اعزام ۳۳ گروه جهادی به مناطق سیل زده/ لزوم ادامه کمک‎های مردمی برای ساخت ۵۰۰ مسکن در چگینی

مسئول بسیج سازندگی قم با اشاره به اعزام ۳۳ گروه جهادی از قم به مناطق سیل زده گفت: برای ساخت ۵۰۰ مسکن در چگینی به شدت به کمک های مردمی نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «علی دستوری» در نشست خبری که امروز (پنجشنبه 19 اردیبهشت) به مناسبت سالروز تشکیل بسیج سازندگی در خبرگزاری ایرنا برگزار شد، گفت: این سازمان در سال 1379 به دستور رهبر معظم انقلاب برای سازماندهی فعالیت های خودجوش دانش آموزان و دانشجویان در اوقات فراغت تأسیس شد.


مسئول سازمان بسیج سازندگی استان قم با اشاره به ادغام سازمان جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی و به وجود آمدن خلأ در حرکت های خودجوش مردمی افزود: دانشجویان و طلاب که در مناطق محروم به خدمت رسانی می پرداختند فعالیت های خود را به رهبری گزارش می دادند و ایشان دستور دادند تا حرکت های خودجوش مردمی در قالب یک سازمان به فعالیت های هدفمند خود ادامه دهند.


وی تصریح کرد: پس از تأسیس سازمان یک روند تکاملی و رو به رشد را شاهد بودیم و امروزه گروه های جهادی متخصص سازمان دهی شده را در همه سطوح و اقشار داریم که به فعالیت تخصصی در حوزه مربوط به خودشان در مناطق محروم استان و سراسر کشور می پردازند.


دستوری، فعالیت های بسیج سازندگی را در چهار محور اشتغال و کارآفرینی، عمرانی، بهداشت و درمان و فنی برشمرد و اظهار داشت: یکی از وظایف جهادگران در شرایط کنونی، ورود در حوادث غیرمترقبه نظیر سیل و زلزله است و این مساله را در حوادث اخیر به خوبی مشاهده کردیم.


وی گزارشی درباره سیل اخیر در کشور ارائه کرد و ادامه داد: شرایط و ویژگی های سیل در سه استان گلستان و خوزستان و لرستان متفاوت بود و بر این اساس شرایط اضطراری و آماده باش اعلام شد و نیروهای جهادی را برای اقدامات امداد و نجات و یاری رسانی به مردم در این مناطق سازماندهی و دسته بندی کردیم.


مسئول سازمان بسیج سازندگی قم یکی دیگر از وظایف گروه های جهادی را هدفمند کردن کمک های مردمی نقدی و غیرنقدی خواند و تأکید کرد که با توجه به اینکه قرارگاه حضرت معصومه(س) در شهرستان چگینی استقرار یافت بیش از 3 هزار نفر برای خدمت رسانی اعلام آمادگی کردند.


وی در تشریح اوضاع این منطقه گفت: ارتباط روستاها قطع شده بود، پل های تخریب شده بودند و قطعی آب و برق و گاز نیز مشهود بود و سیلاب به منازل وارد شده بود. ما باید این مشکلات را حل می کردیم که طی یک هفته موفق شدیم ارتباط را از سرگرفته و جهادگران نیز به لایروبی پرداختند. بحث اسکان موقت و تأمین نیازهای بهداشتی و غذایی و دارویی را نیز انجام دادیم.


دستوری، از حضور برخی از نیروهای جهادی در شهر معمولان خبر داد و خاطرنشان ساخت: همچنین یک بخش از فعالیت ها ما در شهر پلدختر رخ داد و موکب های اربعین را در این شهر برای پخت غذا راه اندازی کردیم. در شهرهای شوش و حمیدیه و سوسنگرد در استان خوزستان نیز به یاری رسانی پرداختیم.


وی با اشاره به تقویت سیل بند در بیش از سه کیلومتر برای عدم ورود آب به سوسنگرد افزود: 33 گروه جهادی به استان های سیل زده اعزام کردیم که سهم لرستان 18 گروه، خوزستان 12 گروه و گلستان 3 گروه بود. 655 نفر به طور متوسط 7 روز خدمت را در این مناطق انجام دادند.


مسئول سازمان بسیج سازندگی قم کمک های نقدی و غیرنقدی دریافت شده را بیش از 2 میلیارد تومان خواند و گفت: ما در ساخت 500 مسکن در چگینی مشارکت خواهیم داشت و انتظار داریم مردم در طرح «هر مسجد یک خانه» به یاری سیل زدگان بپردازند تا بتوانیم این حجم از منازل را بسازیم.


وی همچنین فعالیت های صورت گرفته توسط سازمان در سال گذشته را تشریح کرد و ادامه داد: 50 پروژه عمرانی با بودجه 25 میلیارد ریالی را انجام داده و استارت 514 پروژه نیز زده شده است. این پروژه ها با همکاری سایر دستگاه ها دنبال شده و اگر تأمین اعتبار شوند در 6 ماهه اول سال به بهره برداری خواهند رسید.


دستوری افزود: آموزش 315 تن در عرصه اشتغال و کارآفرینی، برپایی 6 نمایشگاه محصولات مقاومتی، پیگیری طرح ایران یار با هدف آشنایی قشرهای مختلف مردم با کار و تولیدات ایرانی و خروج واحدهای تولیدی از حالت رکود، طرح جهاد روشنایی با هدف راه اندازی 200 نیروگاه خورشیدی خانگی در مناطق محروم، برپایی 4 بازارچه تولیدات خانگی، ثبت 15 گروه جهادی در عرصه بهداشت و درمان و ویزیت رایگان تخصصی و عمومی 5 هزار تن و همچنین توزیع دارو و خدمات بهداشتی در مناطق حاشیه شهر و روستاهای محروم از اقدامات انجام گرفته و در حال انجام است.


وی درباره تقسیم بندی گروه های جهادی یادآور شد که 165 گروه جهادی وجود دارد که 15 گروه، ویژه هستند و توانمندی بالایی دارند، 50 گروه فعال به شمار می آیند و سایر گروه ها نیز عادی هستند که در حال تلاش برای ارتقا و مبدل شدن به گروه ویژه و فعال هستند.


مسئول بسیج سازندگی قم فعالیت های فرهنگی را پایه و اساس همه فعالیت ها عنوان کرد و بیان داشت: سعی کردیم همه فعالیتها را به پیوست فرهنگی متصل کنیم و گروه هایی از طلاب و دانشجویان خواهر و برادر در حال خدمت رسانی فرهنگی هستند.

کد خبر 788241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha