حجت الاسلام «محمدصدرات» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، بر لزوم رونق جلسات قرآنی در ماه مبارک رمضان در مساجد تاکید کرد و گفت: توجه مساجد به ترویج و توسعه مفاهیم قرآن کریم، نباید مختص ماه مبارک رمضان باشد، بلکه برگزاری برنامه های قرآنی در طول سال باید در مساجد برگزار شود.
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) خیابان قزوین تصریح کرد: جلسات قرآن کریم در مساجد باید به همان شیوه ای که مقام معظم رهبری تاکید داشتند،یعنی به شکل سنتی که از قدیم مرسوم بوده است در مساجد حفظ شود.
وی آسیبی که در برپایی برنامه های قرآنی در مساجد با آن مواجه هستیم را محدویت زمانی دانست و اظهار کرد: مساجد متاسفانه درماه مبارک رمضان درگیر این موضوع شده اند که دراین ماه حجم زیادی برنامه برگزار می کنند و بعد از ماه این برنامه ها تعطیل می شوند. ماه مبارک رمضان ماه بهار قرآن و شروع مناسبی برای برنامه های قرآنی است، زیرا مردم به دلیل شرایطی که دارند، آماده بیشتری برای شرکت در برنامه های قرآنی دارند.
صدارت ادامه داد: به نظرم ماه رمضان باید شروعی برای اجرای برنامه های قرآنی در مساجد باشد و بعد از این ماه این برنامه ها در مسجد مداومت داشته باشد، بهترین برنامه ریزی برای اجرای برنامه ها شیوه مداومت اگرچه کم باید باشد. متاسفانه برخی ازمساجد حجم زیادی از فعالیت های قرآنی را در این ماه برگزار می کنند و بعد از آن این برنامه ها به دلیل مشغولیت های مسئولین تعطیل می شوند و توجه به قرآن کریم کمرنگ می شود.
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) با اشاره به اینکه برنامه های قرآنی در مساجد در این ماه در دو بعد فردی و اجتماعی مورد توجه است، خاطر نشان کرد: دراین ایام مساجد با برگزاری برنامه های مختصر، مفید و کارآمد همانند تفسیر و آموزش تلاش کنند، مردم از حضورشان در این جلسات بهترین استفاده را ببرند و مردم مابقی زمانشان را به برنامه های فردی عبادتشان بپردازند و این برنامه ها بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه یابد.
وی ادامه داد: آسیب دیگری که دراین زمینه با آن مواجه هستیم، این است که در مساجد در ماه مبارک رمضان ساعات خاصی بر روی مردم باز و برنامه های جانبی همچون نماز جماعت، قرائت قرآن و مناجات در مساجد برپا می شود و در دیگر ساعات شاهد این موضوع هستیم که در مساجد بر مردم بسته است در حالی که تنها نباید درزمان برگزاری مراسم در مساجد باز باشد، بلکه دردیگر زمان و برای برگزار اعمال عبادی فردی مردم هم در مسجد باز باشد.
صدرات تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی خوشبختانه برنامه های قرآنی در مساجد همانند جز خوانی قرآن کریم رونق یافته است اما باید زمینه حضور مردم در زمان های غیر برگزاری مراسم هم فراهم شود تا مردم برنامه های ختم قرآن فردی و تفسیر قرآن کریم را همه در خانه های انجام دهند.
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) با بیان اینکه یکی دیگر از آسیب هایی که در مساجد با آن مواجه هستیم را شبکه ای نبودن مساجد دانست و تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر برنامه های مساجد به گونه ای است که هر مسجدی برای خود برنامه برگزار می کند. به این معنا که در حالی که در یک محله چند مسجد فعالیت می کند، ولی دریک مسجد قاریان و حافظان مطرح برای اجرای برنامه دعوت می شوند و مساجد دیگر محروم از برنامه های قرآنی هستند و یا بخشی از فعالیت های قرآنی همچون روخوانی، روان خوانی و جز خوانی قرآن کریم در همه مساجد محله برگزار و در هیچ کدام مساجد برنامه تفسیر قرآن اجرا نمی شود.
صدارت بر لزوم تقسیم کار در برنامه های مساجد تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد که در اجرای برنامه های محلات تقسیم کاری صورت گیرد و بر اساس نیاز سنجی و احصای نیازهای جوانان و نوجوانان برنامه ریزی انجام شود تا برنامه های مساجد مکمل یکدیگر باشند.
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) خیابان قزوین در پایان خاطرنشان: البته مساجد از طریق مرکز رسیدگی به امور مساجد به صورت شبکه ای با یکدیگر مرتبط هستند و ائمه جماعات مناطق یکدیگر را می شناسند و تعامل دارند، ولی در اجرای برنامه ها با یکدیگر تعامل ندارند در حالی که باید از تجارب یکدیگر و برنامه های موفق دیگر مساجد استفاده شود.
نظر شما