آرسنیک در آب رفسنجان بیش از حد مجاز/ تلاش برای ایجاد تصفیه خانه مرکزی آب آشامیدنی

فرماندار رفسنجان با اشاره به آلودگی آب شرب این شهر از پیگیری برای تامین ملزومات ایجاد تصفیه خانه مرکزی آب آشامیدنی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، مجید فصیحی هرندی امروز (21 اردیبهشت) در  حاشیه بازدید مسئولین شهرستان از مرکز کوهورت رفسنجان بیان کرد: آب سالم از دغدغه های مردم است، از آنجایی که آب آشامیدنی مردم رفسنجان مشکل دارد لذا در بیش از 20  نقطه از شهرستان ایستگاه های آب آشامیدنی نصب شده که مردم می توانند با پرداخت بهایی آب سالم را خریداری و  برای طبخ غذا استفاده کنند.

 

 

 

وی بیان کرد: اما بعضی ها به دلیل عدم دسترسی به این ایستگاه ها، نمی توانند آب سالم تهیه کنند و از همان آب لوله کشی شده در منزل استفاده می کنند لذا برای اینکه آب سالم در همه منازل وجود داشته باشد در صدد احداث تصفیه خانه مرکزی در این شهر هستیم تا همه بتوانند از آب سالم بهره مند شوند.

 

 

 

فصیحی هرندی ادامه داد: برای ایجاد این تصفیه خانه مرکزی زمین از طرف شهرداری واگذار شده و اعتباری بالغ بر 120 میلیارد تومان نیاز است که با مجتمع مس و دیگر نهادها رایزنی خواهیم کرد.

 

 

وی در ادامه وجود دستگاه سنجش میزان آلایندگی در رفسنجان را ضروری دانست و گفت: در این خصوص نیز پیگیری می کنیم تا این دستگاه خریداری و نصب شود تا میزان مونوکسید کربن، آلودگی آب و هوا، آلودگی خاک منطقه مشخص شود.

 

 

 

دکتر محسن حمیدپور، عضو هیات علمی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان هم بیان کرد: ميزان غلظت آرسنیک در آب رفسنجان بین 7 تا 12 برابر حد مجاز است و مطالعات نشان داده است که از زمانی آب بردسیر وارد شهر رفسنجان شده آرسنیک بالا رفته است.

 

 

 

وی افزود: مصرف آب و غذای آلوده به آرسنیک می تواند سن مرگ و میر را پایین بیاورد؛ بسته به نوسانات دمایی، خشکسالی و ترسالی غلظت آرسنیک نیز بیشتر می شود.

 

 

حمید پور گفت: همه دستگاه‌های مربوطه وظیفه دارند یک سیستم تصفیه مرکزی برای شهر رفسنجان داشته باشند، مس سرچشمه ممکن است در آب نقش نداشته باشد اما خاک های آلوده و ریزگردها می تواند آرسنیک را وارد سیستم تنفسی کند، شهرهایی همچون سیرجان و بردسیر که مشکلات کمتری دارند سیستم مرکزی تصفیه آب دارند اما رفسنجان هنوز به این سیستم مجهز نشده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 788680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha