انجام تهاتر میان ایران و هند تا حل مشکلات بانکی/  اجرای کامل طرح پرداخت الکترونیکی عوارض

طلا گرمی ۴۵۱ هزار تومان، انجام تهاتر میان ایران و هند تا حل مشکلات بانکی، گوشت قرمز در ماه رمضان نوسان قیمتی ندارد، کاهش ۱۰.۲ درصدی تعداد سفته واخواستی، اجرای کامل طرح پرداخت الکترونیکی عوارض، برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (شانزدهم اردیبهشت ماه) به شرح زیر است:

پایان تیر؛ اجرای کامل طرح پرداخت الکترونیکی عوارض

طرح پرداخت الکترونیکی عوارض همزمان با نوروز ۹۸، بستر پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی را در کشور فراهم کرده است. با راه‌اندازی این خدمت، باجه‌های موجود در ایستگاه‌های عوارضی فعلی حذف شده و مسیر تردد در آزادراه‌های کشور باز می شود و مسافران می‌توانند برای پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی از طریق پرداخت موبایلی، باتوقف، بی‌واسطه و پرداخت از طریق برچسب، اقدام کنند.

 

بنابراین گزارش آزادراه‌های تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین، تهران–قم چهار آزادراهی هستند که از ۲۸ اسفندماه سال جاری با سیستم اخذ الکترونیکی، عوارض دریافت می‌کنند و حالا در تکمیل این طرح قرار است تا پایان تیر این طرح در تمامی بزرگراه های کشور اجرا شود.

 

معاون توسعه آزادراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «طرح الکترونیکی کردن عوارض آزادراه‌ها با برچسب‌های الکترونیکی پرداخت عوارض  که پیش از این اجرا شده بود، هماهنگ شده است. در این طرح طبق هماهنگی‌هایی که با بانک مسکن انجام شده و شماره‌ها و پلاک‌هایی که پیش از این تگ خریداری کرده بودند از طریق ارتباط با این طرح می‌توانند عوارض خود را با خرید اعتبار پرداخت کنند

 

آخرین خبرها از کمک‌های ستاد اجرایی امام (ره) به سیل زدگان/توزیع ۳۰ هزار بسته کالای خانگی

با وقوع سیل در استان های شمالی، غربی و جنوب غربی کشور نهادها و سازمان های مختلف از همان دقایق نخست به کمک مردم این مناطق پرداختند و در کنار کمک به ممانعت از نفوذ بیشتر آب در منازل و زمین های کشاورزی بسته های امدادی و غذایی و سایر ملزومات ضروری برای ساکنین این مناطق را تهیه کردند.

 

ستاد اجرایی فرمان امام از جمله نهادهایی بود که حضور فعالی در این عرصه برای کمک و خدمت رسانی به مردم داشت. بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، در پی بروز وضعیت بحرانی در مناطق سیل‌زده ایلام، لرستان و خوزستان،  ۶ پایگاه امدادرسانی در مناطق سیل‌زده راه‌اندازی کرد و تنها در یک روز بیش از ۱۵۰ هزار کنسرو، ۱۰۰ هزار بطری آب معدنی، ۵۰۰۰ تخته پتو، 3 هزار کیلو خرما ، چادر، انواع چکمه و بادگیر و انواع لوازم بهداشتی به مناطق سیل زده خوزستان، ایلام و لرستان ارسال کرد.

 

این ستاد علاوه بر انجام این اقدامات پزشکان جهادی در درمانگاه فعال در گمیشان استان گلستان، 2 درمانگاه سیار سلامت احسان در استان خوزستان و 2 درمانگاه سیار دیگر در استان لرستان به بیماران این مناطق سیل‌زده خدمات دارویی و درمانی برای بیش از ۵۰ هزار بیمار ارائه داده بود. همچنین بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) بیش از ۵۰ گروه فعال جهادی در مناطق سیل‌زده خوزستان، لرستان، ایلام و گلستان را با حضور بیش از ۸۰۰ جهادگر را سازماندهی کرده که مشغول خدمت‌رسانی به مردم بودند.

 

حالا در آخرین اخبار درباره اقدامات این ستاد برای استان های سیل زده کشورستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای کمک به سیل زدگان ۱۰ استان کشور ۳۰ هزار بسته کالای خانگی بین آن‌ها توزیع می‌کند. معاون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این باره به رسانه ملی گفته است: «بعد از امداد رسانی به سیل زدگان ۱۰ استان کشور که بر اثر سیل؛ آسیب‌های خانوادگی و شغلی دیدند به سراغ توزیع بسته‌های کالا‌های خانگی رفتیم. تاکنون ۱۵ هزار بسته کالای خانگی را بین کسانی که در سیل، ضرر و زیان مادی دیده و یا شغل خود را از دست دادند توزیع کردیم و اکنون ۱۵ هزار بسته از این لوازم در انبار‌های استان‌ها وجود دارد که آماده توزیع بین سیل زدگان است.

 

برنامه ریزی تهران و هند برای توسعه همکاری های بانکی/انجام تهاتر تا حل مشکلات بانکی

هند از جمله شرکای تجاری کشورمان محسوب می شود که با وجود تحریم ها و کارشکنی های کشورهای غربی و به ویژه امریکا اما همچنان به دنبال توسعه روابط اقتصادی خود با ایران است. دهلی نو در راستای توسعه مناسبات اقتصادی خود با ایران افزایش تعاملات بانکی را از انتهای سال گذشته کلید زده است به طوری که دی ماه سال 97 مکانیزم مبادله بانکی ایران و هند بنا به گفته رییس کل بانک مرکزی آماده به کار شده است. «عبدالناصر همتی» این مطلب را در همان زمان در دیدار با «سوراب کومار»، سفیر هند اعلام کرده بود. دیداری که در آن آخرین وضعیت روابط بانکی و تجاری دو کشور بررسی شد و سفیر هند در آن اعلام کرد که «مکانیزم مالی بین دو کشور آماده شده و طرفین بر اساس معافیت دریافتی دولت هند، فعالیت تجاری و بانکی خود را طی روزهای آتی انجام می دهند.»

 

در ادامه مذاکرات مقامات دو کشور برای توسعه مناسبات بانکی 7 فروردین ماه رییس کل بانک مرکزی کشورمان با «گادام دارمندرا»، سفیر جدید هند دیداری داشت.  در این دیدار بر تسریع در تاسیس شعبه یکی از بانک های خصوصی ایرانی در هند، تاکید شد.

 

حالا در نتیجه این مذاکرات سفیر هند در تهران از برنامه‌ ریزی این کشور برای در نظر گرفتن یک بانک جدید در کنار یوکو بانک به منظور تسهیل در همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور خبر داده است. این موضوع در دیدار «گدام دارمندرا» با «غلامحسین شافعی»، رییس اتاق بازرگانی ایران مطرح شد که در ادامه سفیر هند در ایران همچنین پیشنهاد داد تا برای پشت سر گذاشتن مشکلات بانکی از شیوه مبادله کالا با کالا استفاده شود.

 

کاهش ۱۰.۲ درصدی تعداد سفته واخواستی

چک، سفته و برات سه سند مهم بانکی است که کاربرد زیادی در تبادلات مالی بین افراد دارد. البته در سال‌های اخیر استفاده از برات و سفته در معاملات کاهش یافته و نقش چک در این میان پررنگ‌تر شده است. یکی از اسناد تجاری كه اشخاص عادی و بازرگانان در معاملات خود از آن استفاده می كنند، «سفته» است كه کاربرد بیشتری از برات دارد. سفته یك سند تعهد پرداخت می باشد و در آن دو شخص مد نظر قرار دارند (متعهد و ذي نفع) كه در آن امضا كننده متعهد می شود مبلغ مندرج در آن را پرداخت كند.

 

با آنکه سفته نیز جزو اسناد تجاری به شمار می رود اما از آنجا که چک از لحاظ قانونی جایگاه محکمتری دارد استفاده از سفته در معاملات کمتر از گذشته شده است به طوری که بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی شاخص‌های تعداد و مبلغ سفته و برات واخواست شده در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به ترتیب ۱۰.۲ درصد کاهش و ۱۴.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

براساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، در اسفندماه ١٣٩٧ حدود ٦٢ میلیارد ریال سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۳۰.۴ درصد و ۱۵ درصد افزایش داشته است. همچنین در سال ١٣٩٧ حدود ٥٠٢ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با سال قبل ۵.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

طلا گرمی ۴۵۱ هزار تومان/دلار ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان و یورو ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان

امروز (دوشنبه 16 اردیبهشت) سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 5 میلیون و 12 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 810 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 825 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی با قیمت یک میلیون و 830 هزار تومان و سکه یک گرمی با قیمت 970 هزار تومان مبادله می شود  هر گرم طلای ۱۸عیار هم ۴۵۱ هزار تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۷۹٫۰۷ دلار معامله می‌شود.

 

در بازار ارز نیز امروز (16 اردیبهشت) صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۴ هزار و ۵۵۰  خریداری می‌کنند. این صرافی ها یورو را با قیمت 16 هزار و 450 تومان خریداری می کنند و با قیمت 16 هزار و 600 تومان به فروش می رسانند این در حالی است که در بازار آزاد دلار 14700 تومان، یورو 16700 تومان، پوند 19600 تومان درهم 4030 تومان، لیر 2500 تومان، یوان چین 2210 تومان، دلار کانادا 11050 تومان، دلار کانادا 10450 تومان و کرون سوئد 1504 تومان است.

 

گوشت قرمز در ماه رمضان نوسان قیمتی ندارد

قرار شده است تا در راستای اجرایی شدن مصوبه سال گذشته دولت، واردات گوشت قرمز فقط با ارز نیمایی انجام ‌شود و در جلسه 17 بهمن 97 هیئت دولت که به ریاست حجت الاسلام «حسن روحانی»، رئیس جمهوری برگزار شد، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد تا نسبت به توزیع مناسب‌تر گوشت‌های وارداتی با ارز یارانه‌ای اقدام کند. هیئت وزیران همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی را موظف کرد با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تسریع در مراحل ترخیص گوشت از بنادر اقدام کند.

 

به دنبال این تصمیم شاهد واردات ۹۲ هزار راس گوسفند زنده به مقصد کشتارگاه استان سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان از کشور رومانی بودیم. این اقدام در راستای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان و جلوگیری از افزایش قیمت ها دنبال شده بود که در کنار آن مجوز واردات بهداشتی برای ۱۱۸ هزارتن گوشت گوسفند، ۲۲ هزارتن گوشت مرغ و یک میلیون و ۳۸۰ هزار راس دام زنده کشتاری صادر شد و تا اوایل اردیبهشت ۳۹ هزارتن گوشت گوسفندی و ۷۳ هزارراس دام زنده کشتاری ترخیص شده است.

 

با اقدامات انجام شده در این زمینه بنا به گفته مسئولان نوسان قیمتی در عرضه گوشت قرمز ایجاد نشده است و هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۹۷ تا ۹۸ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی شهرستان ری در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۹۷ تا ۹۸ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود که نسبت به روز‌های اخیر نوسانی نداشته است.

 

فراز و نشیب پست بانک برای تبدیل به اولین بانک مجازی/موافقت برای دریافت مجوز PSP

چندی پیش مدیرعامل پست بانک در همایش مدیران پست بانک با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد خبر داده بود که این بانک برای تبدیل شدن به نخستین بانک مجازی کشورهدفگذاری کرده است.

 

«بهزاد شیری» در این همایش گفته بود که «در یک ماه گذشته فعالیت‌های متعددی انجام گرفت که از جمله آنها می‌توان به شفاف سازی آمارها و اطلاعات بانک به منظور ایجاد شفافیت اشاره داشت. همچنین بررسی وضعیت بانکداری الکترونیک، بخش ریسک و اعتبارات با هدف افزایش خدمات و رونق تولید صورت پذیرفت. افزایش تعامل با بانک مرکزی برای دریافت امتیاز برای بانکداری روستایی مهم ترین دستور کار پست بانک ایران در سال ۹۸ است. ایجاد بانکداری دیجیتال با تعامل وزارت ارتباطات از اهداف خواهد بود؛ همچنین پیگیری بخش psp روستایی از بانک مرکزی یکی از مسائل مورد توجه است.»

 

دسترسی 24 ساعته (درهرزمان و هرمکان)، سهولت دسترسی، سرعت و امنیت از جمله مزیت های بانکداری مجازی است. این سبک از بانکداری با هدف استفاده از فناوریهای پیشرفته نرم افزاری و سخت افزاری مبتنی بر شبکه و مخابرات برای تبادل منابع و اطلاعات مالی مشتریان به صورت الکترونیکی است که می تواند باعث حذف نیاز به حضور فیزیکی مشتری در شعب بانک ها شود. استفاده از سامانه های رایانه ای متمرکز، عدم محدودیت زمانی و مکانی جهت انجام عملیات بانکی، امنیت بالا و قابلیت پیگیری عملیات بانکی و افزایش سرعت و کارایی، ویژگیهایی است که ضرورت تاسیس بانک های مجازی در دنیای کنونی را اجتناب ناپذیر می کنند.

 

پس از ترسیم اهداف پست بانک برای حرکت به سمت بانکداری مجازی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده بود که بر اساس مجوز هیئت دولت انتطار می‌رود با توجه به نظر مساعد رییس کل بانک مرکزی مجوز PSP پست بانک محقق شود.

 

حالا در اولین گام برای تبدیل پست بانک به نخستین بانک مجازی کشور مدیرعامل آن اعلام کرده که با توجه به نظر مساعد رییس کل بانک مرکزی و پیگیری وزیر ارتباطات، انتظار می‌رود به زودی مجوز PSP روستایی پست بانک صادر شود./

 

 

 

 

 

کد خبر 787200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha