بیانیه شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام/نامه رییس‌جمهوری به سفرای کشورهای عضو برجام

برجام یا برد-برد یا باخت-باخت، بیانیه مهم شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام، نامه رییس‌جمهوری به سفرای کشورهای عضو برجام، زمان تجدید نظر جدی ایران در اجرای برجام از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه هجدهم اردیبهشت ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  برجام یا برد-برد یا باخت-باخت، بیانیه مهم شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام، نامه رییس‌جمهوری به سفرای کشورهای عضو برجام، زمان تجدید نظر جدی ایران در اجرای برجام از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه هجدهم اردیبهشت ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

لایحه احترام به آزادی‌های مشروع تهیه شود

آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» در نخستین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر حفظ حقوق شهروندی در دوره جدید ریاست قوه قضائیه با بیان اینکه تضمین آزادی‌های مشروع مردم از افتخارات بزرگ نظام جمهوری اسلامی است، افزود: آزادی، موهبتی است که خداوند به همه انسان‌ها عطا کرده و جمهوری اسلامی نیز در کنار استقلال و ماهیت اسلامی خود که متکی به آرای عمومی است، این موهبت الهی را در قانون اساسی و قوانین عادی تضمین کرده است.

 

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه دستگاه قضایی به موجب قانون اساسی دفاع از آزادی‌های مشروع، گسترش عدل و احقاق حقوق عامه را برعهده دارد، گفت: بر این مبنا قوه قضائیه از انواع آزادی‌های مشروع اعم از آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی قلم و آزادی در سایر شئون زندگی فردی و اجتماعی مردم حراست می‌کند و به هیچ نهاد، جریان، مقام و صاحب منصبی اجازه نمی‌دهد که آزادی‌های مشروع مردم را تهدید یا سلب کند.

 

تغییر رویکرد ایران بر مبنای زبان قدرت/ روابط بین الملل بر اساس قدرت است

«سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی» شب گذشته (سه شنبه 17 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره تصمیمات ایران برای خروج از برخی تعهدات برجام گفت: «تصمیمی که مسئولان ایران برای خروج از برخی تعهدات کشورمان از برجام می گیرند تغییر رویکرد ایران بر مبنای زبان قدرت است تا با این زبان با طرف های برجام صحبت کنیم.»

 

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه روابط بین الملل بر اساس قدرت است، گفت: «عرصه‌های مختلف قدرت برای بر هم زدن نظام محاسباتی دشمنان و حتی دوستانی که چندان به ما کمک نمی‌کنند در اختیار ایران است. امریکایی ها می خواستند ایران را در برجام نگه دارند و اروپایی ها نیز با گفتار درمانی برای این موضوع تلاش کردند اما امریکایی ها به جز خروج خود از برجام برای طرف های دیگر نیز تعیین تکلیف کردند و از آنها خواستند از برجام خارج شوند

 

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: «با توجه به تبلیغات امریکایی ها مبنی بر ورود ناو هواپیمابر این کشور به خلیج فارس، اقدام مسئولان کشورمان در خروج از بخشی از تعهدات برجام واکنش مناسب به همان سطح از اقدام دشمن است

 

وی با بیان اینکه آنها حتی به طرف های دیگر گفتند از خرید آب سنگین از ایران خودداری کنند وگرنه دچار تحریم های امریکا می شوند، ادامه داد: «امریکایی ها مذاکره برای تفاهم جدید با ایران را دنبال نمی کنند بلکه آنها مذاکره برای تسلیم مطلق ایران را می خواهند و در پی ایجاد شرایطی بدتر از دوران پهلوی برای ما هستند.»

 

زمان تجدید نظر جدی ایران در اجرای برجام فرا رسیده است

«علاءالدین بروجردی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به سالگرد خروج آمریکا از برجام گفت: با توجه به اینکه از ابتدا برجام یک جاده دو طرفه بود یعنی ما پذیرفتیم تعدادی از فعالیت های صلح آمیز هسته ای خود را محدود کنیم و آمریکایی ها و کشورهای امضا کننده نیز متقابلا این تعهد را امضا کردند که تحریم ها را بردارند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: البته در مقطعی این اتفاق افتاد و تحریم ها برداشته شد اما آمریکای ترامپ نقض عهد کرد و روش خود را تغییر داد نه تنها به تعهدات شان در برجام عمل نکرد بلکه تحریم هایی را علیه ما وضع کرد.

 

بروجردی تصریح کرد: ما باید حتما در جاده دو طرفه در مورد برجام حرکت کنیم و به هیچ وجه نباید این بپذیریم که اینها به تعهدات خودشان عمل نکنند و ما عمل کنیم.

 

نامه رییس‌جمهوری به سفرای کشورهای عضو برجام

صبح امروز (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸) سفرای کشورهای عضو برجام شامل آلمان، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه به وزارت امور خارجه دعوت و نامه دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان توسط سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه به ایشان تسلیم شد.

 

در این نامه تصمیم شورای عالی امنیت ملی کشورمان مبنی بر «توقف اجرای برخی تعهدات جمهوری اسلامی ایران ذیل برجام» به اطلاع سران کشورهای مزبور رسیده است.

 

ایران از امروز برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می کند

شورای عالی امنیت ملی با صدور بیانیه ای خطاب به کشورهای عضو برجام، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول یکسال گذشته و پس از خروج غیرقانونی ایالات متحده آمریکا از توافق برجام و نقض مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد، نهایت خویشتن داری را از خود نشان داده و به درخواست دیگر اعضای برجام فرصت قابل توجهی در اختیار آنها قرار داده است، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می کند.


در بیانیه شورای عالی امنیت ملی کشورمان که طی نامه های جداگانه نیز از سوی حجت الاسلام «حسن روحانی»، رئیس جمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی به سران کشورهای عضو برجام اعلام شده؛ به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود بویژه در حوزه های بانکی و نفتی فرصت داده شده، و تاکید شده است: در هر زمان که خواسته های ما تامین شود؛ ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت، اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.

 

برجام یا برد-برد یا باخت-باخت خواهد بود/اجازه نمی دهیم آمریکا آن را به برد-باخت تبدیل کند

حجت الاسلام «حسن روحانی» روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشت) در جلسه هیات دولت و در سخنان مهمی اظهارداشت: ملت ایران پس از توافق و اجرای برجام، بار دیگر پای صندوق آرا آمده و این بار نه با 18 میلیون بلکه با 24 میلیون رای خود، تداوم راه اعتدال، تدبیر و تعامل سازنده با جهان را اعلام کردند.

 

رئیس جمهوری با بیان اینکه دشمنان ملت ایران از آغاز توافق برجام با آن مخالف بودند، اظهار داشت: تندروهای آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه و همه آنهایی که ضد برجام بودند، ضد ایران نیز بوده و هستند.

 

وی با اشاره به اینکه انتقاد با علیه برجام بودن تفاوت دارد، ادامه داد: هر کسی می تواند راجع به هر موضوعی نقد داشته باشد و این حق همه مردم است اما دشمنی با برجام مخصوص صهیونیست‌ها، ارتجاع منطقه و تندروهای آمریکا بود.

 

روحانی تاکید کرد: برجام به نفع منطقه و جهان و به ضرر دشمنان ایران بود و به همین خاطر آنها همه توان خود را از سال 1393 تا امروز به کار گرفتند تا این بنای شکوهمند را ویران کرده و فرو بریزند.

 

وی اظهار داشت: بعد از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا که مجموعه شرایط انتخابات یک شرایط نامتعارف و غیرمعمول در این کشور بود، این دولت باوجودی که با شعار صلح و اینکه سربازان خود را از منطقه خارج و به نفع ملت آمریکا کار کرده و در مسیر حقوق و قانون حرکت خواهیم کرد، از مردم رأی گرفت اما متأسفانه به تعهدات خود عمل نکرد.

 

مشکلی برای فروش محصولات پتروشیمی مان نخواهیم داشت

«اسداله قره خانی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی  خبرگزاری شبستان در مورد سخنان مقامات آمریکایی مبنی بر تحریم های پتروشیمی گفت: بحث این است که تمام کشورها منافع ملی خودشان را در نظر می گیرند. هرجا که منافع ملی شان خطر است شاید تصمیم دیگری بگیرند و در تصمیم شان تجدید نظر داشته باشند.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در حال حاضر محصولات پتروشیمی مان را می فروشیم و مشکلی هم نداریم البته باید منتظر باشیم ببینیم آیا تحریم آمریکا باعث می شود که کشورها عقب نشینی کنند و آن زمان است که ما باید راهکارهای دیگری را برای فروش پیدا کنیم.

 

وی ادامه داد: بخش پتروشیمی همانند نفت نیست. مراودات نفتی ما شاید با 17 تا 18 کشور باشد اما در پتروشیمی ممکن است 100 کشور یا 200 تا 300 شرکت طرف معامله ما باشند. خریداران و عرضه کنندگان پتروشیمی متکثر و متنوع هستند./

 

 

 

 

کد خبر 787962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha