کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قصه گویی را زنده ‌کند

کاشفی خوانساری گفت: با ورود رسانه‌های جدید از قبیل چاپ، مطبوعات، رادیو و تلویزیون، قصه‌گویی از زندگی رخت بسته است و باید دوباره زنده ‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این هنر، در حال مرگ را زنده ‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «سید علی کاشفی خوانساری» امروز (دوشنبه 16 اردیبهشت) در جمع مربیان عضو انجمن قصه‌گویی کانون فارس نکات کاربردی قصه‌‌گویی را برای مربیان بازگوکرد.

 

قصه گوی کودک و نوجوان خطاب به مربیان گفت: هدفتان از شرکت در جشنواره قصه‌گویی برنده شدن نباشد.

 

وی تاکید کرد: هدف را فراموش نکنید، هدف این است که شما قرار است قصه‌گو شوید نه برنده چرا که قصه‌گویی هنر بسیار منعطفی است و این نکته مهمی است که قصه‌گوها باید بدانند.

 

کاشفی خوانساری اضافه کرد: اگر قصه‌گو همان‌طور که در کتابخانه قصه می‌‌گوید در جمع بزرگ‌تر هم همان‌گونه قصه بگوید، قصه‌‌‌گوی موفقی نیست و باید آمادگی داشته باشید در جمع‌های متفاوت به شکل متفاوت قصه بگویید، تمرین اجرای یک قصه با سرعت‌های مختلف کمک بزرگی به قصه‌گو می‌کند.

 

به گفته این نویسنده و مدرس دانشگاه، یکی از ویژگی‌های قصه، انعطاف وقت است، یعنی قصه، قصه خودتان بشود، قصه را تمرین کنید و متناسب با شرایط قصه بگویید، قصه‌گویی از معدود هنرهایی است که در کشور ما وارداتی نیست و کاملا بومی است، با ورود رسانه‌های جدید از قبیل چاپ، مطبوعات، رادیو و تلویزیون، قصه‌گویی از زندگی رخت بسته است و باید دوباره زنده ‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این هنر، در حال مرگ را زنده ‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه روضه‌خوانی هم کمک شایانی به زنده ماندن قصه کرده است، اظهارداشت: روضه روضه‌خوان به طور ذاتی می‌تواند متناسب با شرایط قصه بگوید.

 

به گفته کاشفی‌خوانساری، قصه‌گویی هنری داوطلبانه است و باید با شوق و ذوق قصه بگوید، قدرت قصه‌گو تا آنجاست که مانند شهرزاد بتواند هزار و یک شب، یک نفر را از مرگ دور نگه دارد.

 

داور جشنواره‌های قصه‌گویی گفت: موفقیت در قصه‌گویی را جایی خارج از جشنواره دنبال کنید، اگر باور دارید قصه‌گوی خوبی هستید به‌صورت ناخودآگاه، منتظر تایید داوران نمی‌مانید.

 

این متنقد حوزه ادبیات کودک و نوجوان اضافه کرد: در گفتگو و تعامل پیشرفت حاصل می‌شود، در رابطه با قصه‌گویی با هم صحبت کنید، نقد کنید و در تعامل با سایر قصه‌گوها به پیشرفت قصه‌گویی خود کمک کنید.

 

 

 

کد خبر 787215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha