تاخیر ازدواج از ترس فقر، زمینه ساز فساد اخلاقی

وجود غریزه در آدمی خود دلیلی بر ضرورت ازدواج، خودداری از آن و استقبال از خطرات خودآفرینی است که زمینه را برای فساد اخلاقی، فتنه و دین گریزی فراهم می کند.

خبرگزاری شبستان/استان گیلان


اول ذی الحجه، سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) به عنوان روز ازدواج و خانواده نامگذاری شده تا تاکیدی بر اهمیت و ارزش الگو گرفتن از ازدواج علی گونه و ارائه طریقی برای جامعه بشری در همه قرون و اعصار باشد.

 

ازدواج پذیرش یک تعهد متقابل به منظور تشکیل زندگی است

از نظر اسلام ازدواج پیمان مقدسی است که برقراری آن بر اساس مقررات، آداب و رسوم، تشریفات، سنن و قوانین خاصی صورت می گیرد.
 

ازدواج، به عنوان یک قرارداد رسمی برای پذیرش تعهد متقابل، به منظور تشکیل زندگی خانوادگی به شمار می آید تا طرفین ازدواج در سایه آن، در خط سیر معین و شناخته شده ای از زندگی قرار گیرند این قرارداد با رضایت و خواسته زن و شوهر و بر مبنای آزادی کامل دو طرف منعقد می گردد و در پرتو آن، روابطی بس نزدیک بین آن دو پدید می آید. این قرارداد، ارتباط و پیوند دوطرفه به وسیله الفاظ و عباراتی معین انجام می گیرد که آن را «عقد» یا پیمان ازدواج می نامیم.

 

فلسفه ازدواج امتداد و بقای نسل است
خداوند در سوره نساء، آیه 7 می فرماید: "یا ایها الناس اتقوا ربکم الذی خلقکم من نفس واحدة و خلق منها زوجها و بث منهما رجالا و نساء کثیرا و اتقوا الله الذی تسائلون به و الارحام ان الله کان علیکم رقیبا"


"ای مردم، بترسید از پروردگار خود که شما را از یک تن آفرید و از او جفتش را بیافرید و از آنان مردان و زنان بسیاری گسترانید و بترسید از خداوندی که از او و از ارحام پرسش می شود. خداوند بر شما نگاهبان است".

 

فلسفه ازدواج امتداد نسل، بقای آن و اتمام ترکیبات عاطفی زن و مرد به دلیل تولید مثل می باشد.

 

آیین خانه داری و همسرداری حضرت زهرا(س) به عنوان "خانواده الگو" مطرح است

آن حضرت، آیین خانه داری و همسرداری را به خوبی مراعات می کرد. در زندگی واقعا شریک و همراه و همراز همسرش امیرمؤمنان(ع) بود.


چگونه زیستن و معاشرت کردن با همسر و فرزندان و سامان بخشی به امور خانه و زندگی که در حیات طیبه حضرت زهرا(س) بود، به عنوان یک «خانواده الگو» مطرح ساخته است.


گاهی در خانه، به علت وضعیت دوران و شرایط تنگنای اقتصادی حاکم بر مسلمانان غذایی نبود و کودکان و خود آن بانو گرسنه بودند، اما فاطمه زهرا(س) چیزی به حضرت علی(ع) نمی گفت و از او درخواستی نمی کرد، حتی به پیامبر خدا هم در این مورد سخنی نمی گفت بیم آن داشت که همسرش نتواند خواسته او را برآورد و تأمین کند و شرمنده شود.


تا این حد مراعات مالی شوهر و پرهیز از«درخواست» تنها از آن حضرت بر می آمد که همسر و همتای کسی همچون علی(ع) است.

 

رعایت حجاب حضرت فاطمه زهرا(س) حتی از نابینایان
علی (ع) فرمود: نابینایی در خانه حضرت وارد شد حضرت خود را پشت پرده یا دیوار پوشاند. پیامبر(ص) فرمود چرا با این که نابینا تو را نمی بیند از وی حجاب می گیری؟ عرض کرد: اگر او مرا نمی بیند، من که او را می بینم و او نیز بوی مرا استشمام می کند.


پیامبر(ص) در تایید رفتار حضرت زهرا، فرمود:" گواهی می دهم که تو حقا پاره تن من هستی".


تفکر تاخیر ازدواج زمینه فساد اخلاقی و دین گریزی را فراهم می کند
خودداری از ازدواج موجب توسعه و گسترش فساد می گردد. افراد به سوی فساد اخلاقی سوق پیدا می کنند و درهای حیات آنان به دروغ، فحشا و بی بند و باری گشوده می شود و وجود غریزه در آدمی خود دلیلی بر ضرورت ازدواج و خودداری از آن، استقبال از خطرات خودآفرین و زمینه ای برای هجوم غم ها و نابسامانی هاست.

 

بنابراین تفکر تاخیر ازدواج از ترس فقر و بالا بودن هزینه زندگی، زمینه را برای فساد اخلاقی و فتنه و دین گریزی فراهم ساخته و یکی از راهکارها در این زمینه، تغییر نگرش عمومی از طریق رسانه‌ها است که مبتنی بر توقعات نابجای اقتصادی است.

 

امید است که جوانان این مرز و بوم که تربیت یافته مکتب اهل بیت(ع) هستند، با الگو قرار دادن منش زندگی مولی علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) و با توکل بر خداوند متعال آغازگر زندگی‌های مشترک اسلامی باشند.

 

منابع

1) شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، آل البیت، ج 20، ص 17
2) -محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج 103، ص 222
3) وسایل الشیعه، ج 8، ص 400
4) بحارالانوار، ج 43، ص 191

 

پایان پیام/

 

کد خبر 78821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha