اتمام بازسازی‌ منازل استان های سیل زده تا پایان سال

رییس جمهوری در دیدار اخیر خود با دست‌اندرکاران امداد و نجات و سیل بر لزوم تسریع روند بازسازی منازل استان های سیل زده تاکید داشت که پیرو این تاکیدات وزیر کشور خبر داده که موارد ترمیمی تا پایان خرداد ماه و بازسازی‌ منازل تا پایان سال به اتمام می رسد.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، رییس جمهوری در دیداری که 18 اردیبهشت با فعالان و دست‌اندرکاران امداد و نجات و سیل داشت بر ضرورت تسریع تعمیر منازل مسکونی در مناطق سیل زده تأکید کرده و گفته بود که «با توجه به گرمی هوا در ماه‌های آینده ان‌شاء‌الله تا پایان تیرماه سال جاری، مرمت ساختمان‌ها انجام شود و مردم در این مناطق بتوانند به منازل خود بازگردند.»

 

 حجت الاسلام «حسن روحانی» بر این موضوع نیز اشاره داشت که باید بازسازی منازل آسیب دیده تا پایان سال جاری انجام شود و ادامه داده بود که «از رئیس کمیته امداد سوال کردم که وی برای بازسازی منازل، تعهد 9 ماهه را اعلام کرد و من از وزیر کشور، رئیس بنیاد مسکن و قرارگاه خاتم تقاضا می‌کنم تا به گونه‌ای برای بازسازی منازل مردم آسیب دیده برنامه ریزی کنند که آنان بتوانند تا عید به خانه‌های خود بازگردند و قطعاً سازمان برنامه و بودجه از لحاظ مالی به دستگاه‌های ذیربط کمک می کند

 

 پیرو تاکیدات رییس جمهوری  وزیر کشور روز گذشته (18 اردیبهشت) در حاشیه جلسه کمیته بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده اعلام کرد که تمامی خانه‌های تخریب شده که احتیاج به بازسازی دارد، شناسایی و میزان خسارت‌ها و براورد هزینه‌ها نیز مشخص شده است. وسایل انبوه خریداری و جلسات متناظر در استان‌ها تشکیل شده و پیگیری امور نیز ادامه دارد. امر بررسی و شناسایی به سرعت انجام می‌شود. با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته، موارد ترمیمی باید تا پایان خرداد ماه و بازسازی‌ منازل تا پایان سال به اتمام برسد تا انشاءالله مردم شب عید در خانه‌های خود باشند. انشالله خانه‌هایی که باید ترمیم شوند، تا پایان خردادماه در اختیار مردم قرار می گیرد.»

 

باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از «عبدالرضا رحمانی فضلی» آورده است: «مقرر شد بسیج مستضعفان بازسازی و نوسازی ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار واحد مسکونی، کمیته امداد ۱۰ هزار و ستاد اجرایی فرمان امام نیز حدود ۱۰ هزار واحد را برعهده بگیرند. کمک‌ها در حوزه ترمیم خانه‌ها زیر نظر بنیاد مسکن صورت می گیرد. کمک‌های بلاعوض و بانکی در اختیار تیم‌هایی که بنا به مشارکت در ترمیم دارند قرار گرفته تا زیر نظر بنیاد مسکن اقدام کنند.»

 

یادآور می شود: ارزیابی های صورت گرفته تاکنون نشاندهنده آن است از مجموع کل خسارات سیلاب فروردین امسال که حدود ۳۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است حدود ۵۰ درصد مربوط به بخش کشاورزی بوده است. سیلاب در چهار استان خوزستان ، گلستان ، لرستان و مازندران ۱۴۲هزار میلیار ریال به مجموعه بخش کشاورزی خسارت زده است. ۵۲ درصد حجم خسارت مربوط به بخش زراعت ، هشت درصد باغات ، ۱۶درصد به دام و طیور و ۲۴درصد به زیرساخت های بخش کشاورزی بوده است.

 

همچنین میزان خسارت مسکونی و تجاری براثر سیل و آبگرفتگی اخیر استانهای کشور حدود 169 هزار واحد است که از این تعداد حدود 68 هزار واحد باید تخریب شوند و حدود 109 هزار واحد هم جزء آن دسته هستند که لوازم زندگی شان از بین رفته باید لوازم زندگی آنها تامین شود البته 101 هزار واحد هم واحدهایی هستند که فقط دچار آبگرفتگی شده اند و به نوعی تعمیری محسوب می شوند.

 

در حال حاضر یک هزار و 52 مورد تعمیری و احداثی به بانک معرفی شده اند که تاکنون 502 فقره چک به مبلغ 52 میلیارد تومان صادر شده است. بقیه هم به صورت تدریجی و به نوبت به خسارت دیدگان تقدیم می شود. همه تلاش ها این است که وضعیت واحدهای تعمیری تا پایان خرداد به سرانجام برسد واحدهای احدثی هم تا 9 ماه آینده تحویل متقاضیان شود./

کد خبر 788341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha