به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، صنایع و معادن از بخش های مهم اقتصادی کشور هستند که با توجهاتی که از سوی دولت ها به این بخش شده به سطح قابل قبولی از رونق و تولید رسیده اند. توجهات به این بخش در دولت های یازدهم و دوازدهم بیشتر شده است و نتیجه این اقدامات ارزآوری بیشتر صنایع و معادن برای اقتصاد کشور است.
بنابراین گزارش در راستای توجه بیشتر به این بخش «نقشه راه معدن» از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور تدوین شده است. نقشه راه معدن و صنایع معدنی با هدف ارتقای وضعیت بخش معدن و صنایع معدنی از سوی «محمد شریعتمداری»، وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شد. این نقشه راه، با همفکری مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکلها با محوریت ایمیدرو تهیه شده است. در این نقشه راه اهداف و چشمانداز بخش معدن و صنایع معدنی تدوین شده است.
شریعتمداری پیش از این اعلام کرده بود: یکی از وعدههای من در شروع دولت دوازدهم این بود که برنامه ۴ سالهای را برای توسعه معدنی کشور تهیه کنم و به اجرا در بیاورم. از دید برخی از کارشناسان، اگر سیاستهای تدوین شده در این نقشه راه عملیاتی شود بدون تردید بسیاری از مشکلات حوزه معدن برطرف می شود.
حالا بنا به گفته معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی یکی از برنامه های مهمی است که در سال جاری پیگری و اجرایی می شود. «سعید زرندی» این مطلب را در جلسهای که با حضور مدیران معدنی وزارتخانه و سازمانهای تابعه و رئیس کمیته معدنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اعلام کرده بود و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه به نقل از وی آورده است: «توسعه معادن و صنایع معدنی با ۵ پروژه در برنامههای سال ۹۸ دیده شده که مهمترین آن اجرای نقشه راه است و ما مصمم به اجرای آن هستیم.»
وی ادامه داده است: «مسئولیت اجرای این نقشه را با معاونت امور معادن و صنایع معدنی با همکاری سازمان ایمیدرو (سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران) و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی است. وظایف و مسئولیتهای هر بخش، مشخص شده و فرایند اجرایی آن نیز آغاز شده است. نقشه راه معدن و صنایع معدنی با هدف ارتقای وضعیت بخش معدن تدوین شده و میتواند گامی بزرگ در توسعه معادن کشور شود.»
یادآور می شود: در متن ابلاغیه نقشه راه از سوی وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت خطاب به مدیران ایمیدرو و وزارتخانه آمده است: «ارتقای وضعیت بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد، تعیین راهبردها و خطوط سیاسی کشور در حوزه معدن و صنایع معدنی است. در این زمینه، تهیه نقشه راه بخش معدن و صنایع معدنی به عنوان یک سند بالادست، اقدامی موثر و ارزشمند است که امیدواریم با عملیاتی کردن سیاستهای تدوین شده، به اهداف و چشمانداز مصوب در این سند نیز دست یابیم.»/
نظر شما