به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نود و چهارمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم، دوشنبه شب (16 اردیبهشت) برگزار و لوایح و طرح ها مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه موضوع لایحه اخذ مجوز آئین نامه اجرایی خانه بازی کودک که از سوی فرمانداری قم ابلاغ شده بود، مورد بحث و بررسی قرار داد که البته اعضای شورای اسلامی شهر قم با آن مخالفت کردند.
«حسن مالکی نژاد» در این خصوص گفت: در این زمینه کارگروه اجتماعی فرهنگی فرمانداری، شورای اسلامی شهر قم را ملزم به ساماندهی و تدوین آیین نامه اجرایی برای خانه های بازی کرده است که البته آیین نامه اجرایی آن توسط سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری تدوین و در کمیسیون تخصصی شورا نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: ما به هیچ عنوان موافق زیر بار مسئولیت ساماندهی این خانه ها نیستیم چرا که اگر مشکلی در این خانه های بازی اتفاق بیفتد، به طور قطع انگشت اتهام و کم کاری به طرف شورا و شهرداری روانه خواهد شد.
«مهدی مقیمی» نیز در این خصوص گفت: مرجع های مختلفی برای صدور مجوز برای مجموعه های مربوط به کودکان در قم وجود دارد که از جمله آن سازمان بهزیستی، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز بهداشت و آموزش و پرورش از جمله ارگان هایی هستند که وظیفه مستقیم پیرامون کودکان را دارند.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم عنوان داشت: در مورد خانه های بازی، در شهرهای مختلف تمامی اقدامات و ساماندهی ها توسط شهرداری ها و مجوزها توسط نهادهای مختلف اخذ می شود.
وی گفت: هیئت های نظارت به منظور بررسی فعالیت خانه های بازی کودک تعیین شده که پس از صدور مجوز، بازدیدهای دوره ای از این فضاها انجام و از نظر استانداردهای مختلف این خانه ها مورد ارزیابی مستمر قرار می گیرد.
مقیمی گفت: در آیین نامه اجرایی خانه های کودک بازی، دستورالعمل های سخت گیرانه ای در نظر گرفته شده است که بر اساس آن هر نوع شکایت از خانه های بازی کودکان، منجر به ابطال اعتبار نامه این خانه ها خواهد شد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم گفت: سازمان بهزیستی مسئول صدور مجوز برای مکان هایی است که کودکان را در اختیار دارند و در خانه های بازی، کودکان نگهداری نمی شوند و مصداق قانونی برای مسئولیت بهزیستی نمی آورد.
*نباید در وظایف دیگر دستگاه ها دخالت کنیم
«روح الله امرالهی» نیز در خصوص این لایحه گفت: بنده با این موضوع مخالف هستم چرا که صدور مجوز برای شهرداری مسئولیت هایی ایجاد می کند و این موجب می شود که اگر حادثه ای در این خانه ها پیش بیاید، تبعات سنگینی برای شورای شهر و شهرداری در بر دارد.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر قم بیان داشت: در همین حال اگر در شهر دو موتورسیکلت با یکدیگر برخورد کنند، دادگاه، شهرداری را محکوم می کند!
وی تصریح کرد: حال در این مورد نیز اگر شهرداری برای ساماندهی این خانه ها مسئول صدور مجوز شود، هر اتفاق در این خانه ها به پای شورای شهر و شهرداری نوشته خواهد شد و ما باید پاسخگو باشیم.
امرالهی با اشاره به مدیریت واحد شهری گفت: ما مخالف این امر نیستیم، اما این را نیز باید بدانیم که مدیریت واحد شهری به معنای نقش آفرینی و دخالت شورا در تمام ارگان شهری نیست.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر قم بیان داشت: ساماندهی امور کودکان به طور مستقیم توسط قانون به سازمان بهزیستی واگذار شده است و شهرداری نباید در این زمینه ورودی داشته باشد.
* باید از افزایش اختیارات شهرداری استفبال کنیم
حجت الاسلام «سیدمحمد آتش زر» نیز در این خصوص گفت: ما نمی توانیم از یک سو موضوع مدیریت واحد شهری را فریاد بزنیم و از سوی دیگر از افزایش اختیارات خود واهمه داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر قم گفت: باید از افزایش اختیارات شهرداری استفبال کنیم و پذیرش ساماندهی خانه های بازی کودک بخشی از این موضوع است.
*شهرداری نباید از مسئولیت های خود شانه خالی کند
«حسن بختیاری» هم به این لایحه واکنش نشان داد و البته معتقد بود که با توجه به افزایش خانه های بازی کودکان در سطح شهر، باید شهرداری در این خصوص وظایف خود را به درستی انجام دهد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: نباید از مسئولیتی که داریم شانه خالی کرده، بلکه باید با تعریف روش های نظارتی و آئین نامه ها لازم و همچنین نظارت های مستمر به این وظیفه خود به درستی عمل کنیم.
پس از بررسی های انجام شده اخذ مجوز آیین نامه اجرایی خانه بازی کودک، ابلاغی از سوی فرمانداری قم مورد رای قرار گرفت که در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر با اجرای این لایحه موافقت نکردند.
نظر شما