آغاز به کار نمایشگاه بین المللی قرآن با شعار «قرآن، معنای زندگی»/امسال ملی تر عمل کرده ایم

فقهی هادی زاده با بیان اینکه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با شعار «قرآن، معنای زندگی» از ۲۱ اردیبهشت تا چهارم خرداد برگزار می شود، گفت: رویکرد نمایشگاه استفاده از روش های جدید برای جریان سازی قرآنی در زندگی عموم مردم است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح برنامه ها و رونمایی از پوستر بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم صبح امروز (دوشنبه، 16 اردیبهشت ماه) در معاونت قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، «عبدالهادی فقهی زاده» در این نشست اظهار کرد: اکنون گروه های متعددی در مصلی تهران مشغول جمع‌آوری نمایشگاه کتاب و فراهم کردن زمینه های لازم برای برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه قرآن هستند.

 

معاون قرآن و عترت(ع) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: دست کم سه ماه است که فعالیت های مربوط به نمايشگاه بیست و هفتم را آغاز کرده ایم و کمیته های متعددی شکل گرفته اند. چنان که شورای برنامه و بودجه تشکیل شده و بیش از 120 ساعت به صورت مستمر کار در این باره کار شده است.

 

فقهی زاده با بیان اینکه بخش های مربوط به طراحی و مقدمات اجرایی نمايشگاه در حال اتمام است، گفت: نمایشگاه امسال با شعار «قرآن، معنای زندگی» فعالیت خود را از شنبه آینده، 21 ارديبهشت ماه آغاز می کند و به مدت دو هفته یعنی تا شب 19 ماه رمضان پذیرای بازدیدکنندگان است.

 

وی درباره چرایی انتخاب این شعار برای نمایشگاه بیست و هفتم، بیان کرد: انتخاب این شعار حاوی پیام های مهمی است از جمله اینکه قرآن را کتاب زندگی می دانیم و شاهد آنکه در قرآن همه خطاب ها به زندگان است و این خود نشان می‌دهد که قرآن کتاب زندگی برای احیاء است نه اموات.

 

فقهی زاده در ادامه ابراز کرد: ما در برگزاری بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن، نگاه معناگرایانه را در امتداد سال های قبل دنبال می کنیم،.امسال از نظر متراژ فضای ما محدودتر است و کل نمايشگاه در فضای شبستان اصلی و نیم طبقه بالا برگزار می‌شود.

 

معاون قرآن و عترت(ع) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عملیات تحول گرایی که از سال گذشته آغاز شده در نمایشگاه بیست و هفتم نیز ادامه می یابد. همچنین، در مدیریت کمیته ها و شوراهای برنامه و بودجه و ستاد نمایشگاه، تحول گرایی را ارتقا داده ایم.

 

وی تاکید کرد: حدود 700 برنامه مدون و دقیق از سوی شورای برنامه ریزی و طرح و برنامه نمایشگاه طراحی و از طریق سایت «ایکفا» اطلاع رسانی شده است.

 

رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اظهار کرد : بعد از سال ها وقفه، دبیرخانه دائمی نمايشگاه تشکیل شد. ما نگاه جدی برای استفاده از ابزارهای نو در جریان بخشیدن قرآن در زندگی مردم داریم و در این باره از فضای مجازی و هنرهای گوناگون و تجربیات و برنامه های بین المللی استفاده کنیم.

 

وی اضافه کرد: علاوه بر این، مشارکت جدی سازمان ها و نهادها و موسسات قرآنی را گسترش‌ داده و زمینه سازی کردیم تا به یمن این همکاری ها، از مشارکت های این نهادها و سازمان های ملی برخوردار باشیم و لذا نمايشگاه در دوره بیست و هفتم ملی تر از سال‌ قبل است.

 

وی همچنین تلاش برای بین المللی تر کردن نمایشگاه را اقدام دیگر در دوره بیست و هفتم در راستای سطح کیفی برگزاری نمايشگاه دانست و گفت: بعد از یکی دو سال افت و خیز در برگزاری بخش بین الملل، سال گذشته این بخش را احیا کردیم و شاهد گسترش‌ فعالیت ها در این بخش هستیم و از کشورهایی چون لبنان، هندوستان، اندونزی، تونس، افغانستان، پاکستان مهمان داریم ضمن اینکه امسال مهوری اسلامی پاکستان مهمان ویژه بخش بین الملل است.

 

وی در ادامه بیان کرد: امسال بر کیفیت برنامه های علمی پژوهشی افزوده ایم و در حوزه کاربردی سازی مطالعات جدید اگرچه از کمیت نشست ها کاسته شد اما تلاش کردیم که بر کیفیت آنها اضافه کنیم. نمایشگاه بیست و هفتم الکترونیکی تر از سابق است طوری که از فراخوان تا مرحله آخر این رویکرد را جریان داده ایم

 

فقهی زاده طی سخنانی اظهار کرد: امسال تلاش بر پررنگ کردن بعد بین المللی کردن نمایشگاه است به نحوی که بعد از دو سال افت و خیز در بخش بین الملل سال گذشته این بخش را احیا کردیم و شاهد گسترش آن بودیم. بخش بین الملل فعالیت های متعددی را در سال جدید در قالب «وبینار» پیگیری خواهد کرد. این تجربه سبب شد تا فعالیت های بعثه مقام معظم رهبری نیز در ایام ذی الحجه از این قابلیت استفاده کند. از سوی دیگر برای نخستین بار از هشت موسسه فراملی و بین المللی دعوت کردیم تا در نمایشگاه حضور یابند.

 

فقهی زاده در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان در مورد مسئله بودجه نمایشگاه امسال گفت: امسال قطعا بودجه ما به نسبت سال گذشته با صرفه جویی و کاهش مواجه است. سال گذشته همه هزینه ها هشت میلیارد تومان بود که در مقایسه با نمایشگاه های دیگری که در جمهوری اسلامی برگزار می شود، هزینه کمتری است. من امسال وعده می دهم که ریالی از رقم پارسال تجاوز نکنیم و حتی هزینه کمتر شود.

 

وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان مبنی بر چرایی انتخاب کشور جمهوری اسلامی پاکستان به عنوان مهمان ویژه، این دوره از نمایشگاه ابراز کرد: این کشور با بیش از دویست میلیون جمعیت مسلمان، از نظر فرهنگی روابط بسیار مهمی را طی قرن ها با ایران داشته است. در  هفته های اخیر شاهد حضور نخست وزیر پاکستان در کشور بودیم  و اظهاراتی که وی در سفر خود به ایران داشت مورد توجه سازمان های بین المللی قرار گرفت از جمله اینکه گفت اگر اشغال انگلستان نبود اکنون در مذاکرات خود در ایران نیاز به مترجم نداشتیم. از طرف دیگر در طول 40 سال بعد از انقلاب اسلامی، پاکستان هرگز موضع خصمانه ای نسبت به جمهوری اسلامی ایران نداشت.

 

گفتنی است بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، 21 اردیبهشت با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شخصیت های کشوری افتتاح می شود.

کد خبر 787283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha