۳۲۰ مقاله به دبیرخانه همایش «شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم» ارسال شده است

قیامتی گفت: فراخوان این همایش به ۵۲ کشور دنیا ارسال شد و در مجموع ۳۲۰ مقاله و چکیده مقاله از کشورهای مختلف دنیا به دبیرخانه این همایش بین‌المللی ارسال شده است که ۴۹ مقاله خارجی از ۲۱ کشور جز مهم ترین مقالات به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، «علیرضا قیامتی» امروز(۲۱ اردیبهشت) در نشست خبری همایش بین المللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم با بیان اینکه فراخوان این همایش به ۵۲ کشور دنیا ارسال شد و در مجموع ۳۲۰ مقاله و چکیده مقاله از کشورهای مختلف دنیا به دبیرخانه این همایش بین‌المللی ارسال شده است که ۴۹ مقاله خارجی از ۲۱ کشور جز مهم ترین مقالات به شمار می رود، گفت:فراخوان این همایش از مردادماه سال گذشته آماده شده است، این فراخوان به تمامی مراکز پژوهشی و دانشگاهی به خصوص دانشکده‌های ادبیات سراسر کشور فرستاده شد.

 

دبیر علمی همایش بین‌المللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم با اشاره به اینکه یکی از اهداف برگزاری چنین همایش‌هایی پیوند شاهنامه با مسائل جهانی است، گفت: ما ایرانیان به شاهنامه نگاه ملی داریم اما جایگاه شاهنامه در درجه نخست جهانی و انسانی است و در مرحله بعد ایرانی و ملی.

 

قیامتی با تاکید بر اینکه بخش جهانی و برندینگ شاهنامه مورد غفلت واقع شده است، ادامه داد: همه ما وجه همه جانبه‌گری شاهنامه را نادیده گرفته‌ایم. در حالی که شاهنامه اثری جهانی است، گفتار و اندیشه فردوسی فارغ از ملیت و دین است لذا هر انسان با باور و دین خود مخاطب فردوسی است.

 

وی تصریح کرد: شاهنامه بزرگترین حماسه جهان است و غربی‌ها نیز بر این باور اذعان کرده‌اند، حماسه‌های شاهنامه با هیچ حماسه دیگری قابل قیاس نیست. شاهنامه اثری است که با ستایش خرد اغاز می شود.

 

دبیر علمی همایش بین‌المللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم با اشاره به اینکه هیچ کتاب و اثر فرهنگی به اندازه شاهنامه در جاده ابریشم موثر نبوده است، گفت: در کشورهای مختلف دنیا اسم‌های رستم، اسفندیار و سیاووش به فراوانی وجود دارد و این نشان از جهان شمول بودن شاهنامه دارد.

 

قیامتی شاهنامه را نامه فرهنگ ایران دانست و گفت: یک بخش شاهنامه اختصاص به جنگ دارد و فردوسی در مابقی این کتاب عظیم به حکایت و پند و اندرز می‌پردازد، در واقع خود جنگ‌ها بیشتر برای پند و اندرز، حکمت و اخلاق به کار رفته است.

 

وی با تاکید بر اینکه جهان بینی شاهنامه اصل اولی است که به دست فراموشی سپرده شده، افزود: در این همایش در پی تقویت این آرمان هستیم تا تمام دنیا بفهمد که فردوسی برای همه فرمانروایان منشور شهریاری و فرمانروایی نوشته است.

 

دبیر علمی همایش بین‌المللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم با بیان اینکه بعد از هزاره فردوسی این همایش بین‌المللی یکی از معدودترین اقدامات در شناخت و معرفی فردوسی بوده است، ابراز کرد:حضور سفیران کشورهایی همچون افغانستان، هندوستان، آذربایجان، ترکیه، گرجستان، قزاقستان، لهستان، انگلستان، اسپانیا در این همایش قطعی شده است.

کد خبر 788697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha