آخرین خبرها از طرح حذف ۴ صفر از پول ملی/طرح هنوز به مجلس نرسیده

طرح حذف ۴ صفر از پول ملی دی ماه سال گذشته به دولت تقدیم شده بود و از اواخر فروردین ماه سال جاری کار بررسی آن در در کمیسیون اقتصاد دولت در حال انجام است و هنوز به مجلس نرسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طرح حذف ۴ صفر از پول ملی دی ماه سال گذشته به دولت تقدیم شده بود و از اواخر فروردین ماه سال جاری کار بررسی آن در در کمیسیون اقتصاد دولت در حال انجام است.

 

طرح «حذف صفر از پول ملی» سال 86 در دولت دهم به دنبال افزایش تورم و کاهش قدرت پول ملی مطرح شد. هدف از این لایحه، تأمین ثبات، سلامت و پایداری نظام پولی و بانکی بر مبنای موازین شرعی و صیانت از منافع سپرده‌گذاران است که مشتمل بر اقدامات مناسب به‌منظور برون‌رفت مؤسسات اعتباری از شرایط نامطلوب، نحوه رسیدگی به تخلفات مؤسسات اعتباری و اقدامات مقتضی در زمان ورشکستگی این مؤسسات بود.  همچنین به‌منظور تضمین سپرده‌‌های اشخاص در مؤسسه اعتباری، به صندوق ضمانت سپرده‌ها اجازه داده شده با رعایت شرایط مقرر در این لایحه به فعالیت‌های خود ادامه دهد که بر این اساس عضویت تمامی مؤسسات اعتباری در این صندوق الزامی است.

 

حالا در آخرین خبرها از این طرح عضو کمیسیون اقتصادی مجلس لازمه خبر داده که طرح حذف ۴ صفر از پول ملی هنوز به مجلس نرسیده است و از جزییات آن اطلاع دقیقی در دست نیست.

 

«سید ناصر موسوی لارگانی» در این باره به ایبنا گفته است: «دولت برای اجرای این طرح نیازمند مصوبه مجلس است. اخذ نظرات کارشناسی مجلس می تواند مزایای اجرای این طرح و طرح های مشابه را افزایش دهد. ساده سازی اعداد مهم ترین نتیجه اجرای این طرح است. دولت در راستای اجرای این طرح باید سعی در تطابق هزینه ها و درآمد اقشار مختلف جامعه نیز داشته باشد.»

 

این گزارش می افزاید: همزمان با بررسی این موضوع در هیات دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصمیم دولت برای حذف صفر از پول ملی موافق هستند.

 

یادآور می شود: با اجرای طرح حذف ۴ صفر از پول ملی ضمن تسهیل و بازیابی نقش ابزارهای پرداخت نقد در تبادلات پولی داخلی و کاهش هزینه‌های چاپ و نشر اسکناس و مسکوک، کارٱمدی نظام پولی جدید طی سال‌های آتی استمرار یافته و نرخ برابری واحد پول ملی با ارزهای جهان روا در کوتاه‌مدت آثار روانی مثبتی به همراه خواهد داشت.

 

وجود تورم مزمن و کاهش قدرت خرید واحد پول ملی مشکلاتی از قبیل افزایش قابل توجه حجم اسکناس در گردش، استفاده از ارقام بزرگ در مبادلات ساده روزمره و مسائل محاسباتی ناشی از آن، ‌ خارج شدن مسکوکات از چرخه مبادلات اقتصادی، افت حیثیت ظاهری پول ملی در مقایسه با سایر اسعار بین‌المللی، عدم کاربرد اضعاف پول ملی (دینار) و نیز عدم استفاده از نام واحد پول رسمی (ریال) و جایگزینی آن با واژه غیررسمی «تومان» را به دنبال داشته است./

کد خبر 788861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha