نبود کپی رایت موجب سونامی بازی های رایانه ای خارجی در کشور شده است

بهروز مینایی از مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی خواست با وضع قانون کپی رایت در حوزه بازی های رایانه ای از سونامی فرهنگی بازی های رایانه ای خارجی در کشور جلوگیری کنند.

بهروز مینایی، رئیس بنیاد ملی بازی های رایانه ای کشور  ضمن بازدید از غرفه شبستان در هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، با بیان اینکه با سونامی بازی های رایانه ای در کشور مواجه هستیم، به خبرنگار شبستان گفت: نبود قانون کپی رایت موجب شده ابزار کنترلی بر بازی های خارجی در کشور وجود نداشته باشد و ما از مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهشمندیم تا با رفع خلاءهای قانونی در این حوزه محدودیت هایی را برای ورود بازی های خارجی اعمال کنیم.


وی افزود: اگر قانون کپی رایت رعایت شود و ما محصول داخلی خوب تولید نکنیم بچه های ما با هزار تومان بازی های پرفروش روز دنیا را نمی بینند که علیه ما هستند، باید قانون کپی رایت وجود داشته باشد و بازی های خارجی را هم از نظر قیمت و محتوا کنترل کنیم.


به گفته مینایی رعایت قانون کپی رایت در کتاب و نرم افزار ضروری نیست، اما در مورد بازی های رایانه ای به کنترل سونامی می انجامد که الآن جامعه ما را هدف قرار داده است.
 

رئیس بنیاد ملی بازی های رایانه ای از تاسیس «نظام رده بندی ملی اسراء» در کشور خبر داد و گفت: این نظام با دوسال کار تحقیقاتی در حوزه و دانشگاه به معیارهای آسیب رسان در بازی های رایانه ای پرداخته است، در این نظام ردبنده بندی به آسیب هایی مثل لباس، ناامیدی، شیطان پرستی، اعتیاد و تروریسم توجه شده و در 2 سال اخیر این نظام نزدیک به  200بازی را رده بندی کرده و  در این رده بندی برخی از بازی ها آسیب رسان  اجازه پخش ندارند.


وی نصب هولوگرام نظام رده بندی ملی اسراء بر بازی های رایانه ای از سوی شرکت های پخش بازی های رایانه ای را ضروری خواند و گفت: بر اساس این نظام بازی های مجاز به پخش در کشور از این پس باید این هولوگرام را بر بسته داشته باشند، تا محصول آنها بتواند در بازار پخش و منتشر شود.


مینایی با اشاره به اینکه عده ای مغرضانه بنیاد ملی بازی های رایانه ای و عملکردش را زیر سئوال می برند، خاطر نشان کرد: بنیاد ملی بازی های رایانه ای تاکنون موفق عملکرده است، بحث حمایت از تولید  بازی های داخلی را سه سال است  که مطرح کرده ایم، در تولید بازی های رایانه ای در کشورهای منطقه و اسلامی اول هستیم، کشورهایی مثل عربستان تازه متوجه شده اند که بازی رایانه ای بسازند.


رئیس بنیاد ملی بازی های رایانه ای از راه اندازی آکادمی ساخت بازی های رایانه ای در کشور امارات خبر داد و افزود: در این آکادمی از هنرمندان ما برای ساخت بازی های رایانه ای کمک خواهند گرفت.


به گفته مینایی صنعت ساخت بازی رایانه ای علاوه بر اشتغال زایی و خلق ثروت اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی را به رخ دنیا می کشد.
 

وی بنیاد ملی بازی های رایانه ای را متولی بازی های رایانه ای در کشور  خواند و از کمی بودجه این بخش گلایه کرد و گفت: به دلیل  کم لطفی بعضی  از مسئولان  بنیاد بودجه کافی در اختیار ندارد، در گذشته  بودجه بنیاد بر عهده معاونت سینمایی است، اما با پیگیری هایی که شد قرار است بودجه این بنیاد سروسامان داده شود. همانطور که می دانید سال 86 بودجه بنیاد بازی های رایانه ای 200 میلیون تومان بود که حتی  با این بودجه اجاره ساختمان را هم نمی شد پرداخت کرد، اما از سال 87 سالانه یک و نیم میلیارد بودجه در اختیار بنیاد قرار می گیرد که  این مقدار بودجه هم کافی نیست.  اگر نگاه مسئولان به مسئله بازی های رایانه ای جدی تر باشد و تاثیرگذاری بازی های رایانه ای بر قشر نوجوان  و جوان برایشان آشکار شود که نوجوانان ما بیش از سی الی چهل هزار ساعت در هفته را صرف بازی  رایانه ای می کنند به این مهم نیز توجه خواهند کرد.


رئیس بنیاد ملی بازی های رایانه ای تصریح کرد:  نتایج یک نظر سنجی نشان می دهد که بیش از 72 درصد بچه ها هفته ای سه ساعت  بازی رایانه ای می کنند و 45 درصد هر روز روزی دو ساعت کار می کنند.

 

به گفته مینایی سن بازی رایانه ای در کشور هجده سال است که این سن در ده سال آینده به 28 و 30 سال می رسد. اما در آمریکا که سیصد میلیون جمعیت دارد سن متوسط بازی رایانه ای 35 تا 37 سال است و این بازی ها بیش از فیلم بر خانواده ها تاثیرگذار هستند.

 

رئیس بنیاد ملی بازی های رایانه ای همچنین گفت: در آمریکا 145 میلیون گیمر فعال وجود دارد که 43درصد جامعه اکتیو  این کشور را شامل می شود. همچنین در این کشور روزانه نزدیک به 21میلیون ساعت صرف بازی می شود. در کشورهای مثل آلمان، برزیل، انگلیس و اسپانیا درصدها متفاوت است،  اما همه  این کشورها بالای 50درصد طبقه اکتیو با سن 10 تا 65 سال آنها از بازی های رایانه ای استفاده می کنند.


وی با بیان اینکه استفاده از بازی های مدیا در کشورمان در بین نوجوانان بیشتر مرسوم است، خاطر نشان کرد: هم اکنون از بازی های رایانه ای در کشور بیشتر کودکان و نوجوانان استفاده می کنند، ولی تا ده سال دیگر سن استفاده از بازی رایانه ای  به سی سال می رسد و اگر مسئولان کشور می خواهند بر این مدیا تسلط داشته باشند ، باید بر روی آن سرمایه گذاری کنند، چرا که رسانه ای جذاب، فراگیر، پرقدرت و اشتغال زا است و اگر بودجه و امکانات کافی در اختیار بنیاد قرار بگیرد مطمئنا بازخورد مثبت تری خواهد داشت.


مینایی درباره ساخت بازی های رایانه ای در کشور و استفاده از آنها در کشورهای اسلامی گفت: استودیوهای بازی سازی ما توان محدودی دارد. رسانه بازی، یک صنعت بازی بین رشته ای  است که این رشته ها را (کامپیوتر، کارگردانی فنی و هنری و مخاطب شناسی) شامل می شود و اگر می خواهیم بازی هایی جذاب  تولید کنیم باید بر روی این موارد سرمایه گذاری کنند.

 

رییس بنیاد ملی بازی های رایانه ای از فروش موفق بازی گرشاسب در خارج از کشور خبر داد و گفت:  این بازی نزدیک به 700میلیون تومان  در خارج از کشور  فروش داشت که این  اندازه کافی نیست. اگر سطح کیفی بازی ها ارتقا پیدا کند و مراحل بازی و زمان استفاده از بازی گسترش پیدا کند در موفقیت بازی و فروش آن اثرگذار است.


وی از رونمایی چهار بازی دفاع مقدس از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای خبر داد و تصریح کرد: فردا هشتم آبانماه بازی های چریک، نبرد آلبانگ، شکست حصر آبادان و مرد خیبر رونمایی می شوند.

 

مینایی همچنین افزود: تا پایان سال شش بازی رایانه ای در رده سنی کودک ساخته و رونمایی می شود.


رئیس بنیاد ملی بازی های رایانه ای فعالیت این بنیاد را قوی خواند و  نبود اطلاع رسانی را از نقاط ضعف این بنیاد عنوان کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 78949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha