تا شعار سال یعنی «رونق تولید» محقق شود، افزود: با طی روند قضایی این مشکل، ما به حق خود خواهیم رسید اما روند یک پرونده در سیستم قضایی زمان بر است و برای تولیدکننده، زمان یک فاکتور حیاتی است، این بدهی ارزی باید تبدیل به ریال شود اما رفتارها در مقابل این درخواست غیرمحترمانه است، اگر تولیدکننده ورشکست شود بانک هم نمی تواند به طلب خود برسد، بانک حتی از ارائه یک نسخه قرارداد به مشتری امتناع می کند.
این تولیدکننده با بیان اینکه ما به عنوان یک بنگاه اقتصادی نمی توانیم زمان هدر دهیم، خاطرنشان کرد: در کارگروه «رفت» بانک صادرات ملزم شد که برای ما ضمانت نامه صادر کند اما این کار را انجام نداد، تا بدهی شرکت تعیین تکلیف نشود این مشکلات وجود دارد.
برنده شدن شرکت کارخانجات مخابراتی ایران در بزرگترین مناقصه پاور
مدیرعامل شرکت کارخانجات مخابراتی ایران اعلام کرد: این شرکت در سال گذشته برنده بزرگترین مناقصه پاور ایران از شرکت همراه اول شد، ما اولین و بزرگترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی کشور هستیم، چرخه تولید دوباره درحال چرخیدن است و در سال گذشته فقط ۱۸۰ راک بی بی یو تولید کردیم، ما توانستیم قراردادی را ببریم که کمترین شرکتی در ایران قابلیت برنده شدن در آن را دارد.
وی بیان کرد: مهر ماه ۹۷ حدود ۶۵۰ نیرو داشتیم و الان ۷۰۰ نیرو داریم، با وجود تحریم های ظالمانه، توانستیم علاوه بر حفظ اشتغال، اشتغال ایجاد کنیم و پیش بینی جذب ۲۳۰ نفر نیروی جدید در برد مناقصه جدید را کردیم.
رضوانی با تأکید بر اینکه باید مشوق هایی برای تولیدکننده باشد،اظهار کرد: ۳۶ و نیم درصد افزایش حقوق کارگران ما را دچار مشکل می کند، همانطور که دولتمردان کار ارزنده ای برای قشر کارگری انجام داده اند باید خود را موظف بدانند که برای بنگاه های تولیدی نیز مشوق هایی بگذارند، از آن 230 نفر پیش بینی الان ۴۰ نفر جذب شده و مابقی را قرار است از طرح کارورزی استفاده کنند چرا از لحاظ مالی امکان جذب نیرو را نداریم.
شرکت کارخانجات مخابراتی ایران بزرگترین شرکت دانش بنیان کشور
مدیرعامل شرکت کارخانجات مخابراتی ایران با اشاره به انعقاد قراردادهایی در حوزه محصولات دانش بنیان، گفت: این شرکت با تولید چهار محصول دانش بنیان، بزرگترین شرکت دانش بنیان کشور شود، محصولات دانش بنیان در حوزه بحران آب سبب کاهش 35 درصدی مصرف آب و کاهش 25 درصدی مصرف برق شده است که در شیراز و جهرم به تولید انبوه رسیده و در سه باغ در جهرم به عنوان پایلوت در حال نصب و راه اندازی است.
وی با بیان اینکه محصولان این شرمت به دلیل تضمین کیفیت توسط بیمه ایران، بیمه شده است، افزود: قصد داریم در حوزه هوشمندسازی خودروها نیز ورود کنیم، سهامداران شرکت طی هفت گذشته ۲۲۰ درصد در بورس سود کردند، بنابراین باید زمینه رقابت سالم ایجاد شود، در شرایط کنونی باید همه دست به دست دهیم.
درآمد 2 سال شرکت در طول 9 ماه در قرارداد با شرکت همراه اول
رضوانی با بیان اینکه در بردن مناقصه دچار برخی از همجمه ها شدیم، تأکید کرد: همراه اول اسیر این حواشی نشد و قرارداد در حال انجام است، فعلا شرکت در یک شیفت، فول ظرفیت کار می کند و برنامه ریزی شده که بعد از قرارداد ۲ شیفت ۱۲ ساعته مشغول به کار شود.
وی با تأکید بر اینکه ما به غیر از قسمت سهام عدالت، یک شرکت کاملا خصوصی هستیم و ارز نیمایی و هیچ تسهیلاتی از دولت دریافت نمی کنیم، عنوان کرد: مدت این قرارداد 9 ماه است و نوسانات ارزی ما را نیز دچار ضرر می کند، درآمد سالانه ۴۰۰ میلیارد ریال بوده که درآمد این قرارداد ۸۳۰ میلیارد ریال است و این یعنی در عرض 2 ماه ما 2 برابر درآمد یک سال را به دست می آوریم.
مدیرعامل شرکت کارخانجات مخابراتی ایران درخواست کرد: اگر مسئولان استانی و وزیر حمایت کنند و تا آخر خرداد ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش به ما بدهند تا آخر سال قول یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال رشد درآمد را تحویل می دهم.
رضوانی با اشاره به برخی از امکانات رفاهی، آموزشی و فضایی این مجموعه، گفت: در حوزه های پشتیبانی زیر ساختی در چهار استان حضور داریم و امسال با توجه به پتانسیل های موجود می توانیم در هشت استان حضور فعال داشته باشیم، علت رکود شرکت، ناکارآمدی و سوءمدیریت بود که امید است ما دچار این معضل نشویم.
وی با اشاره به برگزاری جشن پنجاهمین سال بهره برداری شرکت در اواخر تابستان، خبرداد: در حال تلاشیم تا به دومین کارخانه نوآوری «استارت آپ فکتوری» تبدیل شویم.
نظر شما