فارسی نویسی نسخه ها، از نظر پزشکان مردود است

رئیس سازمان نظام پزشکی با استناد به نتاج نظر سنجی از جامعه پزشکی کشور، مخالفت پزشکان را با فارسی نویسی نسخه های درمانی اعلام کرد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، سید شهاب الدین صدر در همایش، دیدار رئیس کل و مسئولان نظام پزشکی با روسای بیمارستان های خصوصی با اشاره به نتایج یکی از آخرین طرح‌های پژوهشی و مرکز افکار سنجی سلامت ایران، گفت: بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از بین پزشکان، اکثریت قاطع آن ها با فارسی نویسی نسخه‌های پزشکی مخالف بوده و آن را از اولویت ‌های نظام سلامت کشور نمی‌دانند.


وی، ایجاد و اعزام گروه متخصصان داوطلب (مدد) سازمان نظام پزشکی به مناطق محروم کشور برای ارایه خدمات درمانی رایگان، انعقاد تفاهم نامه مالیاتی و سعی در ایجاد عدالت مالیاتی در جامعه پزشکی، ارایه خدمات رفاهی و اجتماعی به جامعه پزشکی، گسترش فعالیت‌های صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی و ایجاد و تقویت فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در بین اعضای جامعه پزشکی را از دیگر اقدامات سازمان نظام پزشکی در مدت اخیر عنوان کرد.

  

 تسویه تمامی مطالبات جامعه پزشکی از سوی بیمه ها تا اردیبهشت امسال

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با یادآوری این نکته که بر اساس قانون، بیمه‌های درمانی باید در هنگام دریافت نسخ پزشکی 60 درصد از هزینه آن را ظرف مدت دو هفته بپردازند و در مدت دو ماه نیر تسویه حساب کنند و نیز در صورت دیر کرد در پرداخت مطالبات جامعه پزشکی، جریمه پرداخت کنند، اعلام کرد: متأسفانه نه تنها به این قانون عمل نمی‌شود بلکه مطالبات انباشته شده بسیاری از اعضای جامعه پزشکی و مراکز درمانی غیر دولتی بر دوش بیمه‌ها، بویژه بیمه تأمین اجتماعی سنگینی می‌کند.

 

وی عنوان کرد: در حال حاضر تمامی مطالبات جامعه پزشکی از سوی کلیه بیمه ها تا اردیبهشت سال 90 پرداخت شده و با مذاکراتی که سازمان نظام پزشکی با مسئولان بیمه‌ای کشور انجام داده، قرار است که پرداخت این مطالبات از این پس با رعایت اولویت بخش های آسیب پذیرتر و در مدت قانونی آن صورت گیرد تا این مراکز دچار ضرر و زیان مالی جبران ناپذیر نگردند.

 

 صدر همچنین پیگیری بررسی از حذف سقف زمانی بیمه مسئو لیت پزشکی توسط شرکت‌های بیمه‌ای خبرداد و گفت: سازمان نظام پزشکی مطالبات جامعه پزشکی و خواسته‌های آنان از بیمه‌ها را با جدیت پیگیری می‌کند و آماده هستیم که بین نمایندگان بیمارستان های خصوصی و رئیس کل و مسئولان بیمه مرکزی کشور جلسه‌ای برقرار کنیم تا مشکلات طرفین در آن بررسی و مرتفع شود.
 

تشکیل کارگروه مشترک با وزارت بهداشت برای تعیین تعرفه‌های درمانی سال آتی

زالی، معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی نیز در این جلسه، در خصوص مسایل مختلف از جمله ترکیب شورای عالی بیمه سلامت، تعرفه‌های سال 90، مالیات جامعه پزشکی و وضعیت بیمه‌ها توضیحاتی ارایه کرد.

 

به گفته وی، سازمان نظام پزشکی در نظر دارد بزودی و طی دو هفته آینده کارگروه مشترکی با وزارت بهداشت برای بررسی و تعیین تعرفه‌های درمانی سال 1391 تشکیل دهد.

 

 زالی اعلام کرد که سازمان نظام پزشکی در نظر دارد تأثیر هدفمندی یارانه‌ها بر هزینه‌های حوزه سلامت را به صورت عینی و دقیق به این کارگروه منعکس نماید.

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی همچنین از تشکیل کارگروهی مشترک بین سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و سندیکای مؤسسات بیمه‌ای برای حل و فصل مشکلات مربوط به قراردادهای بیمه‌ای با بیمارستان‌های خصوصی خبر داد.


در ادامه جلسه، تعدادی از رؤسا و مدیران عامل بیمارستان‌های خصوصی تهران مشکلات و دغدغه‌ های خود را با رئیس کل و مسئولان سازمان نظام پزشکی در میان گذاشتند.
 

این افراد، غیر واقعی بودن تعرفه‌ها، رشد سرسام آور هزینه‌های جاری بیمارستان‌ ها از 25درصد تا 35 درصد، بهانه‌جویی بیمه‌های خصوصی برای عقد قرارداد جدید با بیمارستان‌های خصوصی و افزایش مالیات جامعه پزشکی را از مهم ترین مشکلات و چالش‌های پیش روی بخش درمانی غیردولتی عنوان کردند.
 

به گفته آنان، ادامه روند اقتصادی فعلی جز تخریب، ورشکستگی و نابودی بخش خصوصی درمان پیامد دیگری نخواهد داشت.
 

با افزایش قیمت ارز امکان خرید دستگاه و تجهیزات پزشکی جدید و بروز وجود ندارد

 معظمی، مدیر عامل بیمارستان پارس تهران در این باره با اعلام اینکه هزینه‌های جاری، تعمیرات دستگاه‌ ها و خرید دستگاه‌ها و تجهیزات بیمارستانی بیش از 30 تا 35 درصد رشد را داشته، از نامتناسب بودن رشد تعرفه ‌ها نسبت به این افزایش هزینه‌ ها انتقاد کرد.

 

وی گفت: از سال قبل تاکنون قیمت کیت‌ های آزمایشگاهی خارجی چند برابر شده و حتی کیت‌ های آزمایشگاهی که انستیتو پاستور در اختیار آزمایشگاه بیمارستان پارس قرار می‌دهد 370 درصد رشد کرده و از سوی دیگر رشد درآمد این آزمایشگاه نسبت به سال قبل صفر درصد شده است.

 

وی افزود با افزایش قیمت ارز امکان خرید دستگاه و تجهیزات پزشکی جدید و به روز وجود ندارد ضمن این که تعمیرات دستگاه‌های موجود نیز بسیار گران قیمت است.

 

 معظمی، با انتقاد شدید از بدرفتاری و بهانه ‌جویی بیمه‌های خصوصی به علت طفره رفتن از انعقاد قرارداد جدید با بیمارستان‌های خصوصی، گفت: 8 ماه است که بیمارستان ‌های خصوصی با قرارداد سال 89 به مؤسسات بیمه خصوصی خدمات ارایه می‌دهند و هنوز هیچ یکی از این مؤسسات بیمه‌ای برای عقد قرارداد جدید اقدامی نکرده‌اند.

 

در ادامه این جلسه، نورالهی، مدیرعامل بیمارستان کسری در این باره گفت: برخی از مؤسسات بیمه‌ای علاوه بر اینکه تعرفه‌ای پایین تر از تعرفه‌های اعلامی دولت برای قرارداد جدید پیشنهاد کرده‌اند، در برخی موارد تعرفه‌ ای پایین‌تر از تعرفه سال گذشته را مبنای قرارداد با بیمارستان ‌های خصوصی قرار داده‌اند.

 

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پزشکی کشور، جمعی دیگر از رؤسای بیمارستان ‌های خصوصی اعلام کردند که اداره بیمارستان ‌های دولتی و دانشگاهی در شرایط فعلی بسیار آسان‌ تر از اداره یک بیمارستان خصوصی است. آن ها همچنین ضمن هشدار نسبت به احتمال تعطیلی بیمارستان‌های خصوصی، نسبت به بیکارشدن پرسنل این بیمارستان ها و محرومیت قشر وسیعی از مردم از خدمات با کیفیت درمانی ابراز نگرانی کردند.

 

در ادامه، حاضران در این جلسه خواستار حمایت جدی سازمان نظام پزشکی از حقوق و خواسته‌های بیمارستان ها و مراکز غیردولتی درمانی شدند.

 

پایان پیام/

کد خبر 78932

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha