کاهش تعهدات ایران در برجام اقدام مبارکی است

حقیقت پور گفت: ما تا کنون در برجام ضرر کرده ایم و باید جلوی این ضرر را بگیریم. این اقدام ایران برای کاهش تعهداتش در برجام اقدام مبارکی است.

«منصور حقیقت پور» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص کاهش تعهدات ایران در برجام گفت: ما از پروسه برجام برد-برد را انتظار داشته ایم اما حالا این گونه نشده است.

 

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که تا به امروز در برجام ما اقداماتمان را انجام داده ایم اما طرف مقابل برده است، افزود: این در حالی است که ما در برجام نبُرده ایم. امروز ایران تحریم است و پول هایش را در هیچ نقطه جهان نمی تواند جابجا کند.

 

وی ادامه داد: ما تاکنون در برجام ضرر کرده ایم و باید جلوی این ضرر را بگیریم. این اقدام ایران برای کاهش تعهداتش در برجام اقدام مبارکی است.

 

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی کاهش تعهدات ایران در برجام را برگرفته از مکانیزم ماشه در این توافقنامه دانست و یادآور شد: طبق همین مساله ایران تصمیم گرفته که برخی از اقدامات خود را متوقف کند. اگرچه شیب این اقدام می توانست بیشتر از این هم باشد.

 

حقیقت پور خاطرنشان کرد: ما اقدامات جدی تری هم می توانستیم انجام دهیم و برخی از اقداماتمان را تعطیل کنیم یا آن هایی را نباید انجام دهیم، شروع کنیم. همچنین کاستن از ظرفیت های بازرسی، اقدامی بود که می توانستیم انجام دهیم و اجازه ندهیم بازرسان در مراکز علمی و تحقیقاتی ما سرک بکشند.

 

کارشناس سیاست خارجی با اظهار این که ایران می توانست بازنشانی رآکتور اراک را نیز به دانشمندان خود بسپارد، عنوان کرد: امروز دانشمندان ما این قابلیت را دارند که نسل جدید آن رآکتور را بازسازی کنند و اگر این قابلیت را در ایران احساس نمی کردیم، آن زمان در مجلس شورای اسلامی زیر بار این مساله نمی رفتیم.

 

نایب رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در زمان تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی، دانشمندان ما قول دادند که هر گاه نیاز باشد آن ها می توانند در عرض 6 ماه رآکتور جدید را در خُنداب جایگزین کنند.

 

وی در پاسخ به سوال دیگر شبستان مبنی بر اینکه روسیه و چین به عنوان اعضای 1+4 چگونه می توانند به ایران در برجام کمک بیشتری داشته باشند؟ گفت: روس ها همواره در اجرای برجام به ایران کمک کرده اند و چینی ها هم قرار بوده که لیسانس رآکتور جدید خُنداب را تائید کنند.

 

حقیقت پور در پایان افزود: روسیه و چین ظرفیت های سیاسی و علمی مناسبی دارند که پس از این باید بیشتر از گذشته از ظرفیت های آن ها بهره ببریم./

کد خبر 787937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha