موافقت مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از بانک شهر و یک فوریت طرح تشدید مجازات اسیدپاشی

موافقت مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از بانک شهر، موافقت مجلس با یک فوریت طرح تشدید مجازات اسیدپاشی، اضافه شدن هزار ایستگاه به شبکه‌ ایستگاه‌های شتاب‌نگاری با تصویب مجلس از جمله مهمترین اخبار امروز (دوشنبه ۲۳ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، موافقت مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از بانک شهر، موافقت مجلس با یک فوریت طرح تشدید مجازات اسیدپاشی، اضافه شدن هزار ایستگاه به شبکه‌ ایستگاه‌های شتاب‌نگاری با تصویب مجلس از جمله مهمترین اخبار امروز (دوشنبه ۲۳ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۳ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی به ریاست مسعود پزشکیان آغاز شد.

امیر حسین قاضی زاده هاشمی دستور جلسه علنی امروز مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:

لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی.

تحقیق و تفحص از نحوه تشکیل و خرید ساختمان‌ها و جذب نیرو و دادن وام توسط بانک شهر و طرح اصلاح ماده "۶۰" قانون برنامه ششم.

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره‌ رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۹۲ تاکنون.

لایحه موافقت‌نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌ گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک‌نشین اعظم لوکزامبورگ.

رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل "۴۴" قانون اساسی در مورد نحوه اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در حوزه بازارهای مالی.

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 23 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی با ماده واحده و تبصره‌های این لایحه با 170 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 

بر اساس ماده واحده لایحه مذکور فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا می‌شوند، قبل از رسیدن به سن 18 سال تمام شمسی به درخواست مادر ایرانی به تابعیت ایران در می‌آیند. فرزندان مذکور پس از رسیدن به سن هجده سال تمام شمسی، در صورت عدم تقاضای مادر ایرانی، می‌توانند تابعیت ایران را تقاضا کنند که در صورت نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات) به تابعیت ایران پذیرفته می‌شوند. پاسخ به استعلام امنیتی باید حداکثر ظرف مدت سه ماه انجام شود و نیروی انتظامی نیز مکلف است نسبت به صدور پروانه اقامت برای پدر غیرایرانی اقدام کند.

 

در ادامه جلسه علنی  امروز دوشنبه (23 اردیبهشت)مجلس شورای اسلامی تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از نحوه تشکیل و خرید ساختمان‌ها و جذب نیرو و دادن وام توسط بانک شهر در دستور کار قرار گرفت که نمایندگان با ۱۰۶ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر با آن موافقت کردند.

محورهای این تحقیق و تفحص که پیش از این در کمیسیون اقتصادی مجلس نیز به تصویب رسیده بود به این شرح است:

بررسی نحوه گرفتن زمین و ساختمان از شهرداری تهران و شهرداری‌های دیگر

بررسی اقدامات شرکت مسکن و ساختمان جهان وابسته به بانک شهر

بررسی اقدامات مرتبط با خط ۶ مترو

بررسی نحوه پرداخت و خرید پروژه مگامال

بررسی نحوه صدور پروانه ساختمانی برای ساختمان‌های بانک

بررسی دادن وام به شهرداران و مدیران شهرداری

بررسی اهلیت مدیران بانکی

بررسی نسبت مدیران بانک و مدیران شهرداری و نسبت‌های احتمالی فامیلی میان کارکنان بانک و مقامات شهرداری.

Related image

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 اردیبهشت با یک فوریت طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن با 161 رای موافق، 14 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 199 رای موافقت کردند. این طرح دارای هفت ماده است.

 

سید فاطمه حسینی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: ما در حال حاضر در بحث مجازات اسیدپاشی خلاء قانونی داریم آخرین قانون مربوط به سال 60 است و با این قانون امکان قصاص وجود ندارد.

 

محمودی شاه نشین، نماینده شهریار نیز در مخالفت با یک فوریت این طرح گفت: مخالف تشدید مجازات اسیدپاشی نیستم ولی معتقدم در حال حاضر طرح های با اولویت دیگری در مجلس وجود دارد که می توانست در دستور کار قرار گیرد.

 

غلامعلی جعفرزاده، نماینده مردم رشت نیز در موافقت با یک فوریت این طرح گفت: انگار یک رویه شده است که اگر افراد به خواسته و مکتوبات قلبی شان نرسند، بانوان کشور را با اسید دچار آسیب کنند. بحث اسیدپاشی کماکان در حال استمرار است و طبق نظر کارشناسان و حقوق دانان قوانین موجود پاسخگوی مقابله با این موضوع نیست.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (دوشنبه۲۳ اردیبهشت ) مجلس شورای اسلامی با تقاضای تعدادی  از نمایندگان مبنی بر تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت از محیط زیست از سال ۱۳۹۲ تاکنون  موافقت کردند.

محورهای  این تحقیق و تفحص به شرح زیر است:

۱_ موضوع بررسی انطباق یا عدم انطباق عملکرد سازمان با قوانین مرتبط.

۲_ عملکرد معاونت محیط زیست توسعه انسانی در طرح‌های زیست‌محیطی.

۳_ بررسی عملکرد سازمان در خصوص تعیین حق‌آبه تالاب‌ها و صیانت از تالاب‌های کشور.

۴_ عملکرد سازمان در خصوص واردات و کاشت محصولات تراریخته.

۵_ واگذاری مسئولیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی علی‌رغم وظایف عرفی و قانونی سازمان.

۶_ انتصابات و به‌کارگیری افراد و بررسی صلاحیت آنها در چارچوب قوانین و مقررات و دستورالعمل‌های ذیربط.

۷_ ارزیابی عملکرد معاونت‌های سازمان در انطباق با قوانین و مقررات موضوعه.

۸_ بررسی نحوه‌ی نظارت و ارزیابی عملکرد ادارات کل استان‌ها براساس اختیارات تفویض شده به استان‌ها.

 

هزار ایستگاه به شبکه‌ ایستگاه‌های شتاب‌نگاری کشور اضافه می شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ) مجلس شورای اسلامی  کلیات  طرح اصلاح جزء یک بند «پ» ماده ۶۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه را به تصویب رساندند.

 

نمایندگان در بررسی جزئیات این طرح و در  ماده واحده آن مصوب کردند، جزء یک بند «پ» ماده ۶۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵.۱۲.۲۱ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«به شبکه ایستگاه‌های شتاب‌نگاری کشور در طی برنامه ششم توسعه ضمن نوسازی دستگاه‌های موجود حداقل ۱۰۰۰ ایستگاه جدید اضافه می‌شود. شبکه لرزه‌نگاری و پیش‌نشانگرهای زلزله نیز به حداقل ۴۰۰ دستگاه افزایش می‌یابد. اولویت در توسعه این شبکه‌ها با مناطق زلزله‌خیز با خطر نسبی بالا و همچنین پهنه‌های جمعیتی بالا است. مدیریت یکپارچه و متمرکز شبکه شتاب‌نگاری توسط وزارت راه و شهرسازی (مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی) انجام می‌گیرد. در ضمن ظرفیت شبکه شتاب‌نگاری باید در قطع و وصل شریان‌های حیاتی (گاز و برق) در هنگام بروز زلزله به کار گرفته شود.

 

«علی لاریجانی» زنگ پایان نشست علنی امروز (دوشنبه، 23 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی را رأس ساعت 13 و 06 دقیقه به صدا درآورد.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی مجلس روز (سه شنبه، 24 اردیبهشت ماه) رأس ساعت 9 صبح با ادامه بررسی دستورکار هفتگی برگزار می‌شود./

 

 

 

 

 

کد خبر 789365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha