به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، رسیدن به اقتصاد دانش محور و نوآور با ابزارهای نختلف امکان پذیر است و یکی از ابزارهای تاثیرگذار در این مسیر شرکت های دانش بنیان هستند. شرکت های دانش بنیان، موسسه هایی خصوصی یا تعاونی هستند که با هدف افزایش علم، ثروت و رشد سرمایه گذاری بر پایه دانش و به منظور استفاده هرچه بیشتر از ظرفیتها و تواناییهای موجود در دانشگاهها و نهادهای پژوهشی و تحقق اهداف برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور تشکیل شده اند.
بنابراین گزارش شخص رییس جمهوری تاکیدات ویژه ای را بر توسعه این شرکت ها داشته است. روحانی پایان خرداد 93 دستوری برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان به اعضای هیأت دولت ابلاغ کرد. در این دستور از همه دستگاههای اجرایی خواسته شده است نسبت به انعقاد قرارداد با شرکتهای دانش بنیان یا سفارش تولید محصولات مورد نیاز به این شرکت ها اقدام کنند و در راستای این تاکیدات شاهد توجه و حمایت های دولت از مجموعه شرکت های دانش بنیان هستیم بر این اساس تعداد شرکت های تایید صلاحیت شده در مرداد ۱۳۹۲حدود ۴۰، سال ۱۳۹۳ حدود ۶۰۰، سال ۱۳۹۴ بالغ بر 1500، سال ۱۳۹۵معادل 2500 و 3350 شرکت در سال ۱۳۹۶ بوده است و این نشاندهنده رشد فعالیت این شرکت ها در اثر حمایت های دولت بوده است.
حالا در ادامه حمایت های دولتی از این شرکت ها خط ویژه ای برای شرکتهای دانش بنیان در زنجیره صادرات اختصاص یافت. اختصاص مبلغی خاص صرفا برای شرکت های دانش بنیان از محل منابع سپرده گذاری صندوق توسعه ملی نزد بانک توسعه صادرات با نرخ حداقلی ۱۲ درصدحکایت از اهمیت این بخش در حوزه اعتباری بانک دارد.
معاون اداره کل صادرات کالای بانک توسعه صادرات ایران این خبر را امروز (دوشنبه 16 اردیبهشت) نورسته در نشست تخصصی آشنایی با خدمات بانک توسعه صادرات ایران در مشهد داده و روابط عمومی این بانک به نقل از «طاهره نورسته» آورده است: «در راستای حمایت هرچه بیشتر از شرکت های دانش بنیان و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضمن تعیین مسیر ویژه برای بررسی درخواست های شرکت های دانش بنیان و استفاده از صندوق های پژوهش و فناوری، برای تسریع در فرآیند بررسی و نظارت بر تسهیلات، نسبت به تسریع در اجرای فرآیند درخواست تا پرداخت اقدام کرده است به نحوی که تسهیلات پرداختی در این بخش طی دو سال اخیر از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بوده و در سال 98 نیز شاهد افزایش مانده تسهیلات به این گروه از شرکت ها خواهیم بود.»
یادآور می شود: در راستای افزایش حمایت های دولتی از این شرکت ها و با هدف ایجاد و توسعه تعاونیهای دانش بنیان و حمایت از تجاری سازی آنها 14 اردیبهشت تفاهم نامه سه جانبه میان معاونت امور تعاون وزارت کار، بانک توسعه تعاون و صندوی نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به امضا رسید.
این تفاهمنامه با همکاری چهارجانبه بانک توسعه تعاون، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون و معاونت تعاون تفاهم نامهای حمایتهای لازم برای تشکیل و توسعه شرکتهای تعاونی دانش بنیان و تجاری سازی آنها را تامین می کند و ضمانت نامههای لازم برای ارائه تسهیلات به تعاونیهای دانش بنیان صادر می کند./
نظر شما