اهالی مسجد نسبت به ما لطف دارند

سرش پایین است و می گوید: "تو این چند ماهی که در این کوچه خدمت می کنیم اهالی مسجد به ما لطف داشته اند."

خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون های مساجد: ساخت مساجد به عنوان محلی برای نیایش، تجمع و تعامل مسلمانان در طول تاریخ اسلام همواره مدنظر بسیاری از بزرگان دینی و حاکمان و مسئولان کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بوده و هست.

 

وجود جایگاهی برای پرداختن به مسایل اجتماعی و ارتقای ابعاد گوناگون زندگی افراد از جمله زندگی اجتماعی مسلمانان در جوامعی که این گروه در آن ها زندگی می کنند می تواند مأمنی برای افزایش سطح کیفی زندگی این افراد و حتی تمامی کسانی باشد که در این محیط ها اعم از شهرها و کشورها زندگی می کنند و در طول سالیان سال در آن ها به دنیا می آیند و می بالند و زندگی می کنند.

 

ضرورت پرداختن به وجود مساجد در محیط های اجتماعی گوناگون و افزایش کارکردهای آن ها برای پاسخگویی به نیازهای انسان ها در جوامع مختلف، موضوعی است که همواره در طول تاریخ اسلام بر آن تاکید شده است و در جوامع گوناگون به شکل های مختلفی به انجام رسیده است.

 

موضوعی که در سلسله نوشتارهای «مساجد و معابر» و «مسجدی ها» به آن پرداخته می شود نگاه کمی دقیق تر به مقوله ایجاد مساجد و نیاز کنشگران اجتماعی به وجود آن ها در اطراف محیط های زندگی افراد و نیز چگونگی نقش آفرینی این اماکن دینی در زندگی امروزی بشر است.

 

در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در زمینه مساجد پرداخته می شود:

 

لهجه اش یک شکل خاصی است متوجه نمی شوم اهل کجا است. با یک حجب و حیای خاصی صحبت می کند با وجود آنکه آرام و شمرده شمرده صحبت می کند اما انگار نگران چیزی است انگار دیرش شده است و می خواهد زودتر برود.

 

از جان نثار در مورد مسجدی که سر کوچه کارگاه شان قرار دارد می پرسم. او در کارگاه ساختمانی کار می کند و چند ماهی است که در این کوچه با چند نفر از دوستانش مشغول کار است.

 

او با لهجه فارسی اتوکشیده اش می گوید"تو این چند ماهی که در این کوچه خدمت می کنیم اهالی این مسجد به ما لطف داشته اند و به ما رسیدگی می کنند.

 

مثلا اگر کمی دیرتر به مسجد برسیم خادم می آید و در مسجد را برای ما می گشاید.

 

همچنین نمازخوان ها با ما خیلی مهربان هستند برخی از آن ها در طول روز برای ما غذا و یا حتی میوه می آورند و زمانی که از جلوی ساختمان ما عبور می کنند به ما سلام می دهند و خسته نباشید می گویند.

 

مساجدی که در ایران وجود دارند بناهای محکمتری دارند و امکانات آن ها بیشتر و بهتر است این در حالی است که در برخی از نقاط دیگر کشورها برخی مساجد فرسوده هستند و چندان به آن ها رسیدگی نمی شود.

 

 

ما هم سعی می کنیم که پسا ز کار ساختمانی با لباس های تمیز و نه لباس کار در مساجد حاضر شویم البته ایکاش در محل کار وسیله ای برای استحمام داشتیم تا به شکلی پاکیزه در مساجد حاضر می شدیم.

 

 

بیشتر دوستان من تمایل دارند که نمازهای خود را در مسجد بخوانند زیرا در فرهنگ ما بسیار بر خواندن نماز اول وقت تاکید می شود.

 

 

ماسعی می کنیم در زمان استراحت مردم و اقامه نماز چندان فعالیتی نداشته باشیم تا مردم با خیال راحت به برنامه های خود بپردازند.

 

 

 

کد خبر 788548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha