رضا و حمد الهی از عوامل استجابت دعا است

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: وقتی حالت رضا و سپاسگزاری از خدا داشتید هر دعایی کنید متسجاب است؛ همیشه دلشکستگی حالت استجابت دعا نیست.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امام حسین(ع) تهران به سخنرانی پرداخته و گفت: سراسر قرآن درباره انسان سخن گفته است اما گاهی در برخی آیات مستقیم نام او را به میان آورده و درباره انسان به طور خاص صحبت کرده است کسانی که به خودشناسی علاقه دارند از آن استفاده می‌کنند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بیش از 50 بار صریح درباره انسان سخن گفته شده است، عنوان کرد: برخی آیات قرآن درباره حالات و وضعیت طبیعی انسان است، خداوند زیبایی انسان در خلقت را بیان فرموده که ویژگی‌های بسیار عالی دارد اما وقتی در زندگی طبیعی دنیا قرار می‌گیرد خراب می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه خداوند انسان را موجودی ناسپاس و کفور معرفی کرده است، اظهار کرد: انسان موجودی عجول، حریص، مایوس است اما در آیات قرآن بیش از هر ویژگی بر ناسپاسی او اشاره شده است.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: ناسپاسی درون ما در بسیاری از لحظات خود را نشان داده و بروز می‌کند، این از عیوبی است که انسان به سادگی از آن نجات پیدا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه اصل انسان بسیار پاک است، گفت: خداوند در قرآن خطاب به پیامبر(ص) فرموده است که تو فقط تذکر دهنده هستی اگر اطاعت کند زیبایی‌های درون خود را پیدا می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) عنوان کرد: اصل وجود انسان زیباست و پیامبران می‌آیند که دفینه‌های درونی انسان را استخراج کنند،

وی افزود: تمام اوصاف طبیعی انسان در قرآن مضموم هستند از آنها به خوبی یاد نکرده است زیرا قرآن کتاب موعظه است که عیب‌ها را برطرف کند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه فراوان ترین حالت طبیعی انسان که بیش از 8 بار خداوند در قرآن از آن شکایت کرده کفور یا ناسپاسی است، اظهار کرد: خداوند در قرآن فرموده کم هستند بندگانی که شاکر باشند، انسان وقتی در حالت خطرناک بحرانی قرار می‌گیرد خدا را صدا می‌زند و زمانی که نجات پیدا کرد خدا را فراموش می‌کند، انسان همین‌گونه ناسپاس است.

وی با بیان اینکه اگر روی شکر و سپاس الهی کار کنید به مقامات بسیار بالایی خواهید رسید، گفت: امام حسین(ع) در دعای عرفه همواره شکر می کنند و می فرمایند که نمی توانم آنگونه که شایسته مقام توست شکر کنم.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه ناسپاسی و ناشکری همچون هوای بد سبب ریزش برگ و خشک شدن درختان می شود، ناسپاسی حتما همراه همه گناهان است، ابراز کرد: کسی خسیس، عصبی، ناراحت، افسرده و غمگین باشد، به همراه هر عیبی در وجود انسان ناسپاسی هست.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: در روابط اجتماعی و سیاسی مثال کسی که ذره ای ناسپاسی نداشت امیرمومنان امام علی(ع) بودند که حتی مقابل دشمنان خبیثی مثل خوارج  حاضر نشدند درباره بدی‌های آنها غلو کرده یا سابقه خوب آنها  در گذشته را نادیده بگیرند.

وی با بیان اینکه خدا بسیار شکور است حتی در مقابل شیطان که نافرمانی کرد درخواست‌های او را اجابت کرده و از فضل خود را او را راضی کرد؛ عنوان کرد: به سبک حمدی که در ابتدای سوره حمد آمده است سپاسگزار خدا باشیم، اگر روحیه ناسپاسی نداشته باشیم جزو بندگان شکور خواهیم شد، اگر شما خدا را شکر کنید خداوند نه تنها نعمت شما بلکه خود شما را زیاد می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: برخی پولدار هستند بزرگوار نیستند، مقام دارند مرد نیستند، قدرت دارند جوانمرد نیستند، شهید ابراهیم هادی نفر اول کشتی از نقطه ضعف حریف خود برای پیروزی استفاده نمی‌کرد این جوانمردی است. امروز نعمت شهرت و ثروت برخی ورزشکاران به گونه‌ای است که پول غذای سگ آنها چند خانواده محروم را تامین می‌کند اما نعمت ثروت و شهرت آنها را بزرگ نکرده فقط نعمت او بزرگ شده است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان ناسپاسی آشکاری دارد هر کس به خود نگاه کند این را خواهد دید، گفت: بر اساس آیات قرآن کریم وقتی نعمتی به او داده سپس گرفته شود به شدت ناامید می‌شود؛ از خداوند برای کم‌شکری از او طلب مغفرت کنیم، خداوند دو چیز از بندگان خود می خواهد مقابل نعمت شکر و هنگام گناه استغفار کنند، ارزش و قیمت حمد بسیار بالا است اگر خدا را حمد کنید گویا هر دو کار شکر و استغفار را با هم انجام دادید.

وی افزود: اگر نماز برای شکر و سپاس خداوند خوانده شود به مرور روحیه سپاسگزاری به ما خواهد داد، رمضان ماه استجابت دعا است، پیش از دعا چند دارائی خود را نام ببرد و از خدا تشکر کنید سپس درخواست نعمت جدید داشته باشید.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان ادامه داد: وقتی حالت رضا داشتید هر دعایی کنید متسجاب است؛ همیشه دلشکستگی حالت استجابت دعا نیست دعای برخی دلشکسته‌ها با این تصور که خدا به آنها نگاه ندارد مستجاب نمی‌شود حتی اگر گریه کنند، اما شادی با رضایت از خدا داشته باشند دعای آنها مستجاب است.

 استاد حوزه و دانشگاه با یان اینکه بالاترین نعمت الهی محبت و ولایت اهل‌بیت(ع) است که خداوند روز قیامت از آن سوال می‌کند، خاطرنشان کرد: برای این نعمت بسیار باید سپاسگزار خداوند باشیم، در مدینه، بصره و شام انسان‌های بد فراوان بودند اما چرا مردم کوفه امام حسین(ع) را به شهادت رساندند زیرا آنها حکومت عادلانه امیرمومنان امام علی(ع) را دیدند و نسبت به این نعمت بزرگ ناسپاسی کردند در مرحله بعد به قاتلان امام حسین(ع) تبدیل شدند.

 

کد خبر 788097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha