به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل پایگاه خبری سوره مهر، نویسنده سرگذشت دکتر محمود حسابی را از روزهای کودکی آغاز میکند. روزگاری که پدرش او و خانوادهاش را درپی رسیدن به زندگی بهتر، در فقر و تنگدستی در بیروت رها میکند و به ایران میرود. اما محمود، از همان ابتدا در مسیر آموختن قدم میگذارد و مدارج ترقی را پله پله طی میکند.
شاید بتوان یکی از مهمترین ویژگیهای کتاب «مرد نخستین» را توصیف حالات و عواطف دکتر حسابی در کنار عقاید اعتقادی، علمی و سیاسیاش دانست. توصیفاتی که این زندگینامه را به ساختار داستانی نزدیکتر میکند و علاوه بر نمایش وجوه دیگری از یک شخصیت برجسته علمی، کتاب را از افتادن در دام تاریخ نگاری صرف میرهاند.
کتاب شامل بخشهایی جذاب از ارتباط دکتر حسابی با دانشجویان ایرانی، دیدارش با شاه و همچنین ملاقات با آلبرت انیشتین در سال ۱۳۲۵ است که یکی از فصلهای جذاب کتاب را شکل داده است.
این کتاب 64 سال فراز و نشیب را در زندگی علمی ، سیاسی و فرهنگی مرحوم حسابی را در قالب داستانی برای خواننده ترسیم کرده است.
پرفسور حسابی تحصیلات ابتدایی , متوسطه و دانشگاهی را در بیروت گذراند و در رشتههای ادبیات و علوم و نیز راه و ساختمان فارغالتحصیل شد. مدتی نیز پزشکی خواند. ولی آن را رها کرد و به مطالعه نجوم، ریاضی و زیستشناسی پرداخت و در همه آنها با موفقیت روبرو شد. سپس مهندسی برق، مهندسی معدن و دکترای فیزیک را در دانشگاه سوربن به پایان برد.
در سال ١٣٠٦ ، به تهران بازگشت و با توجه به فقر فرهنگی کشور ، در راه گسترش علوم و فنون جدید دست به تلاش خستگیناپذیری زد. تأسیس دانشگاه تهران ، دانشکده فنی و علوم، راهاندازی نخستین دستگاه رادیولوژی و ایجاد نخستین ایستگاه هواشناسی از کارهای اوست. دکتر حسابی پدر فیزیک ایران لقب دارد و یک بار نیز از سوی مجامع خارجی، به او عنوان مرد سال داده شده است.
لازم به ذکر است که داستان این کتاب از سوی «ایرج حسابی» فرزند پرفسور حسابی بازبینی شده است. بیستمین چاپ کتاب «مرد نخستین» تولید مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری است که در 102 صفحه و قطع رقعی توسط سوره مهر منتشر شده است.
نظر شما