آیت الله مصطفی ابراهیمی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج به آیه 21 سوره بقره اشاره کرد و گفت: یکی از جلوه های بندگی خداوند، دعا در ماه مبارک رمضان است.
عضو مجمع عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه پیامبر در روایتی می فرماید:« عبادت 70 جزء دارد که برترین آن لقمه حلال است»، اظهار داشت: انسان روزه می گیرد، ولی باید دید سر سفره انسان با چه چیزی (غذایی) روزه خود را افطار می کند که این مهم تر از خود روزه گرفتن است.
وی در ادامه، یادآور شد: سیوتی در کتاب الدر المنصور از ابن عباس نقل می کند «در محضر رسول خدا (صل الله علیه وآله وسلم) بودیم و این آیه شریفه تلاوت شد، آیه «يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا»، شخصی به نام سعد عرض کرد یا رسول الله از خدا بخواه که دعایم را مستجاب کند، پیامبر در پاسخ او فرمود: سعد می خواهی دعایت مستجاب شود، لقمه و غذای سر سفره که برای خود و خانواده ات فراهم می کنی را طیب و پاکیزه قرار بده، از لقمه حرام اجتناب کن».
آیت الله ابراهیمی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم دعا مستجاب و روزه اثرگذار باشد، باید لقمه ها را مواظبت کنیم، اضافه کرد: قرآن می فرماید:« نیازی نیست به انسان بگوییم بخور، زیرا انسان به صورت غریزی می خورد، ولی قرآن شرایط، ضابطه و چارچوب را بیان می کند».
عضو مجمع عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: قرآن می فرماید «هرچیزی روی زمین وجود دارد خوردنی نیست، باید خوراکی ها را استفاده کنیم که حلال باشند»، بعد شرط دیگر را پاکیزگی می داند.
وی ضمن تاکید بر اینکه انسان فطرت پاکیزه جو و زیباجو دارد، خاطرنشان کرد: ما معمولا تشنه کام هستیم و درخواست آب می کنیم و لیوان آب از شیرهای آب منزل می خوریم، ولی این مهم است که از کدام شیر آب بخوریم هرچند همه شیرها به آب شهر وصل می شوند؛ ولی آبی که از شیر توالت در درون لیوان باشد انسان از خوردن آن خودداری می کند که این طبع زیباپسند انسان است.
آیت الله ابراهیمی با اشاره به اینکه لقمه باید باید پاکیزه، تمیز و لذیذ باشد (لذیذ ظاهری و لذیذ معنوی و روحی)، عنوان کرد: معمولا خداوند متعال چه در امور اعتقادی و چه در امور اخلاقی و عملی در کنار رویه قرآن که این گونه است، یک امر ایجابی، امر سلبی را بیان و یک امر سلبی یک امر ایجابی را بیان می کند.
عضو مجمع عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: باید مواظب باشیم حرام خوری گام های شیطان است و گام به گام زمینه شیطانی شدن انسان را فراهم می کند.
وی ضمن تاکید بر اینکه فطرت انسان دشمن گریز است چون شیطان دشمن ماست، گفت: خداوند برای فاصله گرفتن از شیطان عمل به دستورات الهی از جمله در حلال و حرام می داند.
نظر شما