خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد: این ضرب المثل که «جوجه را آخر پاییز می شمارند» حکایت وضعیت این روزهای مساجد ایران است، زیرا ناظران خارجی با شنیدن تعابیری مانند خانه سالمندان و قهر نسل جوان با مساجد، تصوری نامطلوب از این خانه های خدا پیدا کرده اند درحالی که واقعیت، چیزی دیگر است.
اما همانطور که بهترین دوره بررسی محصول دادن یک مرغداری را فصل برگریزان می دانند، بهترین ماه برای دیدن جاذبه مساجد در همراه کردن مردم با خود، ماه مبارک رمضان است؛ ماهی که در آن همه چیز به گونه ای دیگر رقم می خورد.
خبرنگار ما برای نشان دادن حقیقت این ماجرا گزارشی از «مسجد مهدیه» واقع در خیابان فدائیان اسلام، پایین تر از میدان شوش، تهیه کرد تا روشن شود که داوری ها درباره میزان حضور نسل جوان در مساجد، باید در گستره یک سال بررسی شود و به مناسبت های دینی و برنامه های جالبی که در این خانه های خدا برگزار می شود، باید توجه ویژه داشت.
از حدود یک ساعت مانده به اذان ظهر، اندک اندک جمعیت به مسجد مهدیه وارد می شوند و پشت رحل های قرآن کریم می نشینند تا ساعتی با کلام الهی باشند و از نور این کتاب آسمانی، بهره مند شوند.
یکی از نکات جالب در جزءخوانی قرآن در مسجد مهدیه، شکل و شمایل آن به تلاوت های مجلسی است به طوری که چند قاری با عبای قاریان ممتاز کشوری و بین المللی، کار مدیریت جلسه را برعهده دارند و معمولا یکی از آنان، یک روحانی است.
دیدن شور و شکوه جلسه جزءخوانی، این آرزو را که دست کم هفته ای یک بار در همه مساجد کشور چنین محافلی برگزار شود، به دل می اندازد؛ شاید بگوئید مردم استقبال نمی کنند؛ مدرک می آوریم که این گونه نیست. همین چند هفته پیش، گزارشی از مسجدی که رکورددار تلاوت مجلسی قرآن است در شبستان پیش روی چشمان شما قرار گرفت؛ در آن گزارش بیان شد یکی از مساجد موفق در این باره یعنی مسجد صاحب الزمان (عج) منطقه تهران نو تاکنون حدود 510 جلسه کرسی تلاوت مجلسی قرآن را برگزار کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی حسینی همدانی؛ نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جماعت راتب مسجد صاحب الزمان (عج) در این باره گفت: «حدود 25 سال پیش تصمیم به برگزاری منظم جلسات قرآنی در مسجد صاحب الزمان (عج) منطقه تهران نو گرفتیم که با همکاری خوب و مستمر از سوی هیات امناء و فعالان قرآنی این مسجد و منطقه 13 تهران همراه شد.»
با این وصف «به عمل کار برآید» را اهالی مسجد صاحب الزمان (عج) معنا کردند و نشان دادند اگر کاری خوب در حوزه دین انجام گیرد، هر هفته با استقبال خوب از سوی مردم همراه می شود. درست مثل برنامه های سیمای جمهوری اسلامی که برخی از برنامه های آن با کمترین استقبال روبرو می شوند و برخی مانند نود و عصر جدید، تماشاگر را پای تلویزیون میخکوب می کنند.
اما ... از مسجد مهدیه و شور حضور مردم در آن می گفتیم ... پس از اتمام تلاوت مجلسی یک جزء از قرآن، وقت اقامه نماز جماعت به امامت آیت الله «مرتضی قائنی»، تولیت حوزه علمیه مهدیه می شود.
همچون سال های گذشته، امسال نیز استقبال مردم به قدری چشمگیر است که به جای شبستان، صفوف نماز در حیاط فرش شده مسجد اقامه می شود طوری که، از دیوار جنوبی حیاط تا انتهای شبستان صفوف با نظمی خاص تشکیل می شود.
بین دو نماز ظهر و عصر به احترام کسانی که به هر دلیلی فرصت حضور در جلسه جزءخوانی قبل از نماز را پیدا نکرده اند، قرآن توزیع شده و طرح «تلاوت نور» ویژه تلاوت یک صفحه از قرآن هم اجرا می شود تا همه اهالی این مسجد از نورانیت قرآن در ربیع الاقرآن بهره ببرند.
مدیریت این جلسه نیز با نمازگزاران است طوری که در کمتر از یک دقیقه قرآن ها توزیع می شود و به سرعت این کتاب ها را جمع آوری می کنند تا همه برای اقامه نماز عصر آماده شوند.
پس از اقامه نماز جماعت، سخنران بر منبر می نشیند و پس از گفتن چند حکم شرعی درباره مسائل مبتلابه جامعه به ویژه در حوزه نماز و روزه، بحث قرآنی و روایی خود را مطرح می کند. میزان استقبال مردم از سخنرانی مذهبی در مسجد مهدیه در روزهای ماه رمضان باوجود بافت تجاری اطراف این خانه خدا، از نکات قابل توجه است.
خلاصه آنکه آنچه در روزهای ماه مبارک رمضان در مسجد مهدیه می بینیم حکایت از این واقعیت شیرین دارد که ماه رمضان خط بطلان می کشد بر ادعای حضور کمرنگ و کمشمار مردم به ویژه نسل جوان در مساجد؛ اما بهتر آنکه در همه ایام سال سفره ای چنین پر و پیمان در مساجد گشوده شود و همه را از اقشار و صنوف پای خود بنشاند.
چراکه آمادگی مردم برای استقبال از ماه مبارک رمضان که با دهه تکریم و غباروبی مساجد از روزهای پایانی ماه شعبان آغاز می شود، نشان می دهد مردم انس و الفتی ریشه دار با مسجد دارند و از معبر مسجد خود را آماده ورود به ماه مهمانی خدا می کنند.
نظر شما