خبرگراری شبستان: بسیج سازندگی از جمله نهادهای مردمی خدمت رسان است که خدمات مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و پزشکی فراوانی را در سطح کشور به ویژه در مناطق محروم کشوری ارایه کرده است. بسیج سازندگی پس از انحلال جهاد سازندگی در 17 اردیبهشت سال 1379 به فرمان رهبر انقلاب تشکیل شد. این شجره طیبه پس از گذشت 2 دهه از عمر با برکت خود منشآ خدمات زیادی در کشور بوده و توانسته در حل بسیاری از مشکلات کشور گامهای بلندی بردارد. به همین مناسبت گفتگوی با «حمیدرضا اله بداشتی»، جانشین بسیج سازندگی داشتیم که مشروح این گفتگو را در زیر می خوانید:
فلسفه تشکیل بسیج سازندگی چیست؟
17 اردیبهشت روز بسیج سازندگی است که در سال 79 با توجه به عملکرد خوب گروههای جهادی بویژه گروههای جهادی دانشجویی، رهبر انقلاب دستور ایجاد بسیج سازندگی با توجه به فلسفه بسیج سازندگی با توجه به سابقه خوب بسیج سازندگی را دادند.
سابقه خوب بسیج سازندگی در دوران سازندگی کشور در روستاها و مناطق مختلف کشوری در حوزه های مختلف عمرانی، آبادانی، فرهنگی، اقتصادی بی شمار است و هنوز آثار اقدامات بزرگ خدمت رسانی در بسیاری از روستاهای کشور به چشم می خورد بسیج سازندگی توجه ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته کشور داشته است.
مهمترین ویژگی بسیج سازندگی چیست؟
خدمت رسانی مهمترین ویژگی بسیج سازندگی است و این نهاد مردمی ادامه دهنده اقدامات جهاد سازندگی در کشور است.
اقدامات بسیج سازندگی در کشور را توضیح دهید؟
بسیج سازندگی در مناطق محروم روستایی با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی و رشد این گروهها توانست به توانمندی از جنس مردم دست پیدا کند که این امر حاصل تلاش جهادگران در اقشار مختلف دانش آموز، دانشجو، کارگر، کارمند و پزشک است که هریک به فراخور حال و آمادگی که دارند در گروههای مختلف مشغول فعالیت شدند.
گروههای جهادی از گروههای جهادی یک تا 10 روز در مناطق مختلف کشوری حضور دارند و خدمات مورد نیاز هموطنان را ارایه می دهد، این گروههای در حل بحران های فقر در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بسیار موثر بودند.
آیا بسیج سازندگی می تواند با سایر نهادها و دستگاههای اجرایی همکاری کند؟
بسیج سازندگی یک دستگاه اجرایی است که می تواند با دستگاههای دیگر عقد قرارداد کند و در پیشرفت برنامه های کشوری موثر باشد، بدنه بسیج سازندگی از جنس جهادگران از اقشار گوناگون جامعه است و نیروی انسانی متخصصی که در گروههای مختلف جهادی فعالیت می کنند موجب پیشرفت امور محوله می شود.
نقش بسیج سازندگی در حل چالش های کشوری را توضیح دهید؟
بسیج سازندگی نقش موثری در حل چالش های کشور دارد موضوع ریز گردها و چالش های مربوط به آن امری است که بسیج سازندگی می تواند با ظرفیت های خود در استانهای جنوبی این مشکل را با حضور نیروی انسانی متخصص و دلسوز حل کند و را حل مناسبی برای موضوع بیابان زدایی ارایه کند.
در مورد چالش هایی که بسیج سازندگی در آن موفق شد توضیح دهید؟
حوزه بهداشت و درمان از دیگر حوزهای فعالیت بسیج سازندگی است. این نهاد مردمی توانست مشکل و معضل بزرگ فلج اطفال را در کشور ریشه کن کند. در حوزه دام نیز فعالان بسیجی توانستند بسیاری از معضلات و بیماریهای دام و طیور را حل کنند.
بسیج سازندگی در حوزه های مختلف علمی، پژوهشی، امداد رسانی، محرومیت زدایی یک بدنه عظیم مردمی در اختیار دارد که فقط برای رضای خدا و منویات رهبری کمر همت بستند.
راه حل بسیج سازندگی برای حل معضلات اقتصادی کشور چیست؟
در حوزه اقتصاد نیز اگر اقتصادی مقاومتی که مدنظر رهبر انقلاب بود که تنها راه عبور کشور از وضعیت بحرانی است تحقق بیابد کشور از وضعیت کنونی عبور می کند، زیرا جنس اقتصاد مقاومتی درون زا و نشات گرفته از تفکر بسیجی است و می تواند به این هدف برسد.
بسیج سازندگی می تواند در کنار سایر نیروهای کشوری و لشکری کارآمدی خود را در حل بحران، در حوزه های مختلف عمران آبادانی به عنوان یک نیروی مکمل در کنار سایر نیروها ارایه دهد.
فعالیت های بسیج سازندگی در حل اسیب های اجتماعی را توضیح دهید؟
امروز بسیج سازندگی در مبارزه با مواد مخدر و جلوگیری از پخش و نشر این مواد و جلوگیری از آسیب های اجتماعی ورود یافته است. حضور بسیج در حوزه های مختلف نمونه عملی لبیک به منویات رهبر انقلاب است و جوانان بسیجی در عرصه های گوناگون در کنار مردم در هر شرایطی حضور دارند.
بسیج سازندگی از ظرفیت روحانیون و طلبه های جوان در وحدت میان شیعه و سنی استفاده می کند و موجب تقویت وحدت میان مسلمانان و خنثی کردن نقشه های دشمنان شده است.
اقدامات بسیج در حادثه سیل را توضیح دهید؟
در موضوع سیل نیز بسیج سازندگی در 5 استان گلستان، مازنداران، فارس، لرستان، خوزستان با هدایت گروههای جهادی در مناطق مختلف سیل زده کشور کمر همت بستند و در اولین ساعات آغاز سیل و سیلاب در کنار مردم به کمک رسانی مشغول شدند.
در موضوع سیل قشر کارگری آسیب دید و از سوی دیگر قشر کمک کننده با هماهنگی های لازم با طراحی و پرداخت وام های کم بهره تلاش کرد تا کشاورزان و تولید کنندگان تولیدات خود را در بخش های مختلف تولید و کشاورزی احیاء کنند. در حال حاضر 5 هزار و 207 گروه جهادی در قالب 82 هزار جهادگر سازمان یافته هم اکنون در حال فعالیت در مناطق سیل زده هستند که هر یک از این افراد گروههای جهادی مردم پایه را با خود همراه کردند.
نخ تسبیح اتحاد و انسجام میان مردم بسیج است .تمام جهادگران افرادی خادم و از جنس بسیج هستند و همیشه همگرایی را الگوی فعالیت های خود قرار می دهند تا بتوانند موجبات امیدواری و حل مشکلات کشور را برای مردم به ارمغان بیاورند.
اولویت بسیج سازندگی در سال روتق تولید چیست؟
اولویت بسیج منویات رهبر انقلاب است و در موضوع رونق تولید، آموزش و توانمند سازی گروههای جهادی برای مقابله با بحران های کشور را مد نظر قرار دارد. ایران از 40 بحران جهانی، 30 بحران را در بر دارد و بسیج بعنوان قشر مردمی باید آمادگی مواجه با آنها را داشته باشد.
انتظار بسیج از دولتمردان چیست؟
دغدغه ما این است که دولتمردان به جای کار سیاسی ، سیاست کاری داشته باشند و از ظرفیت های عظیم بسیج حمایت کنند، گروههای پشتبانی در موارد بحران وارد میدان عمل می شوند اما اگر این گروهها پشتیبانی حمایتی و ماشین الات نشوند بسیاری از مشکلات حل نمی شود در اق قلا نیروی انسانی جهادی در اختیار بود اما ماشین الات برای براداشتن مصب رودخانه نبود در صورتیکه اگر این ماشین آلات در اختیار بود چه بسا این بحران در این اندازه اتفاق نمی افتاد.
سیل، زلزله، ترافیک، الودگی هوا، ریزگردها از جمله مسایل است که بسیج می تواند در تمام این مسائل راه گشا باشد از گروههای اندیشه ورز بسیج دعوت کنند تا بتوانیم از بسیاری از اتفاقات جلوگیری کنیم حمایت از بسیج بازدارندگی در تمام حوزه ها را در بر دارد ما در تمام عرصه ها آمادگی داریم و مطالبه جهادی ما از دولت حمایت و پشتیبانی است./
نظر شما